S-a dovedit stiintific faptul ca multe produse alimentare cu care ne-am obisnuit cresc riscul de cancer, iar unele din ele chiar în mod substanțial. Iata 10 dintre cele mai nesănătoase alimente, cauzatoare de cancer, pe care ar trebui sa nu le mai consumi vreodata:

1) Organismele modificate genetic (OMG)
Este de la sine înțeles că OMG-urile nu au ce cauta in farfuria noastra, mai ales acum cand s-a dovedit clar ca provoaca dezvoltarea rapidă a tumorilor. Desi Uniunea Europeana interzice cultivarea si comercializarea OMG-urilor in statele membre, unii comercianti romani nu respecta aceste reglementari. De aceea, ar fi de preferat sa alegeti alimente certificate organic, certificat non-OMG verificate, și cultivate local, care sunt produse in mod natural, fără biotehnologie.

2) Carne procesata
Cele mai multe produse din carne procesata, inclusiv slănina, cârnații și carnea pentru hot-dog, conțin conservanți chimici care le fac să pară proaspete și atrăgătoare, dar care pot provoca, de asemenea, cancer. Atât nitritii de sodiu și nitratul de sodiu au fost legate de creșterea semnificativă a riscului de cancer de colon și a altor forme de cancer.

3) Popcorn la microunde
Pungile de popcorn care se prepara la microunde sunt căptușite cu substanțe chimice, care provoaca infertilitate si favorizeaza aparitia cancerului de ficat, testicular și cancer pancreatic. Agenția Statelor Unite pentru Protecția Mediului (EPA) recunoaște ca acidul perfluorooctanoic (PFOA) prezent în pungile cu floricelele de porumb pentru microunde favorizeaza aparitia tumorilor. De asemenea, diacetilul utilizat chiar în floricelele de porumb preambalate poate provoca afectiuni pulmonare si cancer.

4) Bauturi carbogazoase
Ca in cazul carnii procesate, s-a demonstrat  ca bauturile carbogazoase cresc, de asemenea, riscul de cancer. Încărcate cu zahăr, produse chimice alimentare și coloranți, bauturile acidulate acidifica organismul și hrănesc literalmente celulele canceroase. Cea mai comuna substanta chimice de tip cola (de culoarea caramelului) contin derivatul 4-metilimidazol (4-MI) care este în mod special legat de ricul aparitiei cancerului.produs-cancerigen

5) Alimente si băuturi asa-zise “dietetice”

O analiză științifică recent emisa de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) arata că aspartamul, unul din cei mai comuni îndulcitori artificiali prezenti in produsele dietetice, provoacă o serie de boli, inclusiv malformații congenitale și cancer. Sucraloza, zaharina și diversi alti indulcitori artificiali s-au dovedit a fi nocivi.

6) Făină “alba”, rafinata
Făina rafinată este un ingredient comun in produsele alimentare prelucrate, dar conținutul său de carbohidrați în exces este un motiv serios de îngrijorare. Un studiu publicat in revista Cancer Epidemiology a constatat ca un consum regulat de glucide rafinate a fost legat de o crestere cu 220 la suta a riscului de aparitie a cancerul la san in randul femeilor. Alimentele cu indice glicemic mare , in general, cresc rapid nivelul zaharului din sange in organism si alimentează direct cresterea si raspandirea celulelor canceroase.

7) Zahar rafinat
Același lucru este valabil pentru zaharurile rafinate. Zaharul alb folosit in produsele de cofetarie si patiserie, dar nu numai,  creste rapid nivelul de insulina si sustine cresterea celulelor canceroase. Prăjiturile, plăcintele, bauturile acidulate, sosurile prelucrate industrial, cerealele și multe alte produse populare sunt încărcate cu HFCS și alte zaharuri rafinate. Acest lucru explica de ce ratele de cancer cresc de la o zi la alta.

8) Mere, struguri si alte fructe multe fructe crescute convențional, cu pesticide si agenti de crestere
Mulți oameni cred că isi fac un mare bine atunci când cumpără mere, struguri sau căpșuni de la magazin. Dar cele mai multe dintre ele sunt pline de pesticide. Environmental Working Group (EWG) a constatat că până la 98 la sută din toate fructele crescute convențional sunt  contaminate cu pesticide cauzatoare de cancer.

9) Somon de crescătorie
Somonul de crescătorie este un alt aliment cu potential cancerigen ridicat, remarca Dr. David Carpenter, director al Institutului pentru Sanatate si Mediu de la Universitatea din Albany (SUA). Conform evaluării sale, somonul de crescătorie nu numai ca este lipsit de vitamina D, dar este adesea contaminat cu substanțe chimice cancerigene, PCB (bifenili policlorurați), substanțe ignifuge, pesticide și antibiotice.

10) Uleiuri hidrogenate
Sunt folosite pentru a conserva alimentele procesate. Din nefericire, uleiurile hidrogenate modifica structura și flexibilitatea membranelor celulare in tot corpul, ceea ce poate duce la o serie de boli grave, printre care si cancerul. Unii producători au inceput sa renunte treptat la utilizarea uleiurilor hidrogenate, inlocuindu-le cu ulei de palmier si alte alternative mai sigure, dar grasimile trans sunt încă utilizate pe scară largă în produsele alimentare prelucrate, mai cu seama in cele de patiserie si fast-food.

Sursa : http://www.naturalnews.com/039970_cancer_junk_food_carcinogens.html

Tagged with:
 

Condimentele și mirodeniile au un conținut foarte ridicat de antioxidanți  chiar mai mare decât cel al fructelor și legumelor. Adăugarea condimentelor poate suplimenta gustul oricărui tip de mâncare  De exemplu, dacă pregătești piure de cartofi sau orez, poți adăuga ardei iute, chimen sau șofran  la salate se pune maghiran sau rozmarin. Daca gătești preparate din carne, adaugă cât mai multe condimente. Nu ai nimic de pierdut, ci numai de câștigat: mâncare delicioasă și o multitudine de beneficii pentru sănătate. Vegetarienii sunt cei care beneficiază din plin de proprietățile curative ale condimentelor, deoarece, în general, dieta vegetariană se bazează pe utilizarea condimentelor.

Scorțișoara

O singură linguriță cu scorțișoară, administrata zilnic, ajută la scăderea cu 30% a factorilor de risc care conduc la apariția sindromului metabolic. Mai concret, scorțișoara ajută la scăderea glucozei, trigliceridelor, colesterolului LDL, chiar și în cazul pacienților cu diabet zaharat de tip 2.

De asemenea, sunt studii care au demonstrat ca scortisoara previne rezistenta la insulina, chiar si in cazul persoanelor care au o dieta bogata in fructoza. Potrivit cercetarilor,   scortisoara este cea mai bogata sursa de antioxidanti si stimuleaza buna functionare a creierului. Scortisoara are si proprietati antimicrobiene, stopand dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor, proprietati antiinflamatorii, anticoagulant care reduce angregarea trombocitelor. Adesea, scortisoara este utilizata si ca antidot pentru diaree, dar si pentru disconfortul gastric. Folosita in exces insa, poate inflama stomacul.

Ghimbirul

Ghimbirul provine din Asia si India si se estimeaza ca acesta este utilizat de mai bine de 5000 ani. Acesta poate fi folosit cu incredere la prajituri, biscuiti si alte deserturi. Ghimbirul este un puternic antioxidant care ajuta la relaxarea vaselor de sange, stimuland circulatia si calmand durerile. De asemenea, ghimbirul calmeaza spasmele si reduceflatulenta sistemului digestiv, dar este un remediu naturist excelent si impotriva greturilor asociate calatoriilor, sarcina sau mahmureala. Datorita proprietatilor antiinflamatorii, ghimbirul este recomandat si pentru prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare, cancerului, bolii Alzheimer sau artrita.

Oregano

Frunzele de oregano, ca si uleiul de oregano, au proprietati antibacteriene si antivirale, ajutand la distrugerea organismelor care contribuie la aparitia infectiilor pielii. Aplicat local pe piele, uleiul de oregano ajuta la tratarea mancarimilor si a iritatiilor pielii, la nivelul cavitatii bucale uleiul de oregano este eficient in tratarea gingivitelor. Mai mult. oregano poate fi utilizat si la tratarea sinuzitei: se administreaza zilnic 2-3 picaturi ulei de oregano (de preferat acestea se introduc intr-un pahar cu suc proaspat de legume sau fructe), timp de 10-15 zile. Primele efecte le veti simti dupa 3-5 zile de la inceperea tratamentului. Oregano contine o cantitate considerabila de vitamine si minerale, fiind o sursa excelenta de fier, magneziu, calciu, vitamina C si vitamina A, dar si de acizi grasi omega3. Frunzele uscate de oregano pot fi utilizate pentru tratarea durerilor aparute din cauza artritei sau reumatismului, acestea se aplica local pe zona dureroasa, dupa care se panseaza.

Rozmarin

Un buchet de rozmarin tinut in casa actioneaza ca un odorizant de camera, putand fi utilizat in acelasi timp si pentru diferite preparate culinare.
Despre rozmarin se stie ca stopeaza mutatiile genetice care ar putea conduce la aparitia cancerului si ajuta la prevenirea deteriorarii vaselor de sange si a circulatiei sanguine, prevenind astfel riscul aparitiei atacului de cord. Uleiul de rozmarin stimuleaza cresterea parului, activitatea mentala si previne aparitia afectiunilor respiratorii.

Curcumina (sofran indian sau turmeric – compus de baza in curry)

Bogat in antioxidanti si in antiinflamatori denumiti curcuminoizi, cercetatorii au descoperit ca sofranul vine in ajutorul organismului in lupta impotriva cancerului. Potrivit studiilor, curcuminoizii ajuta la prevenirea bolii Alzheimer si a inflamatiei articulatiilor, dar si la tratarea afectiunilor hepatice si digestive. Astfel, curcuma contribuie la prevenirea si tratareabolilor intestinale inflamatorii, boala Crohn, colita ulcerativa, artrita reumatoida, fibroza chistica etc. Studii recente sustin ca curcuma poate fi utilizata si pentru prevenirea afectiuni hepatice si cardiovasculare.
In combinatie cu alte crucifere, sofranul de India previne cancerul de prostata si stopeaza dezvoltarea tumorilor de prostata existente. Mai mult, se preconizeaza ca acesta impiedica metastazarea mai multor forme de cancer, insa pentru atestarea acestui lucru sunt necesare studii suplimentare.

Curry pudra

Curry este o mixtura formata din mai multe condimente: coriandru, schinduf, predominant fiind insa sofranul de India (curcumina sau turmeric). Pudra de curry este larg utilizata in bucataria indiana la prepararea puiului si a crevetilor. Praful de curry conține antioxidanți și compuși antiinflamatori, despre care se stie ca imbunatatesc functia cognitiva, previn aparitia cancerului de piele si stimuleaza buna functionare a creierului, prevenind astfel apariția bolii Alzheimer.

Boia

Boiaua contine o cantitate neobisnuit de mare de vitamina C. Ardeiul folosit la boia contine de 6-9 ori mai multa vitamina C decat o rosie obisnuita. Ca si chili, boiaua contine capsaicina, substanta cu actiune antiinflamatorie si antioxidanta care reduce riscul aparitiei cancerului. De asemenea, boiaua este un agent antibacterian si stimulant care ajuta la reglarea presiunii sanguine, imbunatatind circulatia sanguina si creste cantitatea de saliva si acizi gastrici, ajutand la imbunatatirea digestiei.

Cuișoare

Cuisoarele sunt bobocii de flori uscate din arborele de cuisoare, un copac vesnic verde care creste in climele tropicale. In timp ce cuisoarele sunt intens folosite astazi in scopuri culinare, proprietatile curative sunt cunoscute de secole. De exemplu, in China se folosesc cuisoarele de mai bine de 2000 ani pentru tratarea respiratiei urat mirositoare. Iar in alte tari, cuisoarele erau folosite pentru tratarea alcoolismului.
Cuisoarele au proprietati antibacteriene, antivirale, antifungice si antiseptice. De asemenea, acestea sunt si un anestezic natural, motiv pentru care cu secole in urma era folosit in timpul procedurilor stomatologice, iar in prezent mai sunt folosite de unele culturi ca remediu impotriva durerilor de dinti.
De asemenea, cuisoarele sunt condimente care ajuta la vindecarea afectiunilor sistemului digestiv, ameliorand flatulentele si accelerand metabolismul. Totodata, acestea sunt de mare ajutor in cazul mai multor tulburari digestive, printre care si varsaturile si diareea.

Chimen

Chimenul contine cantitati importante de magneziu si fier. Semintele de chimen au si proprietanti anti-cancerigene, in acest scop fiind indicat mai ales ceaiul din seminte de chimen. Beneficiile chimenului in cazul afectiunilor digestive sunt cunoscute de sute de ani, acesta ajutand in caz de flatulenta, indigestie, diaree, greturi etc. Pentru prevenirea afectiunilor digestive se recomanda mai ales ceaiul din seminte de chimen, care trebuie servit caldut..
Datorita proprietatilor sale antiseptice, chimenul este indicata in tratarea formelor usoare de raceala.

Busuioc

Busuiocul este o sursa excelenta de vitamina A, magneziu, potasiu, fier si calciu. Beneficiile aduse de busuioc sanatatii sunt: tratarea greturilor, a raului de miscare, indigestia, constipatia, probleme respiratorii sau chiar diabetul.

Boabe de mustar

Mustarul stimuleaza apetitul alimentar, digestia si ajuta la decongestionarea sinusurilor. De asemenea, mustarul stimuleaza circulatia sanguina si actioneaza ca un pansament in zonele inflamate ale corpului. Frunzele de mustar contin calciu, fosfor, magneziu si vitamina B. Uleiul de mustar poate fi folosit la masaj, dar si ca tratament impotriva caderii parului. Acesta contine acizi grasi omega3 si este o excelenta sursa de fier, zinc, magneziu, calciu, proteine etc.

Hrean

Hreanul face parte din familia mustarului si actioneaza ca un stimulent digestiv. Din punct de vedere medical, radacina de hrean are numeroase proprietati curative: puternic antibiotic, expectorant, antibacterian, diuretic, bronhodilatator, vasodilatator coronarian, stimuleaza cresterea tensiunii arteriale si sistemul imunitar al organismului. Tinand cont de proprietatile enumerate mai sus hreanul este util in tratarea bronsitei, sinuzitei, reumatismului, anemiei, stomatitei etc.

Cimbru

Cimbrul este bogat in timol, un ulei esential puternic antiseptic, antibacterian si antioxidant. Datorita proprietatilor acestui ulei esential cimbrul poate fi utilizat in tratarea infectiilor gatului, inflamatiilor, bronsitei acute si cronice si tusei convulsive. De asemenea, cimbrul stimuleaza actiunea cililor din interiorul bronhiilor, actionand direct asupra mucoasei bronsice, fapt care previne inflamatia tractului respirator.
Toti membrii familiei mentei, inclusiv cimbrul, detin terpenoide, substante recunoscute pentru prorietatile anti-cancerigene. Pe langa utilizarea cimbrului in bucatarie, acesta poate fi consumat si sub forma de ceai. La o cana de apa se adauga 1 lingura de cimbru, se infuzeaza, iar dupa 10 minute se strecoara si poate fi consumat. Ceaiul poate fi consumat de 3-4 ori pe zi pentru tratarea tusei.

Mărar

Atat frunzele cat si semintele de marar pot fi folosite la pregatirea multor retete culinare. Pe langa faptul ca ofera o aroma si un gust speciale, mararul este eficient in ameliorarea, prevenirea si tratarea mai multor afectiuni. Mararul este eficient pentru reglarea tractului digestiv, tratarea insomniilor, dizenterie, diaree, tulburari menstruale, afectiuni respiratorii, dar lupta si impotriva cancerului.

Piper

Piperul negru detine mai multe proprietati medicinale decat isi pot imagina oamenii. Piperul negru nu este ca sarea care, daca este consumata in exces, dauneaza sanatatii. Poprietatile sale curative cresc direct proportional cu consumul. Printre proprietatile medicinale detinute de piper se regasesc: stimularea tractului digestiv, prevenirea gazelor intestinale, prevenind astfel flatulenta si balonarea, creste cantitatea de acid hidrocloric din stomac si inhiba dezvoltarea bacteriana, mai ales la nivelul tractului intestinal.

Leuștean

Leusteanul este utilizat mai ales pentru proprietatile sale diuretice: creste fluxul urinar, ajuta la tratarea dificultatilor de urinare si a cistitei. Datorita cresterii fluxului urinar, leusteanu ajuta si la eliminarea nisipului si a pietrelor de la rinichi. Leusteanul este considerat un agent care intareste si imbunatateste functia stomacului. Alte proprietati ale acestuia sunt: prevenirea indigestiilor, a colicilor, dar in mod special leusteanul este eficient in ameliorarea flatulentelor. Ca si expectorant, leusteanul elimina mucusul de la nivelul sistemului pulmonar, fiind de mare ajutor pacientilor cu pleurezie.

Șofranul

Substantele continute de sofran au actiune citotoxica asupra carcinoamelor umane si celulelor leucemiei. Acest efect se datoreaza componentelor carotenoide, in mod special demil-crocetin, care se pare ca, creste difuzia de oxigen in plasma cu pana la 80%. Aceasta actiune ajuta la prevenirea ateroscrelozei secundare.

Tagged with:
 

De multe ori suntem surprinși că există încă mulți de oameni care nu fac diferența între tipurile de grăsimi și continuă să asocieze termenul “grăsime” cu ceva rău, la nivel general. 

Grăsimile sunt ca majoritatea lucrurilor în viață, unele bune (benefice organismului uman), altele rele (daunatoare). Așadar, în realitate, specialistii impart grasimile in doua categorii mari: hidrogenate (sau partial hidrogenate) si nehidrogenate. La modul general, grasimile rele poarta numele de “trans-grăsimi ” și le intalnim din abundenta în alimente prajite si multe produse ambalate. Consumul lor este strâns legat de multe probleme de sanatate:

Boli de inima …

Colesterol LDL ridicat ( lipoproteinele cu densitate scazuta) …

Boala Alzheimer …

Tensiune arteriala …

Accident vascular cerebral …

Și mai ce ? Chiar MOARTEA .Grasimi-rele-bune-nesaturate

Ce alimente contin cel mai adesea grasimi trans? Iata alimentele cele mai dăunătoare:

Cartofii prajiti – contin în medie 14,5 grame de grasimi trans! Enorm! O alternativa mai buna este prepararea cartofilor la cuptor .

Margarina  – are aproximativ 30 – 40% grasimi trans… Nu, mulțumesc ! Mai bine un unt, proaspat, organic, neprocesat termic.

Produsele Fast Food – O cina cu pui “original”, la KFC sau McDonalds, te va rasplati cu aproximativ 7 grame de grasimi trans, regasite nu doar in alimentele prajite,  ci si în deserturi ! Vei găsi, grasimi trans in aproape toate produsele alimentare puternic procesate. Si nu există alimente mai puternic procesate decat la fast-food!

Gogoșile și alte produse de patiserie – extrem de nocive. Aluaturile din faina alba, imbibate apoi in ulei incins, sunt pline de  grăsimi trans! Evita fara regrete toate produse de patiserie, briosele , negresele și alte “specialitati” de patiserie. Poti, in schimb, sa te mai rasfeti din cand in cand cu produse coapte (nu prajite) și să încerci produsele fara gluten. 

Cereale pentru mic dejun (chiar și unele etichetate ca fiind “sănătoase” ) – Pot conține pana la 2 grame de grasimi trans / ceasca. Nu este chiar sănătos. Alege mai degraba fulgii de ovaz clasici, fara alte amestecuri, si cerealele încolțite, pentru ca nu conțin grâu prelucrat/ procesat.

Sosurile pentru salate – Majoritatea conțin o mulțime de grăsimi trans hidrogenate. Prepara-ti tu un sos dupa o rețetă de casă, pe baza de ulei de măsline extravirgin.

Mai sunt și altele. Multe. Așa că, citeste cu rabdare etichetele și asigură-te că eviti grasimile parțial hidrogenate și uleiurile hidrogenate (saturate prin hidogenare).

Iata si vestea bună. Poți înlocui grasimile rele cu grasimi foarte benefice. Adaugă cateva din urmatoarele alimente in dieta ta zilnica:

Grasimi bune (nesaturate)

Grasimi mononesaturate

Grasimi polinesaturate

  • Ulei de masline extravirgin (crud, nu prajit)

  • Ulei de floarea soarelui (crud, nu prajit)

  • Ulei de arahide

  • Ulei de susan

  • Avocado

  • Masline

  • Arahide, alune de padure, migdale, nuci, macadamia, nuci pecan, caju (crude, nu prajite sau coapte)

  • Semintele de in sau canepa

  • Uleiul de soia

  • Uleiul de cocos

  • Sofrănelul

  • Nucile, semintele de in sau canepa

  • Susanul, dovleacul și semințele de Floarea-soarelui

  • Semintele de in

  • Pește gras (somon, ton, macrou, hering, pastrav, sardine)

  • Tofu

Vara si-a intrat deja in drepturi. E bine sa te protejezi de radiatiile solare puternice, atat la exterior cat si din interior. De aceea, iti prezint 6 alimente care actioneaza din interior ca un ecran natural de protectie solara. Acestea cresc capacitatea pielii de a se apara de daunele cauzate de soare. 

Protectie solaraPepenele verde, rosiile, rodia, somonul (omega 3), ceaiul verde si ciocolata neagra, toate au efecte de protectie UV atunci când sunt consumate în zilele in care te expui la soare. Nu glumesc! Testele stiintifice arata ca alimentele bogate in antioxidanti susțin rezistența pielii la razele UV care provoaca arsuri solare, riduri si cancer de piele. Cand mananci anumiti antioxidanti, sustii stabilizarea celulelor pielii, prevenirea degradarii și repararea pielii.

1. Ciocolata neagra: Femeile care au consumat zilnic 15-20 g de ciocolata neagra sau au baut o cana mare de cacao fierbinte, bogata în antioxidanti “flavanoli”, timp de trei luni, au avut cu pana la 25% mai puține arsuri in urma expunerii la razele UV și pielea s-a descuamat (cojit) mai putin decat la femeile care nu au consumat, spun noile cercetari germane. 

2. Pepenele verde: cercetarea germana consideră, de asemenea, că licopenul (antioxidant prezent in special in pepenele verde si in rosii), reduce sensibilitatea la arsuri solare. Mananca pepene rosu si consuma suc de rosii sau macar ia un supliment cu 10 mg de licopen pe zi, timp de trei luni, pe timpul verii si vei obtine o protectie suficienta cat sa te apere de efectele  UV, cu 25% pana la 48%.

3. Rodia: La Universitatea din Wisconsin, extractul de rodie, bogat în antioxidanți, a inhibat modificarea celulelor umane expuse la lumina UV.

4. Omega 3: EPA, care este un acid gras omega-3 din pește si nu numai, reduce semnele de deteriorare a tenului in urma expunerii la soare, spune un studiu coreean recent. Într-un test britanic, consumul a 4.000 de mg de omega-3 pe zi, timp de trei luni, reduce riscul de aparitie a arsurilor cu 30%.

5. Ceaiul verde: Consumul de ceai verde ajuta la prevenirea arsurilor solare si a modificarilor precanceroase, arata numeroase studii. Sunt suficiente aproximativ 2 cesti de ceai verde pentru a reduce deteriorarea celulelor umane.

6. Rosiile: Chiar mai mult, pasta de tomate, contine o cantitate mai mare de antioxidant denumit licopen. Cercetatorii de la Universitatea New Castle au examinat recent pielea a 20 de femei, dintre care jumatate au consumat 55 g de pastă de tomate (cinci linguri) in amestec cu 10 g de ulei de masline in fiecare zi, timp de 12 saptamani si au constatat ca pielea femeilor care au consumat tomate a fost protejata mult mai eficient împotriva radiațiilor UV.

Sursa: Liveinthenow.com

Tagged with:
 

Cine iubeste tenul ofilit si intunecat? Nimeni. Insa cei mai multi oameni cred ca tenul se intretine doar la exterior, printr-o rutina speciala de îngrijire a pielii. In fapt, obiceiurile alimentare nesanatoase pot anula orice efort de ingrijire la exterior a pielii.

Pielea este  la urma urmei un organ pe care corpul nostru il folosește pentru a elibera toxinele.

Alimentele procesate il saboteaza, în timp ce antioxidantii, vitaminele, mineralele și produsele proaspete sustin fermitatea si luminozitatea pielii din interior.

salata-ten-luminos

Iata 5 alimente care mentin sanatatea și redau strălucirea pielii:

1. Rucola
Cu frunze de culoare verde închis, rucola este o sursă excelentă de vitamina A si sulf, doua ingrediente esentiale pentru o piele superba. Clorofila frunzelor de rucola este de asemenea un detoxifiant puternic. Prepara-ti  chiar acum o salata pe pat de rucola (de preferat sa fie crescuta organic),   impreuna cu urmatoarele alimente din această listă! Va fi o desfatare culinara si un remediu pentru o piele stralucitoare in acelasi timp.

2. Semintele de dovleac
Semințele de dovleac au un puternic efect de înfrumusețarea a pielii, datorita bogatiei de minerale care sustin fermitatea si tineretea tenului: zinc, acizi grasi esentiali, inclusiv Omega 3, Omega 6, Omega 9. Ca și semințele de cânepă, acestea ajuta la reducerea inflamatiei in organism. Încearca să le presari in salate sau piureuri.

3. Ridichile
Inflacaratul avocat al alimentatiei sanatoase, David Wolfe, spune ca acestea sunt cele mai mari sustinatoare ale tenului. Ridichile conțin un număr de minerale si compusi importanti pentru piele. Sunt bogate in sulf, siliciu si vitamina C, care lucrează împreună pentru a crea o piele stralucitoare prin stimularea colagenului, precum și prin stimularea sistemului circulator.

4. Avocado
Acest fruct cremos ofera o doza mare de vitamine. Atunci cand avocado este insotit de un aliment bogat in carotenoide, cum ar fi tomatele, morcovii sau ardeii, acesta vă poate ajuta să asimilati in organism cu până la cinci ori mai mult licopen din antioxidanti si beta-caroten.

5. Semintele de cânepă
Aceste semințe mici sunt compuse dintr-o cantitate mare de proteine, inclusiv acizi si sulf, purtătoare de aminoacizi precum cisteina, metionina și cistina – compusi chimici naturali folositi pentru a construi un par, mușchi, piele si unghii puternice. Semintele de canepa contin, de asemenea, raportul ideal de omega 3 si omega 6, acizi grași (1:3), și includ chiar și omega 9, care sunt antioxidanti puternici, cu proprietăți anti-inflamatorii. Inflamatia este cauza multora dintre problemele pielii, inclusiv a petelor si a ridurilor, astfel încât adăugarea de semințe de cânepă in alimentatia zilnica poate ajuta la reducerea sau prevenirea acestor probleme ale pielii.

Autor: MARIA GUADAGNO via bombshellblueprint.com
Adaptare:

Tagged with:
 
Dacă nu ţii prea mult la sănătatea ta sau eşti prea “ocupat” şi “stresat” ca să fii atent şi la ce bagi în gură, ai măcar grijă ce le oferi copiilor tăi! Sunt sigur că există mai multe lucruri pe care eviţi să le dai micuţilor. Pentru că îi iubeşti şi nu vrei să le oferi mâncăruri nesănătoase. Te felicit pentru asta! Dar ce să le dai? Sunt prea multe sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă şi prea puţini bani pentru a le cumpăra cele mai bune alimente, nu-i aşa? În plus, ştii sigur că unele reclame sunt “mincinoase”. Şi aici nu te contrazic. Îţi mănâncă timp să te informezi din surse credibile despre nutriţie, iar tu eşti un om ocupat.
De aceea, câteodată e mai uşor să ştii ce nu trebuie să mănânci decât cum să te hrăneşti sănătos.
 
nutritie-copii-sfaturi-nutritionist-pediatru
Douăzeci de experţi în nutriţie foarte respectaţi în SUA, în special în “nutriţia pediatrică”,  recomandă insistent să NU le oferi niciodată copiilor tăi următoarele produse:
 
 

Top 10 alimente pe care experţii în nutriţie NU le recomandă copiilor

 

1. Băuturile îndulcite cu zahăr

Acesta a fost de departe cel mai răspândit sfat. Lista băuturilor îndulcite cu zahăr include de asemenea sifonul, băuturile carbogazoase, sucurile răcoritoare din comerţ, ice tea-urile, limonadele şi mixurile de băuturi energizante din comerţ. Aceste băuturi nu oferă nici un beneficiu nutriţional şi sunt sursa #1 cu exces de calorii . Băuturile care au fost permise: apa (plată), laptele şi sucurile de fructe 100%.

2. Gustările de tip snacks, fast food şi produsele semipreparate
Meniurile fast food şi produsele preambalate s-au aflat pe aproape fiecare listă. Acestea au fost interzise din cauza conţinutului ridicat de sodiu şi grăsimi saturate (nocive), cu o valoare nutritivă minimă (vitamine, minerale şi cereale integrale).
 
3. Produse de patiserie – Acestea s-au clasat pe un loc fruntaş datorită cantităţilor mari de zahăr şi minime de fibre. Dimineaţa se recomandă barurile de sau cu ovăz şi alte cereale integrale, fructe şi nuci.
 
4. Cerealele  îndulcite şi colorate artificial 
Un dietetician care a scris acest lucru pe lista lui a spus:
“Dacă le-aş oferi copiilor mei posibilitatea să aleagă între atrăgătoarele cereale multicolore cu bezele sau ciocolată şi cereale integrale, ghici pe care le-ar alege de fiecare dată? Iată de ce nu le ofer opţiuni când vine vorba de mâncare.” 
 
5. Paste din făină albă rafinată, amestecate cu rosii, conservanţi şi conserve din carne? Nici gând. Prepară-ţi spaghetele şi pastele în casă. Şi ai grijă să fie din făină integrală. Amestecă-le cu legume şi, dacă doreşti să le ţii la păstrare, congelează-le în recipiente de unică folosinţă.
 
6. Fructele conservate în sirop au primit un NU absolut din partea experţilor. Acestea au fost considerate mai acceptabile pentru consum, doar dacă sunt conservate în apă sau suc.
 
7. Conservele din carne
Aceste  “alimente” foarte prelucrate au de regulă un conţinut prea mare de grăsimi nesănătoase şi mult sodiu. O alternativă considerată acceptabilă au fost conservele de peşte ambalat în apă.
 
8. Chips-urile (de toate felurile) – coapte, prajite sau de orice alt fel, toate au fost trecute pe lista produselor inacceptabile, în ciuda faptului că sunt atât de mult consumate la petreceri.
 
9. Hot Dog – Cârnăciorii americani au un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi hidrogenate şi mult sodiu. Evită-i cu orice ocazie!
 
10. Dulciuri, prăjituri şi alte deserturi ambalate – Prăjiturele si alte produse de brutărie/coapte sunt pline de trans-grăsimi toxice şi sunt încărcate cu zahăr. Cealaltă opţiune? Oferă-le copiilor dulciuri preparate în casă. Astfel vei şti foarte bine ce ingrediente sunt în produsul pe care îl consumaţi în familie.
 
Aceasta nu este cu siguranţă lista completă, dar este un excelent punct de plecare către un stil de viaţă mult mai sănătos. Succes în a-ţi demonstra iubirea pentru copii tăi! În mod inteligent.
 
Sursa: philly.com
Tagged with:
 

Nutritionistii germani au stabilit care sunt cele mai sanatoase 100 de alimente ce îti protejeaza principalele organe. Lista acestora a fost publicata în ziarul Bild din Germania si a facut deja furori în intreaga lume.
In cazul legumelor si fructelor se recomanda ca acestea sa fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie administrate sub forma de infuzii, comprese sau tincturi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Piele/par
1. Pepenele. Are foarte putine calorii si e un fruct excelent pentru mentinerea fermitatii pielii.
2. Iaurtul degresat. Are o concentratie ridicata de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunatatesc aspectul pielii.
3. Grâul. Are calciu, acizi grasi, dioxid de siliciu – provizii de sanatate pentru piele, par si unghii..
4. Orzul. Contine substante bioactive, înfrumuseteaza si revitalizeaza..
5. Cimbrul. Curata organismul si reda stralucirea pielii.
6. Hreanul. Regenereaza parul, pielea si unghiile, multumita substantelor active continute.
7. Mustarul. Regleaza fluxul sangvin la nivelul pielii.
Rinichi
8. Sfecla rosie. Stimuleaza arderile celulare.
9. Visinele. Contin potasiu, substanta pe care rinichii “se lupta” sa o elimine din sânge, când e în exces.
10. Castravetele. Are multa apa si stimuleaza activitatea rinichilor.
11. Telina. Protejeaza rinichii de virusi.
12. Varza rosie. Aminoacizii si proteinele sale actioneaza ca un filtru pentru rinichi.
13. Gulia. Vitamina C protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza.
14. Ridichea neagra. Are proprietati de antibiotice naturale.
15. Varza murata. Detoxifica întregul organism.
16. Hrisca. În medicina complementara, e folosita ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi si în diabet. E eficienta daca suferiti de hipertensiune arteriala.
17. Patrunjelul. Detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii.
Oase
18. Migdalele. Contin magneziu, care ajuta oasele sa ramâna sanatoase.
19. Spanacul. Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenta oaselor si functionarea muschilor.
20. Meiul. Deosebit de bun pentru copii, carora le întareste dintii, oasele si le stimuleaza cresterea.
21. Secara. Benefica pentru dinti, oase si muschi. E o sursa ideala de oligtlemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc.
22. Brânza. Este o sursa de calciu, contribuind la întarirea oaselor.
 
Intestine/stomac
23. Tinctura de fenicul. Protejeaza mucoasele intestinale.
24. Pastârnacul. Stimuleaza digestia.
25. Mango. Are vitamina A si antioxidanti ce apara mucoasa intestinala.
26. Arpacasul. Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu si fosfor pentru o digestie sanatoasa.
27. Mararul. Amelioreaza indigestia..
28. Soia. Are proprietati anticancerigene..
29. Nucile. Contin o forma purificata de Omega 3, care ajuta la reducerea riscului de cancer al intestinelor.
 
Ficat
30. Anghinarea. Are proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii sai previn bolile hepatice. 31. Sucul de ridiche. Stimuleaza secretia bilei..
32. Conopida. Contribuie la protejarea si îmbunatatirea activitatii ficatului.
33. Drojdia de bere. E o importanta sursa de vitamina B, detoxifica ficatul.
34. Nasturelul (Nasturtium Officinale). E folosit la producerea mustarului si a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei si al ficatului.
35. Papadia. Reduce colesterolul si ajuta la buna functionare a ficatului.
36. Laptele. Apara ficatul de diferite afectiuni frecvente.
37. Menta. Uleiurile sale esentiale stimuleaza secretia biliara si ajuta la calmarea crampelor.
38. Carnea de iepure. Degreseaza ficatul.
39. Carnea de vita si de mânzat. Contine vitamina B, fier si proteine de buna calitate.
 
Creier
40. Lintea. Contine proteine, glucide si lecitina de care au nevoie celulele creierului.
41. Quinoa. Bogat în fier, întareste memoria si încetineste procesul de îmbatrânire.
42. Carnea de pasare de curte. Are grasimi si uleiuri care ofera energie celulelor nervoase.
43. Fasolea. Creste puterea de concentrare.
44. Oul. E o sursa grozava de proteine, iar galbenusul contine colina, care ajuta la dezvoltarea memoriei.
45. Avocado. E un fruct care combate stresul, nervozitatea si insomnia.
46. Bananele. Contin substante benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele si mineralele fructelor îl energizeaza.
47. Caisele. Un amestec ideal de minerale ce stimuleaza neuronii.
48. Stafidele. Au mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier.
49. Perele. Ajuta circulatia sangvina, iar zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea “de lucru” a creierului.
50. Mazarea. E bogata în proteine bune pentru memorie si concentrare.
51. Salata verde. Substantele opiacee calmeaza sistemul nervos.
 
Ochi
52. Castanul salbatic. Substantele sale active calmeaza iritatiile si senzatia de usturime.
53. Arnica. Uleiurile esentiale calmeaza inflamatiile oculare.
54. Mesteacanul alb. Vitamina C, potasiul si calciul continute întaresc imunitatea ochilor.
55. Limba de miel. Are o multime de taninuri si saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.
56. Rostopasca. Este eficienta împotriva virusilor, în special pentru ochii uscati.
57. Gutuia. Cu pectina si calciu, e buna pentru alergii si febra fânului.
58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis). Calmeaza ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în fata calculatorului.
59. Grasimea de gaina. Împreuna cu iarba de silur, face minuni daca e aplicata ca unguent pe ochi.
60. Strugurii. Aceste fructe ajuta cu precadere ochiul în timpul vederii nocturne.
61. Patlagina. Taninurile sale trateaza infectiile oculare.
62. Capsunele. Ajuta ochiul în timpul vederii nocturne.
63. Centaurium minus. Tinctura acestei plante vindeca afectiunile oculare.
64. Ananasul. Contine numeroase enzime ce relaxeaza ochii celor care stau mult la calculator.
65. Rozmarin. Purifica ochii si protejeaza vasele de sânge oculare.
 
Inima
66. Varza. Are mult potasiu si fier, necesare inimii si circulatiei sangvine.
67. Broccoli. Previne ateroscleroza si atacurile de cord, prin continutul de calciu, fier si caroten.
68. Ridichea. Apara împotriva atacurilor de inima.
69. Portocalele. Contin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge, În plus, are si putine calorii.
70. Morcovul. Acidul folic si bioflavonoidele radacinoasei protejeaza inima.
71. Pestele. Acizii grasi Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si de calcifieri.
72. Ceapa. Scade presiunea sângelui, îmbunatateste activitatea inimii si circulatia.
73. Usturoiul. Alicina continuta previne accidentele vasculare cerebrale.
74. Usturoiul salbatic. Substantele sale curata sângele de toxine.
75. Sparanghelul. Asparagina curata cordul si vasele mari de sânge.
76. Cicoarea. Scade tensiunea arteriala si colesterolul, curata sângele cu ajutorul unor minerale specifice.
77. Uleiul de masline. Energizeaza cordul si reduce colesterolul.
78. Somonul. Acest peste e o sursa buna de acizi grasi Omega 3, care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sânge.
79. Dovleacul. Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale si în bolile de inima..
80. Cartofii. Protejeaza contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
81. Paprika – boia de ardei. Protejeaza inima si vasele de sânge.
82. Rosiile. Diuretice eficiente, normalizeaza tensiunea arteriala.
83. Maslinele. Reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala.
84. Merele. Contin 300 de substante esentiale pentru protectia întregului sistem vascular.
85. Fasolea neagra. O cana din acest aliment furnizeaza între 120 si 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne aparitia tulburarilor de ritm cardiac.
86. Coacazele. Cu cea mai mare concentratie de minerale si de vitamine C, B, D si E, sunt bune pentru circulatia sângelui.
87. Zmeura. Actioneaza ca o aspirina naturala, întarind sistemul imunitar.
88. Murele. Sunt considerate de specialistii germani fructe cardioactive, ajutând la functionarea optima a cordului.
89. Socul. Îmbunatateste circulatia sângelui.
90. Piersicile. Au multe vitamine si oligoelemente care protejeaza inima.
91. Ciresele. Împrospateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu.
92. Rubarba. Fortifica inima si scade tensiunea arteriala.
93. Grepfrutul. Are o enzima speciala, care previne obstructiile vasculare si tromboza.
94. Ciuperca Shitake. Reduce colesterolul.
95. Prunele. Previn tromboza.
96. Curmalele. Sunt bogate în fier, calciu si potasiu. Reduc tensiunea arteriala, protejeaza împotriva aterosclerozei.
97. Afinele. Pigmentul lor albastru ajuta la elasticitatea vaselor sangvine.
98. Ovazul. Are acizi grasi, benefici în bolile cardiovasculare.
99. Porumbul. Are vitamina D si vitamina K.
100. Ardeiul iute. Previne cresterea zaharului din sânge, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii
Tagged with:
 

Te îngrijorează cancerul pulmonar?

Noiembrie este Luna pentru Conștientizarea Cancerului Pulmonar, un motiv în plus pentru a fi prudenţi și pentru a face alegeri pozitive în stilul nostru de viaţă. Adoptarea unei diete sănătoase joacă un rol important în reducerea riscului de a dezvolta cancer pulmonar. Păstreză-ţi plămânii în forma optimă, urmând aceste sfaturi alimentare sănătoase:


1. Răsfaţă-ţi celulele cu mai mulţi antioxidanţi naturali. Merele, roşiile şi portocalele sunt ideale pentru sănătatea plămânilor.

2. Adăugă în dietă morcovii, sucurile de fructe şi verdeţuri cu frunze foarte verzi pentru că au un conţinut mare de carotenoide – protectoare pulmonare puternice.


3. Bea multă apă pentru a ajuta la eliminarea toxinelor.

4. Manâncă alimente integrale din soia – conțin fitoestrogeni care au un rol de protecţie împotriva cancerului în întregul organism. De asemenea, nu uita de ceapă, mai ales cea roşie, şi de ceaiurile verzi sau negre.

5. Ține minte că antioxidanţii şi carotenoizii din alimentele naturale sunt cea mai bună sursă. În timp ce carotenoidele mixte suplimentare pot oferi unele beneficii, ar trebui să eviţi să iei beta-caroten izolat (supliment alimentar), mai ales daca eşti sau ai fost fumator – supradozele chiar pot crește, practic, riscul de cancer pulmonar.

Tagged with:
 
SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori