Toxic: “Ai grija ce mananci! Scapa cine stie!”,
primul film romanesc despre alimentatia “moderna”, cu Dr. Mencinicopschi. TOXIC dezvaluie adevarul despre alimentele pe care le consumam zilnic, prezentat intr-o viziune proaspata si nonconformista.

Toxic: Partea 1

„Aşa vom descoperi că multe dintre alimentele consumate zilnic sunt artificiale, nu există în natură şi că creierul nu le poate decodifica”, spune prof. dr Mencinicopschi, consultatul ştiinţific pentru această peliculă. Scopul „Toxic” este de a educa, astfel încât să selectăm atent alimentele cumpărate şi consumate. „Atunci când analizăm un aliment, tendinţa generală este de a-i analiza forma actuală. Însă o bună analiză nu se leagă de forma prezentă, ci intră în trecut, ajungând la stadiul iniţial de matrice a alimentului respectiv. În momentul în care încercăm să stabilim dacă un produs este sau nu bun pentru noi, trebuie să ne întoarcem în timp pentru a vedea în ce mediu a crescut şi care au fost factorii care au acţionat asupra lui. Filmul «Toxic» este primul care pune accent pe adevărata faţă a alimentului, pe analiza în profunzi­me, şi nu pe simpla observaţie”, preci­zea­ză profesorul Mencinicopschi.

Anual, în lume, 17,3 milioane de oameni îşi pierd viaţa din cauza bolilor cardiovasculare, peste 500 de milioane suferă de obezitate, 346 de milioane au diabet. Aceste cifre au un element comun, respectiv alimentele provenite din agricultura intensivă, promovate din interese de marketing. Şi nu mai sunt arătate cu degetul doar alimentele de tip junk food, ci şi alimentele de bază pe care le credem sănătoase şi pe care le consumăm cu încredere, dar care ne otrăvesc lent, sigur, fără măcar să ştim. Aşa cum sunt roşiile de pe taraba din piaţă care ne ispitesc cu mărimea şi frumuseţea lor, dar în realitate ele sunt depozite de substanţe chimice care în timp se acumulează în organism.

Fimul este un documentar artistic din galeria peliculelor gen Disco­very. El reuşeşte performanţa ca, în 80 de minute, să îmbine informaţia riguroasă, accesibilă tuturor, pentru a ne responsabiliza asupra a ceea ce punem în farfurie, cu pasaje artistice menite să facă mesajul cât mai accesibil privitorului.

Tagged with:
 

Se estimeaza ca pana in anul 2025 cancerul va reprezenta prima cauza de deces pe plan mondial. Momentan este a doua cauza de deces, insa in Romania, de peste 10 ani, este prima cauza de deces. La fiecare 3 secunde pe planeta moare o persoana din cauza cancerului. La fiecare 5 secunde pe planeta moare o persoana din cauza fumatului. Una din cinci peroane risca pe parcusul vietii sa faca cancer.

Factori declansatori:

-fumatul (30%)

-sedentarismul (>30%)

-alimentatia (30%)

-stresul (9%)

Corpul nostru este bazic: PH 7.4 al sangelui (+/- 0.02)

Orice aliment de origine vegetala induce bazicitate in corp, orice aliment de origine animala induce aciditate in corp. Chirurgul oncolog Calin Marginean trateaza cancerul cu o cura compusa din sucuri de legume si fructe. Nu e singurul. Dr. Robert Morse o face de aproape un deceniu.

Tagged with:
 

Ti-e teama de cancer? Si el se teme. De unele alimente.
Intamplator sau nu, consumul de alimente proaspete, neprocesate si organice se dovedeste din nou o arma extraordinara impotriva bolilor. Cercetari recente in domeniul angiogenezei pun alimentele anticancerigene in lumina reflectoarelor. Urmareste aceasta conferinta TED cu rabdare. Merita tot efortul.

Pentru cei care prefera sa inghita informatia fara sa o mestece, iata cateva dintre legumele, fructele si condimentele prezentate in material:
– Ceai verde
– Struguri rosii (inclusiv ulei din seminte de struguri)
– Capsune, mure, afine, zmeura
– Citrice
– Mere, ananas, cirese
– Varza, anghinare
– Rosii
– Patrunjel
– Usturoi
– Ulei de masline extravirgin
– Ciocolata neagra
– Dovleac
– Nucsoara
– Ginseng
– Turmeric

autor: Toni Bunaiasu

Tagged with:
 

Food Matters este un film documentar de exceptie, care face o analiza curajoasa si pertinenta a sistemului alimentar actual.

Tagged with:
 
SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori