Din structura membranei tuturor celulelor din corpul uman fac parte mici molecule de acizi grasi nesaturati, de tip omega-3 si omega-6, numiti „esentiali”. Omega-3 sunt un grup de acizi grasi polinesaturati care se gasesc în peste si anumite plante, cu beneficii excelente pentru sanatate. Acestia au un rol esential in pastrarea bunei dispozitii si a sanatatii. De ce?

– Acizii grasi omega-3 si omega-6 formeaza si intretin creierul

– Acizii omega-3 si omega-6 fac sangele mai fluid si arterele mai suple

– Omega-3 si omega-6 intaresc sistemul imunitar

Beneficiile acizilor grasi esentiali Omega 3-6-9:

– reglarea tensiunii arteriale
– imunitate
– elasticitatea vaselor sanguine
– rol antiinflamator si antialergic
– prevenirea bolilor cardiovasculare
– lupta impotriva Alzheimer-ului si depresiei
– mareste potenta masculina
– previne osteoporoza
– cicatrizare

Alimente bogate in omega-3:
– ulei: de in, de rapita, de masline, de argan, de canepa.
– nuci, migdale (crude)
– peste: macrou, sardine si hering, somon.

Alimente bogate in omega-6:
– ulei: de in, de canepa, din samburi de struguri, de floarea-soarelui, de nuci, de rapita.

Iata alimentele cu cel mai mare continut de Omega 3:

1. Semintele de in: 3,5g de Omega 3 la 2 lingurite.
2. Nucile: 2,27g de Omega 3 la 30g.
3. Somonul: 2,09g Omega 3  / 110g
4. O sardina de 70g ofera 1,30g de Omega 3.
5. Soia: 1,03g / 220g
6. Creveti – 0,37g Omega 3 la 110g creveti
7. Tofu – 0,36 g Omega 3 la 115 g de tofu
8. Peste Dorada: 0,36 g la 115g de peste
9. Scoicile: 0,35g la 115g de scoici.

PontUleiul din seminte de in are calitati deosebite, continand de 2 ori mai multi acizi grasi Omega 3 decat uleiul de peste si un amestec de acizi esentiali Omega 3 si Omega 9. Toti acesti aminoacizi au un rol primordial in refacerea celulara, fiind foarte utili in diverse afectiuni. Proteina din uleiul de seminte de in este usor digerabila si contine toti aminoacizii necesari pentru mentinerea unui organism puternic si sanatos.

Tagged with:
 

Uleiul de argan, supranumit aurul Marocului, este unul dintre cele mai valoroase uleiuri din lume. Bogatia de nutrienti, dar si cantitatea mare de materii prime folosite in procesul de obtinere, il fac extrem de pretios. Pentru un litru de ulei sunt necesari sase arbori Argania Spinosa. 

Aflat in pericol de disparitie din cauza populatiei indigene care folosea arborele pentru foc, a intrat in atentia UNESCO, care a inceput o campanie de popularizare a uleiul de argan pentru a preveni disparitia sa. In 1999, arborele de argan a fost clasificat ca parte a patrimoniului mondial.

Uleiul de argan este compus in mare parte din grasimi nesaturate, adica acele grasimi foarte benefice organismului, ca acidul linoleic si acizii grasi esentiali Omega 3-6-9.

Avand proprietati estetice exceptionale, este folosit in productia de cosmetice organice sub forma de crema de corp, sampon sau ulei si unt de argan, avand mai multe intrebuintari:

Pentru par
Uleiul de argan hraneste pielea capului, revitalizeaza si ofera stralucire parului, facandu-l moale si matasos.  De asemenea, intareste firul de par, fiind un bun remediu impotriva matretii si caderii parului.

Pentru ten     
Uleiul de argan regenereaza pielea in timpul somnului si lupta impotriva imbatranirii. De aceea, este folosit pentru ingrijirea tenului pe timp de noapte, pentru toate tipurile de ten. Fiind foarte bogat in acizi grasi nesaturati, alaturi de o cantitate mare de acid linoleic, uleiul de argan este un bun corector al carentelor de acizi grasi din piele, atat de importanti in intarzierea imbatranirii.

Pentru corp
Uleiul de argan se potriveste tuturor tipurilor de piele. Este recomandat pentru pielea imbatranita si/sau uscata. Aplicat cu regularitate pe piele, uleiul de argan ajuta la prevenirea aparitiei vergeturilor, atenueaza urmele vizibile lasate de acnee, varicela, crapaturi sau arsuri.

In ciuda proprietatilor exceptionale, produsele pe baza de ulei de argan nu sunt atat de scumpe pe cat s-ar crede. Magazinele de comert electronic, ale caror costuri de functionare sunt mult mai mici decat cele ale magazinelor clasice, il comercializeaza la preturi incepand de la 80 lei.

Sursa: onlybio.ro

Tagged with:
 

Facaturile chimice au penetrat adanc si piata uleiurilor de masline. Intr-un mod chiar foarte toxic.

Intr-o lume mai corecta am vedea semne de avertizare in fiecare supermarket. Nu cu mesajul “Atentie! Cad preturi“, ci cu “Atentie, uleiul de masline poate dauna grav sanatatii“, pentru ca traficul printre rafturile magazinelor poate fi periculos.  “Producatorii” insetati de profit s-au prins ca tot mai multi oameni cauta produse sanatoase, asa ca si-au pus creativitatea la lucru pentru a produce ulei de toxine, fara masline,  dar cu etichete si preturi pe care doar originalul le merita.

ulei de masline contrafacut

Biochimistii ne sfatuiesc sa facem un test ca sa nu ne pacalim cu uleiul de masline. E foarte simplu si poate fi relevant:

Intr-o farfurie, pui pe un servetel o lingura de ulei. Astepti 24 de ore. Dupa aceea vezi a ce miroase, ii dai foc si constati daca miroase a masline sau a … GUDRON!

Business Insider a rezumat fata intunecata a acestei industrii in 20 de exemple graitoare. Cea mai mare parte din mult uzitatul „ulei de masline extravirgin original din Italia” nu e ceea ce pretinde eticheta. Cateodata, acesta nu este extravirgin, cateodata nici italian, iar alteori, nici macar facut din masline. Iata ce trebuie sa stii despre una dintre cele mai profitabile afaceri din lume, care se poate compara usor cu industria drogurilor.

Fata ascunsa a industriei uleiului de masline in 20 de istorioare

1. Uleiul de masline este mult mai scump decat alte soiuri de ulei, dar in mod surprinzator, este foarte usor de falsificat.

2. Industria falsa a uleiului de masline este la fel de veche ca si cea adevarata. In trecut, negustorii amestecau uleiul cu untura.

3. In Roma antica, consumul de ulei de masline pe cap de locuitor era de 50 de litri pe an, datorita valorii mare a acestuia, oamenii fiind pregatiti atunci sa cheltuiasca aceeasi cantitate de bani care se da astazi pe petrol.

4. Romanii luau mult mai in serios problema uleiului de masline fals decat se face astazi. Containerele erau marcate cu greutatea uleiului, numele fermei unde s-au presat maslinele, comerciantul care a transportat uleiul si numele celui care a verificat aceste informatii.

ulei de masline

5. Industria falsa a continuat in timpurile moderne. In romanul original „Godfather”, personajul Vito Corleone s-a bazat pe povestea unui mafiot adevarat din industria uleiului de masline, pe nume Joe Profaci.

6. Domenico Ribatti, odata cel mai mare dealer din lume in domeniu, a fost condamnat la 13 ani de inchisoare in anii ’90.

7. Odata cu subventiile Uniunii Europe, o dimensiune complet noua s-a adaugat fraudei din industrie. Curtea Europeana a Auditorilor a raportat faptul ca 87% din cazurile de delapidare a fondurile UE acordate pentru aceasta industrie s-au inregistrat in Italia, in perioada 1985-2000.

8. In paralel, consumul de ulei de masline creste constant – cu 37% in sudul Europei si cu 100% in America de Nord.

9. Se crede ca acesti factori au dus la infiltrarea membrilor din organizatii mafiote in industrie, din cauza ca pedepsele pentru falsificare in domeniul food sunt pe jumatatea celor din business-urile cu droguri.

10. Profiturile sunt comparabile  cu cele obtinute din contrabanda cu droguri.

11. In 2005, autoritatile italiene au spart o organizatie criminala care detinea 1.000.000 de litri de ulei de masline fals, valorand aproape 8 milioane de dolari.

12. Mafia din domeniu a dezvoltat metode prin care uleiul fals trecea usor de testele chimice. Testul gustului este mai greu de pacalit, dar metoda a fost foarte putin sustinuta de Uniunea Europeana, din cauza costurilor ridicate.

13. In aprilie 2007, ministrul agriculturii din Italia a recunoscut ca a investigat 787 de producatori din bransa, dintre care 205 au fost gasiti vinovati de falsificare, etichetare falsa si alte infractiuni.

14. In 2007, s-a raportat faptul ca doar 4% din uleiul de masline pe care il exporta Italia era ulei de masline pur italienesc.

15. Italia vinde de trei ori mai mult ulei de masline decat produce.

16. 70% din „uleiul de masline extravirgin” care se comercializeaza este probabil fals.

17. In SUA, o mare cantitate de ulei de masline cu etichete ce spun ca e importat din Italia, nu a fost facut din masline din Italia.

18. SUA s-a aliniat standardelor de verificare in domeniu abia in 2011.

19. De aceea, 50% din uleiul de masline de vanzare in magazinele din SUA, este de obicei fals.

20. Problema este una serioasa, avand in vedere ca in 1981 nu mai putin de 600 de persoane au murit si alte 25.000 au fost spitalizate in urma cazului denumit „sindromul uleiului toxic”. Citeste pe larg explicatiile acestor lucruri pe Business Insider.

Sursa: businessinsider.com

Tagged with:
 

Fructele și legumele sunt alimente importante pentru că acestea conțin minerale, vitamine și fibre, de aceea este recomandabil consumul lor. Insă, produsele din agricultura convențională pot conține reziduuri de pesticide și alte produse chimice. În Germania, 30.000 de tone de agenți activi cu efect pesticid sunt încă pulverizați anual pe legume și fructe.

Greenpeace a analizat datele furnizate de autoritățile de stat de inspecție alimentară în 2009/2010 și le-a comparat cu propria analiză independentă în 2012.

80% dintre fructele cultivate în mod convențional și
peste 55% dintre legume conțin pesticide.

Aceste descoperiri s-au făcut în urma unui studiu Greenpeace asupra a peste 22.000 de mostre testate de autoritățile germane alimentare în 2009 și 2010. Investigația a vizat fructele nemțești și cele importate. Au fost descoperiți peste 351 de ingredienți activi, cel mai adesea au fost întâlniți boscalidul și ciprodinilul, doi agenți antifungici.

Pesticidele sunt peste tot

Zilnic oamenii intră în contact cu diverse chimicale, de la haine tratate chimic, până la obiecte de uz casnic și jucării care conțin agenți de dedurizare și, nu în cele din urmă, cu alimente care sunt contaminate cu pesticide și aditivi.

Pesticidele ajung în câmpuri, zone rezidențiale și grădini private. Insecticidele, ierbicidele și fungicidele au rolul de a ține insectele, buruienile și atacurile fungice la distanță. folosirea pesticidelor în ultimii 50 de ani a dus deja la reducerea la jumătate a biodiversității în Europa. Urme de pesticide pot fi găsite oriunde: în sol, în apă, în aer, se acumulează chiar și în stratul de grăsime al urșilor polari.

Pesticidele sunt folosite în toată lumea și se răspândesc rapid, datorită comerțului internațional.

Fungicidul toxic carbendazim a fost detectat în 68 de produse alimentare provenite din 45 de țări. Insecticidul periculos pentru mediu, clorprifosul, a fost detectat în 64 de produse provenite din 45 de țări. Unele pesticide pot provoca alergii, alții pot afecta fertilitatea sau sunt mutagenici, iar unele sunt carcinogene. Unele pesticide au un efect similar cu substanțele care se folosesc pentru înmuierea plasticului, afectând sistemul hormonal.

FructeRecomandare limitatăPrezența pesticidelorNu este recomandat din motive de precauție
AnanasCosta RicaGhana
MereArgentina, Brazilia, Chile, Germania, Italia, Noua Zeelandă, Olanda, Africa de SudAustria
CaiseGermania, Franța, Italia, Spania, Turcia, UngariaGrecia
BananeRepublica DominicanăCosta Rica, Ecuador, Columbia, Panama
PereArgentina, Belgia, Germania, Franța, Olanda, SpaniaChile, Italia, Africa de Sud, Turcia
ClementineItalia, Spania
CăpșuniEgipt, Belgia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, Olanda, Spania
SmochineTurcia
RodieSpaniaTurcia
GrapefruitMexic, SUAIsrael, Spania, Africa de Sud, Turcia
BlueberryGermania
ZmeurăGermania, Portugalia, Spania
Coacăze (negre și roșii)Germania
PhysalisColumbia
KiwiChile, Grecia, Noua ZeelandăFranța, Italia
Lămâie verdeBrazilia
LicheMadagascar
MandarineSpania
MangoPakistanBrazilia, Peru
Fructul pasiuniiColumbia
PepeneBrazilia, Costa Rica, Spania
Pere asiaticeChina
NectarineFranța, Italia, Spania
PortocaleItaliaArgentina, Grecia, Spania, Africa de Sud
PapayaThailandaBrazilia
PiersiciFranța, Grecia, Italia, Spania
PruneGermania, SpaniaChile, Italia, Africa de Sud, Ungaria
Fructul dragonuluiVietnam
PomeloChina
StruguriEgipt, Argentina, Brazilia, Grecia, Italia, Namibia, Spania, Africa de SudChile, Germania, India, Turcia
LămâiSpania
CireșeChile, Germania, Franța, Grecia, Italia, Spania, Turcia
Toate substanțele pesticide sunt evaluate în mod individual în Uniunea Europeană. Pentru a proteja oamenii de dozele prea mari, există o limită maximă legală (MRL) desemnată pentru fiecare substanță, cât și o doză zilnică admisă. Substanțele foarte toxice au o valoare limită adițională, doza acută de referință (ARfD).

Până acum s-a dat puțină atenție riscului prezentat de combinația diferitelor substanțe chimice, contaminării multiple și amestecului de substanțe. Evaluările oficiale ale riscului nu au delimitat, până acum, limite totale pentru alimente. Cu toate acestea, studiile arată că amestecul mai multor substanțe le-ar putea amplifica efectele – chiar și la concentrații mici detectate adesea în fructe și legume.

În 2005, Greenpeace a introdus un sistem de evaluare care a luat în calcul contaminarea multiplă, pentru a ajunge la o valoare a limitei totale. Acest sistem de evaluare este bazat în mod riguros, pe principiul precauției și în 2012 a fost ajutat pentru a include descoperirile cercetării recente.

Sursa: Greenpeace

Tagged with:
 

Este cunoscut faptul ca fructele si legumele sunt sănătoase pentru organism. Tratarea lor cu substanțe chimice, în mod special cu pesticide, reprezintă insa un factor foarte dăunător. Echipa de cercetători de la Environmental Working Group (EWG) din SUA, condusa de Sonya Lunder, a efectuat o analiza de laborator în urma căreia a publicat o lista cu 12 “produse verzi poluate” in revista 2011 Shoppers Guide to Pesticides.

Cel mai mare procent de pesticide l-au prezentat merele, cu 98% grad de incarcare. Pesticidele si fungicidele sunt aplicate pe coaja merelor după cules pentru a putea fi conservate pe o durata lunga de timp. Aceste substanțe, chiar si în cantități mici, au efecte negative asupra sănătății de-a lungul timpului. Simpla spalare a merelor, in jet puternc de apa, este de cele mai multe ori suficienta pentru a reduce riscul îmbolnăvirii.

Pesticide in fructePesticidele sunt periculoase în special pentru copii. In anul 2011 au fost efectuate studii publicate de “Journal of Environmental Health Perspectives”, care au concluzionat faptul ca pesticidele sunt dăunătoare in special fătului, în perioada sarcinii.

Lista alimentelor rezultate “încărcate” cu o cantitate mare de pesticide este următoarea:
Merele, Țelina, Căpșunele, Piersicile, Spanacul, Strugurii, Ardeii grași, Cartofii, Afinele, Salata verde, Conopida.

Alimentele rezultate cu o cantitate mica de pesticide sunt următoarele: Ceapa, Porumbul, Ananas, Avocado, Mazărea, Mango, Vinete, Kiwi, Varza, Pepene roșu si galben, Grapefruit, Ciupercile.

Cele mai sigure sunt, desigur, fructele si legumele bio / ecologice.

Sursa: Gastromedia

Tagged with:
 

Daca te intrebai care din fructele si legumele de pe rafturile marilor magazine sunt sau nu modificate genetic, afla ca nu e chiar complicat de aflat. Intregul secret consta in citirea etichetei, adica acel autocolant lipit direct pe coaja legumei/fructului sau, dupa caz, pe punga in care sunt ambalate acestea (de ex. la portocale).

Fructe modificate geneticFii informat si nu risca sa cumperi alimente imbibate de chimicale!
Orice eticheta are 4 sau 5 cifre:
– daca produsul are 4 cifre (de ex. 4021), inseamna ca a fost crescut intr-un mediu normal, insa nu BIO. Produsul insa NU a fost modificat genetic.
– daca produsul are 5 cifre, iar prima cifra incepe cu 9 (de ex. 96584), inseamna ca este BIO.
– daca produsul este format din 5 cifre, iar prima cifra este 8 (de ex. 86584), inseamna ca acesta a fost modificat genetic.

Asadar, tine minte aceste amanunte atunci cand cumperi fructe sau legume din hypermarket: NU cumpara produse cu cod de cinci cifre, din care prima cifra este 8!

Sursa: Foaia Transilvania

Tagged with:
 

Argiloterapia are un efect tonic asupra sistemului nervos, alungă stresul, ajută la normalizarea tensiunii arteriale şi tratează numeroase afecţiuni. Argila se găseşte sub diferite sortimente: albă, galbenă, roşie, verde şi gri. Foarte apreciat, datorită compoziţiei chimice, este sortimentul galben, urmat de cel alb.


Argila albă, un pansament gastric

Acest sortiment, cunoscut sub numele de caolin, este bogat în silicaţi de aluminiu şi este recomandat sub formă de pulbere cu efect cicatrizant, ca pansament gastric, ca absorbant al gazelor din intestin şi al substanţelor toxice.

Folosită în medicina alopată ca ingredient al unor medicamente, este benefică în afecţiunile aparatului digestiv: enterite, colite de fermentaţie sau de putrefacţie. Caolinul are proprietăţi antiseptice şi nu prezintă inconvenientele medicamentelor similare de sinteză.

Argila roşie previne îmbătrânirea

Cunoscută sub numele de bentonită, acest tip de argilă este un puternic hidratant şi tonifiant al pielii, care încetineşte procesul de îmbătrânire prin acţiunea sa regenerativă. De asemenea, argila roşie este antiacidă (combate hiperaciditatea gastrică) şi analgezică (pentru că reduce durerile locale).

Argila verde, un bun cicatrizant

Acest tip de argilă este bogat în săruri de magneziu şi de calciu, cicatrizează plăgile, combate inflamaţiile reumatice şi pe cele hemoroidale. În cosmetică, argila verde este folosită în tratamentul tenurilor grase, acneice şi previne căderea părului. În amestec cu tărâţe de grâu sau cu fructe, măştile de faţă sunt mai eficiente.

Argila refractară, doar în cosmetică

Argila cenuşie sau refractară este săracă în oxizi de fier şi în substanţe alcaline. De aceea se foloseşte doar în cosmetică sub forma unor soluţii demachiante sau ca măşti cosmetice pentru detoxifierea tenului.

Din fericire, nu are efecte adverse

Tratamentele cu argilă, folosite încă din antichitate, sunt apreciate pentru efectele terapeutice remarcabile. Specialiştii consideră că argila este un medicament al viitorului.

Deşi mai are proprietăţi necunoscute farmacologic, compoziţia ei este asemănătoare cu aceea a corpului omenesc: conţine numeroase minerale, printre care calciu, potasiu, siliciu, fier, fapt care-i permite să cureţe toxinele din sânge. În plus, în compoziţia argilei există şi minerale necesare regenerării organismului uman, pe care nu le putem procura din alimente.

Calităţile curative ale argilei

Renumitul medic francez Jean Valnet a dedicat un studiu amplu efectelor acestei terapii asupra sănătăţii omului. Printre altele, Valnet aprecia că argila poate să trateze toate afecţiunile omeneşti.

Esenţial este să se folosească doar argila din zone nepoluate. Fie că tratează afecţiuni interne, fie că vine doar în contact cu tegumentul, argila ajunge, în final, la locul afectat, absoarbe „răul”, apoi îl elimină, pe calea tubului digestiv sau prin pori.

Smectita distruge microbii din tubul digestiv

Silicatul dublu de aluminiu şi magneziu, cunoscut sub denumirea de smectită sau diosmectită, este un preparat pe bază de argilă albă. Când este dizolvat în apă, acest remediu are un efect antidiareic prelungit. Un alt efect remarcabil este acela că reduce agresivitatea microbilor din tubul digestiv şi a substanţelor toxice din stomac. Nici acest tip de argilă nu are efecte adverse şi nu este alergen.

Cum se prepară apa de argilă

Recomandată în tratarea afecţiunilor gastrice, gastroduodenită şi ulcer gastroduodenal, apa de argilă se poate folosi ca agent terapeutic: pui o linguriţă de argilă (circa şapte grame) într-un pahar cu apă rece, cât mai curată. Amesteci, apoi laşi de seara până dimineaţa.

Cum se foloseşte: în primele şapte zile, înainte de fiecare masă, iei doar apa limpede din paharul cu argilă, fără sedimentul de pe fundul paharului. În următoarele zile, amesteci conţinutul paharului şi bei apa cu argilă cu tot. Dacă este vorba de un tratament pentru o boală cronică, perioada de adaptare (când se bea doar apa) este de trei zile.

Cât durează cura: 10-21 de zile pe lună, în funcţie de gravitatea bolii. Cura se recomandă şi copiilor. Pentru aceştia dozele sunt: sub un an – o linguriţă; de la 1 la 3 ani se iau două linguriţe; de la 3 la 12 ani se iau patru linguriţe. Argila captează, drenează şi elimină toate impurităţile ţesuturilor, ale sângelui şi ale limfei, avand o actiune organica. Administrarea argilei este contraindicată femeilor gravide în ultima lună şi bolnavilor cu afecţiuni renale severe.

Autor: Liliana Ivan
Sursa: clicksanatate.ro

Tagged with:
 

Ce au in comun Tina Turner, Demi Moore si Megan Fox? Toate arata incredibil de bine si stralucesc de sanatate. Secretul lor? Mananca alimente crude. Adeptii bucatariei fara foc, cunoscuta ca si Dieta Raw, sustin ca acest stil de alimentatie este mai apropiat naturei umane. Motivul? Alimentele supuse unor temperaturi mai mari de 40 de grade isi pierd aportul nutritiv.Megan Fox, bucataria fara foc

“Daca vrem sa fim sanatosi, sa avem energie si o imuniate crescuta, atunci trebuie sa consumam alimente vii, neomorate prin fierbere, coacere sau prajire”, a explicat pentru Business24 Andreia Claudius, nutritionist sprecializat in bucataria fara foc.

Principiile bucatariei crude

Principiile alimentatiei fara foc (hrana vie) sunt simple: fara carne, fara chimicale, fara zahar (se foloseste mierea de albina), fara alimente rafinate, fara alimente fierte, prajite, coapte sau produse lactate nepasteurizate.

Andreia Claudius sustine ca exista nenumarate feluri de mancare ce pot fi gatite dupa aceste principii. Printre cele mai utilizate ingrediente se numara: legume, fructe, cereale, seminte, produse lactate, miere de albine, ulei presat la rece din floarea soarelui sau masline. De asemenea, se folosesc si condimente, precum: piper, sare, enibahar, coriandru, frunze de marar, leusten, patrunjel, sare de mare neiodata etc.

In bucataria fara foc, aragazul este inlocuit de mixer. Ingredientele de mai sus se amesteca in diferite proportii si combinatii, rezultand diferite preparate: ciorbe, ciftelute, sarmale, pizza, rulada de ciocolata, prajitura de mere si de dovleac, etc. Celor care se simt speriati de o astfel de dieta, Claudius le recomanda sa incerce o cura de dezintoxicare de 10 zile folosindu-se de bucataria fara foc.

“Acestia observa prin experienta lor proprie transformarile minunate care au loc in starea lor generala”, mai spune nutritionistul.

Prevenirea si tratarea bolilor

Andreia Claudius spune ca a descoperit bucataria fara foc intr-un moment greu din viata sa, cand se confrunta cu o boala necunoscuta. Acest lucru se intampla in urma cu 22 de ani, iar mentorul sau a fost celebrul vindecator naturist Valeriu Popa.

Piramida alimentatiei crude

“Sanatatea mea s-a imbunatatit considerabil intr-un timp relativ scurt, fortele mi-au revenit, intreaga mea fiinta emanand o stare de bine”, povesteste aceasta. Cu ajutorul bucatariei fara foc pot fi prevenite si tratate majoritatea bolilor care afecteaza astazi omenirea: bolile de inima, circulatorii, bolile de ficat si chiar multe tipuri de cancer, mai sustine nutritionistul.

In strainatate, acest stil de alimentaie este foarte mediatizat, in Occident existand clinici specializate pe tratamentul bolnavilor cu alimente crude.

Sursa: Business24

SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori