Vinurile organice sunt facute din struguri crescuti in viile ecologice si sunt prelucrate folosind metode care reduc interventiile chimice la un nivel minim. Asta inseamna ca, practic vorbind, vinul organic nu este neaparat organic….in totalitate.

Sulfitii sunt necesari. Toti producatorii ii folosesc pentru a proteja viile de atacurile fungice, pentru a pastra si a stabiliza vinul in sticla. Asadar, sulfitii sunt utilizati atat in productiile de vin conventionale cat si in cele organice.
Diferenta consta in faptul ca producatorii ecologici mentin utilizarea sulfitilor la minim, la aproape o treime fata de cantitatea folosita in productia clasica. Multumita nivelurilor mai scazute de sulf folosite in productia de vin organic, acesta si-a castigat reputatia de licoare care nu te doare chiar daca faci exces. Ca multe altele in Romania. Asadar, pentru cei care sunt deosebit de sensibili la sulfiti este simplu sa deosebeasca un vin organic de unul obisnuit, pentru ca au un indicator sigur la indemana: mahmureala. Pentru ceilalti exista specialistii in sulfisme. Pardon, in vin.

autor: Toni Bunaiasu

Tagged with:
 
SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori