Nutritionistii germani au stabilit care sunt cele mai sanatoase 100 de alimente ce îti protejeaza principalele organe. Lista acestora a fost publicata în ziarul Bild din Germania si a facut deja furori în intreaga lume.
In cazul legumelor si fructelor se recomanda ca acestea sa fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie administrate sub forma de infuzii, comprese sau tincturi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Piele/par
1. Pepenele. Are foarte putine calorii si e un fruct excelent pentru mentinerea fermitatii pielii.
2. Iaurtul degresat. Are o concentratie ridicata de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunatatesc aspectul pielii.
3. Grâul. Are calciu, acizi grasi, dioxid de siliciu – provizii de sanatate pentru piele, par si unghii..
4. Orzul. Contine substante bioactive, înfrumuseteaza si revitalizeaza..
5. Cimbrul. Curata organismul si reda stralucirea pielii.
6. Hreanul. Regenereaza parul, pielea si unghiile, multumita substantelor active continute.
7. Mustarul. Regleaza fluxul sangvin la nivelul pielii.
Rinichi
8. Sfecla rosie. Stimuleaza arderile celulare.
9. Visinele. Contin potasiu, substanta pe care rinichii “se lupta” sa o elimine din sânge, când e în exces.
10. Castravetele. Are multa apa si stimuleaza activitatea rinichilor.
11. Telina. Protejeaza rinichii de virusi.
12. Varza rosie. Aminoacizii si proteinele sale actioneaza ca un filtru pentru rinichi.
13. Gulia. Vitamina C protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza.
14. Ridichea neagra. Are proprietati de antibiotice naturale.
15. Varza murata. Detoxifica întregul organism.
16. Hrisca. În medicina complementara, e folosita ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi si în diabet. E eficienta daca suferiti de hipertensiune arteriala.
17. Patrunjelul. Detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii.
Oase
18. Migdalele. Contin magneziu, care ajuta oasele sa ramâna sanatoase.
19. Spanacul. Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenta oaselor si functionarea muschilor.
20. Meiul. Deosebit de bun pentru copii, carora le întareste dintii, oasele si le stimuleaza cresterea.
21. Secara. Benefica pentru dinti, oase si muschi. E o sursa ideala de oligtlemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc.
22. Brânza. Este o sursa de calciu, contribuind la întarirea oaselor.
 
Intestine/stomac
23. Tinctura de fenicul. Protejeaza mucoasele intestinale.
24. Pastârnacul. Stimuleaza digestia.
25. Mango. Are vitamina A si antioxidanti ce apara mucoasa intestinala.
26. Arpacasul. Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu si fosfor pentru o digestie sanatoasa.
27. Mararul. Amelioreaza indigestia..
28. Soia. Are proprietati anticancerigene..
29. Nucile. Contin o forma purificata de Omega 3, care ajuta la reducerea riscului de cancer al intestinelor.
 
Ficat
30. Anghinarea. Are proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii sai previn bolile hepatice. 31. Sucul de ridiche. Stimuleaza secretia bilei..
32. Conopida. Contribuie la protejarea si îmbunatatirea activitatii ficatului.
33. Drojdia de bere. E o importanta sursa de vitamina B, detoxifica ficatul.
34. Nasturelul (Nasturtium Officinale). E folosit la producerea mustarului si a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei si al ficatului.
35. Papadia. Reduce colesterolul si ajuta la buna functionare a ficatului.
36. Laptele. Apara ficatul de diferite afectiuni frecvente.
37. Menta. Uleiurile sale esentiale stimuleaza secretia biliara si ajuta la calmarea crampelor.
38. Carnea de iepure. Degreseaza ficatul.
39. Carnea de vita si de mânzat. Contine vitamina B, fier si proteine de buna calitate.
 
Creier
40. Lintea. Contine proteine, glucide si lecitina de care au nevoie celulele creierului.
41. Quinoa. Bogat în fier, întareste memoria si încetineste procesul de îmbatrânire.
42. Carnea de pasare de curte. Are grasimi si uleiuri care ofera energie celulelor nervoase.
43. Fasolea. Creste puterea de concentrare.
44. Oul. E o sursa grozava de proteine, iar galbenusul contine colina, care ajuta la dezvoltarea memoriei.
45. Avocado. E un fruct care combate stresul, nervozitatea si insomnia.
46. Bananele. Contin substante benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele si mineralele fructelor îl energizeaza.
47. Caisele. Un amestec ideal de minerale ce stimuleaza neuronii.
48. Stafidele. Au mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier.
49. Perele. Ajuta circulatia sangvina, iar zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea “de lucru” a creierului.
50. Mazarea. E bogata în proteine bune pentru memorie si concentrare.
51. Salata verde. Substantele opiacee calmeaza sistemul nervos.
 
Ochi
52. Castanul salbatic. Substantele sale active calmeaza iritatiile si senzatia de usturime.
53. Arnica. Uleiurile esentiale calmeaza inflamatiile oculare.
54. Mesteacanul alb. Vitamina C, potasiul si calciul continute întaresc imunitatea ochilor.
55. Limba de miel. Are o multime de taninuri si saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.
56. Rostopasca. Este eficienta împotriva virusilor, în special pentru ochii uscati.
57. Gutuia. Cu pectina si calciu, e buna pentru alergii si febra fânului.
58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis). Calmeaza ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în fata calculatorului.
59. Grasimea de gaina. Împreuna cu iarba de silur, face minuni daca e aplicata ca unguent pe ochi.
60. Strugurii. Aceste fructe ajuta cu precadere ochiul în timpul vederii nocturne.
61. Patlagina. Taninurile sale trateaza infectiile oculare.
62. Capsunele. Ajuta ochiul în timpul vederii nocturne.
63. Centaurium minus. Tinctura acestei plante vindeca afectiunile oculare.
64. Ananasul. Contine numeroase enzime ce relaxeaza ochii celor care stau mult la calculator.
65. Rozmarin. Purifica ochii si protejeaza vasele de sânge oculare.
 
Inima
66. Varza. Are mult potasiu si fier, necesare inimii si circulatiei sangvine.
67. Broccoli. Previne ateroscleroza si atacurile de cord, prin continutul de calciu, fier si caroten.
68. Ridichea. Apara împotriva atacurilor de inima.
69. Portocalele. Contin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge, În plus, are si putine calorii.
70. Morcovul. Acidul folic si bioflavonoidele radacinoasei protejeaza inima.
71. Pestele. Acizii grasi Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si de calcifieri.
72. Ceapa. Scade presiunea sângelui, îmbunatateste activitatea inimii si circulatia.
73. Usturoiul. Alicina continuta previne accidentele vasculare cerebrale.
74. Usturoiul salbatic. Substantele sale curata sângele de toxine.
75. Sparanghelul. Asparagina curata cordul si vasele mari de sânge.
76. Cicoarea. Scade tensiunea arteriala si colesterolul, curata sângele cu ajutorul unor minerale specifice.
77. Uleiul de masline. Energizeaza cordul si reduce colesterolul.
78. Somonul. Acest peste e o sursa buna de acizi grasi Omega 3, care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sânge.
79. Dovleacul. Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale si în bolile de inima..
80. Cartofii. Protejeaza contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
81. Paprika – boia de ardei. Protejeaza inima si vasele de sânge.
82. Rosiile. Diuretice eficiente, normalizeaza tensiunea arteriala.
83. Maslinele. Reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala.
84. Merele. Contin 300 de substante esentiale pentru protectia întregului sistem vascular.
85. Fasolea neagra. O cana din acest aliment furnizeaza între 120 si 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne aparitia tulburarilor de ritm cardiac.
86. Coacazele. Cu cea mai mare concentratie de minerale si de vitamine C, B, D si E, sunt bune pentru circulatia sângelui.
87. Zmeura. Actioneaza ca o aspirina naturala, întarind sistemul imunitar.
88. Murele. Sunt considerate de specialistii germani fructe cardioactive, ajutând la functionarea optima a cordului.
89. Socul. Îmbunatateste circulatia sângelui.
90. Piersicile. Au multe vitamine si oligoelemente care protejeaza inima.
91. Ciresele. Împrospateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu.
92. Rubarba. Fortifica inima si scade tensiunea arteriala.
93. Grepfrutul. Are o enzima speciala, care previne obstructiile vasculare si tromboza.
94. Ciuperca Shitake. Reduce colesterolul.
95. Prunele. Previn tromboza.
96. Curmalele. Sunt bogate în fier, calciu si potasiu. Reduc tensiunea arteriala, protejeaza împotriva aterosclerozei.
97. Afinele. Pigmentul lor albastru ajuta la elasticitatea vaselor sangvine.
98. Ovazul. Are acizi grasi, benefici în bolile cardiovasculare.
99. Porumbul. Are vitamina D si vitamina K.
100. Ardeiul iute. Previne cresterea zaharului din sânge, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii
Tagged with:
 

Te îngrijorează cancerul pulmonar?

Noiembrie este Luna pentru Conștientizarea Cancerului Pulmonar, un motiv în plus pentru a fi prudenţi și pentru a face alegeri pozitive în stilul nostru de viaţă. Adoptarea unei diete sănătoase joacă un rol important în reducerea riscului de a dezvolta cancer pulmonar. Păstreză-ţi plămânii în forma optimă, urmând aceste sfaturi alimentare sănătoase:


1. Răsfaţă-ţi celulele cu mai mulţi antioxidanţi naturali. Merele, roşiile şi portocalele sunt ideale pentru sănătatea plămânilor.

2. Adăugă în dietă morcovii, sucurile de fructe şi verdeţuri cu frunze foarte verzi pentru că au un conţinut mare de carotenoide – protectoare pulmonare puternice.


3. Bea multă apă pentru a ajuta la eliminarea toxinelor.

4. Manâncă alimente integrale din soia – conțin fitoestrogeni care au un rol de protecţie împotriva cancerului în întregul organism. De asemenea, nu uita de ceapă, mai ales cea roşie, şi de ceaiurile verzi sau negre.

5. Ține minte că antioxidanţii şi carotenoizii din alimentele naturale sunt cea mai bună sursă. În timp ce carotenoidele mixte suplimentare pot oferi unele beneficii, ar trebui să eviţi să iei beta-caroten izolat (supliment alimentar), mai ales daca eşti sau ai fost fumator – supradozele chiar pot crește, practic, riscul de cancer pulmonar.

Tagged with:
 

Din structura membranei tuturor celulelor din corpul uman fac parte mici molecule de acizi grasi nesaturati, de tip omega-3 si omega-6, numiti „esentiali”. Omega-3 sunt un grup de acizi grasi polinesaturati care se gasesc în peste si anumite plante, cu beneficii excelente pentru sanatate. Acestia au un rol esential in pastrarea bunei dispozitii si a sanatatii. De ce?

– Acizii grasi omega-3 si omega-6 formeaza si intretin creierul

– Acizii omega-3 si omega-6 fac sangele mai fluid si arterele mai suple

– Omega-3 si omega-6 intaresc sistemul imunitar

Beneficiile acizilor grasi esentiali Omega 3-6-9:

– reglarea tensiunii arteriale
– imunitate
– elasticitatea vaselor sanguine
– rol antiinflamator si antialergic
– prevenirea bolilor cardiovasculare
– lupta impotriva Alzheimer-ului si depresiei
– mareste potenta masculina
– previne osteoporoza
– cicatrizare

Alimente bogate in omega-3:
– ulei: de in, de rapita, de masline, de argan, de canepa.
– nuci, migdale (crude)
– peste: macrou, sardine si hering, somon.

Alimente bogate in omega-6:
– ulei: de in, de canepa, din samburi de struguri, de floarea-soarelui, de nuci, de rapita.

Iata alimentele cu cel mai mare continut de Omega 3:

1. Semintele de in: 3,5g de Omega 3 la 2 lingurite.
2. Nucile: 2,27g de Omega 3 la 30g.
3. Somonul: 2,09g Omega 3  / 110g
4. O sardina de 70g ofera 1,30g de Omega 3.
5. Soia: 1,03g / 220g
6. Creveti – 0,37g Omega 3 la 110g creveti
7. Tofu – 0,36 g Omega 3 la 115 g de tofu
8. Peste Dorada: 0,36 g la 115g de peste
9. Scoicile: 0,35g la 115g de scoici.

PontUleiul din seminte de in are calitati deosebite, continand de 2 ori mai multi acizi grasi Omega 3 decat uleiul de peste si un amestec de acizi esentiali Omega 3 si Omega 9. Toti acesti aminoacizi au un rol primordial in refacerea celulara, fiind foarte utili in diverse afectiuni. Proteina din uleiul de seminte de in este usor digerabila si contine toti aminoacizii necesari pentru mentinerea unui organism puternic si sanatos.

Tagged with:
 

Facaturile chimice au penetrat adanc si piata uleiurilor de masline. Intr-un mod chiar foarte toxic.

Intr-o lume mai corecta am vedea semne de avertizare in fiecare supermarket. Nu cu mesajul “Atentie! Cad preturi“, ci cu “Atentie, uleiul de masline poate dauna grav sanatatii“, pentru ca traficul printre rafturile magazinelor poate fi periculos.  “Producatorii” insetati de profit s-au prins ca tot mai multi oameni cauta produse sanatoase, asa ca si-au pus creativitatea la lucru pentru a produce ulei de toxine, fara masline,  dar cu etichete si preturi pe care doar originalul le merita.

ulei de masline contrafacut

Biochimistii ne sfatuiesc sa facem un test ca sa nu ne pacalim cu uleiul de masline. E foarte simplu si poate fi relevant:

Intr-o farfurie, pui pe un servetel o lingura de ulei. Astepti 24 de ore. Dupa aceea vezi a ce miroase, ii dai foc si constati daca miroase a masline sau a … GUDRON!

Business Insider a rezumat fata intunecata a acestei industrii in 20 de exemple graitoare. Cea mai mare parte din mult uzitatul „ulei de masline extravirgin original din Italia” nu e ceea ce pretinde eticheta. Cateodata, acesta nu este extravirgin, cateodata nici italian, iar alteori, nici macar facut din masline. Iata ce trebuie sa stii despre una dintre cele mai profitabile afaceri din lume, care se poate compara usor cu industria drogurilor.

Fata ascunsa a industriei uleiului de masline in 20 de istorioare

1. Uleiul de masline este mult mai scump decat alte soiuri de ulei, dar in mod surprinzator, este foarte usor de falsificat.

2. Industria falsa a uleiului de masline este la fel de veche ca si cea adevarata. In trecut, negustorii amestecau uleiul cu untura.

3. In Roma antica, consumul de ulei de masline pe cap de locuitor era de 50 de litri pe an, datorita valorii mare a acestuia, oamenii fiind pregatiti atunci sa cheltuiasca aceeasi cantitate de bani care se da astazi pe petrol.

4. Romanii luau mult mai in serios problema uleiului de masline fals decat se face astazi. Containerele erau marcate cu greutatea uleiului, numele fermei unde s-au presat maslinele, comerciantul care a transportat uleiul si numele celui care a verificat aceste informatii.

ulei de masline

5. Industria falsa a continuat in timpurile moderne. In romanul original „Godfather”, personajul Vito Corleone s-a bazat pe povestea unui mafiot adevarat din industria uleiului de masline, pe nume Joe Profaci.

6. Domenico Ribatti, odata cel mai mare dealer din lume in domeniu, a fost condamnat la 13 ani de inchisoare in anii ’90.

7. Odata cu subventiile Uniunii Europe, o dimensiune complet noua s-a adaugat fraudei din industrie. Curtea Europeana a Auditorilor a raportat faptul ca 87% din cazurile de delapidare a fondurile UE acordate pentru aceasta industrie s-au inregistrat in Italia, in perioada 1985-2000.

8. In paralel, consumul de ulei de masline creste constant – cu 37% in sudul Europei si cu 100% in America de Nord.

9. Se crede ca acesti factori au dus la infiltrarea membrilor din organizatii mafiote in industrie, din cauza ca pedepsele pentru falsificare in domeniul food sunt pe jumatatea celor din business-urile cu droguri.

10. Profiturile sunt comparabile  cu cele obtinute din contrabanda cu droguri.

11. In 2005, autoritatile italiene au spart o organizatie criminala care detinea 1.000.000 de litri de ulei de masline fals, valorand aproape 8 milioane de dolari.

12. Mafia din domeniu a dezvoltat metode prin care uleiul fals trecea usor de testele chimice. Testul gustului este mai greu de pacalit, dar metoda a fost foarte putin sustinuta de Uniunea Europeana, din cauza costurilor ridicate.

13. In aprilie 2007, ministrul agriculturii din Italia a recunoscut ca a investigat 787 de producatori din bransa, dintre care 205 au fost gasiti vinovati de falsificare, etichetare falsa si alte infractiuni.

14. In 2007, s-a raportat faptul ca doar 4% din uleiul de masline pe care il exporta Italia era ulei de masline pur italienesc.

15. Italia vinde de trei ori mai mult ulei de masline decat produce.

16. 70% din „uleiul de masline extravirgin” care se comercializeaza este probabil fals.

17. In SUA, o mare cantitate de ulei de masline cu etichete ce spun ca e importat din Italia, nu a fost facut din masline din Italia.

18. SUA s-a aliniat standardelor de verificare in domeniu abia in 2011.

19. De aceea, 50% din uleiul de masline de vanzare in magazinele din SUA, este de obicei fals.

20. Problema este una serioasa, avand in vedere ca in 1981 nu mai putin de 600 de persoane au murit si alte 25.000 au fost spitalizate in urma cazului denumit „sindromul uleiului toxic”. Citeste pe larg explicatiile acestor lucruri pe Business Insider.

Sursa: businessinsider.com

Tagged with:
 

Ce au in comun Tina Turner, Demi Moore si Megan Fox? Toate arata incredibil de bine si stralucesc de sanatate. Secretul lor? Mananca alimente crude. Adeptii bucatariei fara foc, cunoscuta ca si Dieta Raw, sustin ca acest stil de alimentatie este mai apropiat naturei umane. Motivul? Alimentele supuse unor temperaturi mai mari de 40 de grade isi pierd aportul nutritiv.Megan Fox, bucataria fara foc

“Daca vrem sa fim sanatosi, sa avem energie si o imuniate crescuta, atunci trebuie sa consumam alimente vii, neomorate prin fierbere, coacere sau prajire”, a explicat pentru Business24 Andreia Claudius, nutritionist sprecializat in bucataria fara foc.

Principiile bucatariei crude

Principiile alimentatiei fara foc (hrana vie) sunt simple: fara carne, fara chimicale, fara zahar (se foloseste mierea de albina), fara alimente rafinate, fara alimente fierte, prajite, coapte sau produse lactate nepasteurizate.

Andreia Claudius sustine ca exista nenumarate feluri de mancare ce pot fi gatite dupa aceste principii. Printre cele mai utilizate ingrediente se numara: legume, fructe, cereale, seminte, produse lactate, miere de albine, ulei presat la rece din floarea soarelui sau masline. De asemenea, se folosesc si condimente, precum: piper, sare, enibahar, coriandru, frunze de marar, leusten, patrunjel, sare de mare neiodata etc.

In bucataria fara foc, aragazul este inlocuit de mixer. Ingredientele de mai sus se amesteca in diferite proportii si combinatii, rezultand diferite preparate: ciorbe, ciftelute, sarmale, pizza, rulada de ciocolata, prajitura de mere si de dovleac, etc. Celor care se simt speriati de o astfel de dieta, Claudius le recomanda sa incerce o cura de dezintoxicare de 10 zile folosindu-se de bucataria fara foc.

“Acestia observa prin experienta lor proprie transformarile minunate care au loc in starea lor generala”, mai spune nutritionistul.

Prevenirea si tratarea bolilor

Andreia Claudius spune ca a descoperit bucataria fara foc intr-un moment greu din viata sa, cand se confrunta cu o boala necunoscuta. Acest lucru se intampla in urma cu 22 de ani, iar mentorul sau a fost celebrul vindecator naturist Valeriu Popa.

Piramida alimentatiei crude

“Sanatatea mea s-a imbunatatit considerabil intr-un timp relativ scurt, fortele mi-au revenit, intreaga mea fiinta emanand o stare de bine”, povesteste aceasta. Cu ajutorul bucatariei fara foc pot fi prevenite si tratate majoritatea bolilor care afecteaza astazi omenirea: bolile de inima, circulatorii, bolile de ficat si chiar multe tipuri de cancer, mai sustine nutritionistul.

In strainatate, acest stil de alimentaie este foarte mediatizat, in Occident existand clinici specializate pe tratamentul bolnavilor cu alimente crude.

Sursa: Business24

Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat. Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face sa iesi din casa in miez de noapte si sa te duci la magazin sa-ti cumperi mancarea dupa care salivezi. Pofta de un anumit aliment este modul corpului prin care iti spune ca duce lipsa de vreo substanta din acea mancare. Si de multe ori, ca sa-ti satisfaci intr-adevar pofta, trebuie sa mananci altceva decat crezi ca ai nevoie.

Daca ti-e pofta de ciocolata.
Ai nevoie de magneziu.
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe.

Iti este pofta de ceva dulce?
Ai nevoie de:
– crom pe care il gasesti in brocoli, struguri, branza, fasole boabe, pui, ficat de vitel
– carbon pe care il gasesti in fructe proaspete
– fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate, nuci, legume, fulgi
– tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat, spanac, cartofi, stafide

Daca ti-e pofta de paine, paine prajita,
ai nevoie de azot.
Pe care il gasesti in mancaruri proteice: peste, carne, fasole boabe, nuci

Daca ti-e pofta de grasimi (chipsuri), prajeli?
Ai nevoie de calciu.
Pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza, nap

Pofta de cafea sau ceai?
Ai nevoie de:
– fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate, nuci, legume, fulgi
– sulf pe care il gasesti in galbenusul de ou, ardei rosii, usturoi, ceapa
– sare, fier,pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare, verdeata, cirese negre

Daca ti-e pofta de alcool sau pastile care sa te relaxeze,
ai nevoie de:
– proteine pe care le gasesti in carne de pui, de porc, nuci, lactate, fructe de mare
– calciu pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza, napi
– potasiu pe care il gasesti in masline negre, cartofi, spanac, verdeturi amare

Ti-e pofta de gheata?
Ai nevoie de fier.
Pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare, verdeata, cirese negre

Pofta de mancare prajita?
Ai nevoie de carbon.
Pe care il gasesti in fructe proaspete.

Pofta de bauturi acidulate?
Ai nevoie de calciu.
Pe care il gasesti in seminte de mac, susan, mustar, ceapa, brocoli, legume, branza, nap

Ti-e pofta de mancaruri sarate….
Ai nevoie de cloruri.
Pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

Daca ti-e pofta de mancaruri acide,
ai nevoie de magneziu.
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe

Daca ti-e pofta de lichide,
bea APA!

Daca ti-e pofta de solide, mai degraba decat lichide, e o pacaleala.
Ai nevoie tot de apa!
E clar ca organismul tau a fost dezhidratat pentru o perioada asa lunga de timp incat nu mai simte nevoie de apa. Trebuie sa bei cat mai multa apa posibil pentru a reveni la normal.

Daca ti-e pofta de bauturi reci,
ai nevoie de mangan,
pe care il gasesti in alune, nuci, arahide, ananas, coacaz negru.

Daca ai anumite pofte in perioada premenstruala,
ai nevoie de zinc.
Pe care il gasesti in carne rosie, fructe de mare, radacinoase, salata, legume cu frunze.

Daca iti este mai mereu foame,
ai nevoie de:
– silicon pe care il gasesti in nuci, seminte
– tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale,verdeturi , legume si fructe rosii
– tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat, spanac, cartofi, stafide

Daca nu ai pofta de mancare,
ai nevoie de:
– vitamina B1 pe care il gasesti in fasole, nuci, seminte, ficat
– vitamina B3 pe care o gasesti in ton, carne de vita, pui, curcan, porc, legume, seminte
– cloruri pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

Daca ti-e pofta de tutun,
ai nevoie de:
– silicon pe care il gasesti in nuci, seminte
– tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale, verdeturi, legume si fructe rosii

Tagged with:
 

Se estimeaza ca pana in anul 2025 cancerul va reprezenta prima cauza de deces pe plan mondial. Momentan este a doua cauza de deces, insa in Romania, de peste 10 ani, este prima cauza de deces. La fiecare 3 secunde pe planeta moare o persoana din cauza cancerului. La fiecare 5 secunde pe planeta moare o persoana din cauza fumatului. Una din cinci peroane risca pe parcusul vietii sa faca cancer.

Factori declansatori:

-fumatul (30%)

-sedentarismul (>30%)

-alimentatia (30%)

-stresul (9%)

Corpul nostru este bazic: PH 7.4 al sangelui (+/- 0.02)

Orice aliment de origine vegetala induce bazicitate in corp, orice aliment de origine animala induce aciditate in corp. Chirurgul oncolog Calin Marginean trateaza cancerul cu o cura compusa din sucuri de legume si fructe. Nu e singurul. Dr. Robert Morse o face de aproape un deceniu.

Tagged with:
 

Sa tii dieta nu e foarte complicat. Oricine poate urma “dieta de pe hartie” mostenita de la cea mai buna prietena. Sa slabesti atunci cand urmezi o dieta e ceva mai complicat. Sa te mentii – aproape imposibil. Te-am demoralizat? Nu trebuie! Mai jos vei gasi 10 dintre cele mai importante secrete pe care trebuie sa le stii. Majoritatea se refera la ceea ce NU trebuie sa faci, celelalte iti ofera cateva principii orientative pentru a te ajuta sa slabesti. Citeste cu atentie si nu ignora niciun rand! Ai putea crede ca sfatul este “la mintea cocosului”, dar ar putea fi chiar motivul pentru care ai esuat in trecut.
Desert sanatos din fructe

1. Dietele te pot ingrasa

“Sunt nutritionist, deci imi rup din paine cand iti marturisesc ca dietele nu sunt de cele mai multe ori solutia pentru silueta ta. Da: daca ai 1,50 m si 100 kg, va trebui sa tii regim alimentar. Dar daca problema ta sta in 5 kilograme, atunci trebuie sa abordezi problema altfel”, declara Lena Seven pe pinterest.com.

Da, vei slabi 5 kile. Si le vei pune la loc in cazul in care nu te inrudesti cu spartanii. Dupa orice dieta vei mai pune la loc din kilogramele slabite. Cu cat acestea sunt mai putine, cu atat mai putin spectaculoase vor fi rezultatele. Solutia este sa nu incepi deloc dieta. Sa faci cateva schimbari esentiale in stilul tau de alimentatie si sa le mentii pentru tot restul vietii. De exemplu, te-ai gandit ca poti trai fara bauturi acidulate? Sau fara paine alba? Rezultatele se vor vedea in timp, dar se vor mentine!

2. Pastilele de slabit iti vor face, cel mai probabil, rau.

Nu ma refer la cele care contin fibre si care ti se umfla stomacul. Acelea sunt bune, cu conditia ca problema ta sa fie cantitatea mare de alimente pe care o consumi. Daca iei pastila si mananci o ciocolata xxl, nu vei slabi!

Si daca tot veni vorba, pana una alta cea mai buna pastila de slabit pentru pofticioase este banalul crom. Pentru ca iti scade pofta de dulce. Iar acest sfat vine de la un mare fan al prajiturilor.

Sa fugi insa cat te tin picioarele de pastilele care iti promit inhibarea poftei de macare. Unu la mana, fuga arde calorii. Doi – sunt de cele mai multe ori pastile care inhiba centrul foamei prin actiunea lor asupra sistemului nervos. Altfel spus, droguri. Ce-i drept, eu n-am cunoscut niciun dependent de heroina gras, dar parca nici nu as face schimb de probleme cu el.

3. Dietele iti pot cauza grave probleme de alimentatie

Mai ales cele repetate si restrictive. De aceea, daca simti si cu numai un strop de suflet ca ai exagerat (sau cei din jur te trag de maneca), cere ajutorul unui specialist. Consecintele pot fi grave! Infometarea repetata iti va genera niste obiceiuri nesanatoase de care vei scapa mai greu decat de kilogramele in plus. Si toti stim cat este de greu sa slabesti…

4. “Mananci oricat” suna bine, dar nu e chiar adevarat

Montignac stie ce zice. Dar nu-l lua ca atare! Daca deschizi cartea, vei vedea ca lucrurile stau putin diferit. Oricat are o limita de bun simt. Lasa ca te poti ingrasa! Risti sa te imbolnavesti. Putin din tot ceea ce e sanatos reprezinta secretul succesului. Iar daca acest putin din tot este servit conform principiilor Montignac, atunci slabirea ta este practic garantata.

5. Caloriile conteaza

Nu in varianta “vintage” de numarare la cutit. Si nu toate la fel: caloriile dintr-un fruct nu vor ingrasa la fel precum cele dintr-o praji, chiar daca praji e mica si fructul mare, iar pe ambalaj iti arata ca iti furnizeaza tot atata energie.
Daca vei consuma 10000 de kcal pe zi, te vei ingrasa indiferent din ce le iei!

6. Orice dieta minune este doar o amagire

In fiecare zi cineva trambiteaza aparitia unei diete miraculoase. Cu otet, cu mere, cu cereale, cu iaurt, cu fructe de padure, cu carne, cu cai verzi. Slabesti 700 kg intr-o microsecunda. Hai sa fim seriosi! Baga bine la cap si termina cu prostiile! Invata sa mananci sanatos, renunta la ceea ce simti ca te ingrasa sau iti face rau, suplimenteaza aportul de fructe si legume si vei slabi!

7. Fa alegeri sanatoase!

Cartof prajit – cartof copt. Suc acidulat – fresh de fructe. Porc – pui. Ulei de floarea soarelui – ulei de masline. Paine alba – paine integrala. Zahar – miere. Ciocolata – fructe. Ciocolata cu lapte – ciocolata neagra. Lista poate continua la nesfarsit. Important este ca intotdeauna sa alegi raul cel mai mic! Sau binele cel mai mare. Toate aceste alegeri marunte se vor insuma si vor da rezultate spectaculoase. Da! Optiunea a doua este cea sanatoasa.

8. Nu vei ajunge niciodata o scobitoare!

Daca ai conformatia unei femei voluptoase si ti-ai luat-o drept model de silueta pe Claudia Schiffer, s-ar putea sa o iei razna! Pentru ca picioarele ei au vreo 2 metri lungime in plus fata de ale tale, iar oasele bazinului tau ar trebui plisate de vreo 3 ori pana sa ajunga la dimensiunile coxalului sau. Te rog, fii realista! Identifica-ti idealul de frumusete corespunzator tipului tau de silueta si propune-ti sa il atingi pe acesta si nu pe cel al anorexicelor!

9. Nu vei reusi fara sport!

Ok, poti sa slabesti fara exercitiu fizic. De fapt, exercitiul fizic nici macar nu te “slabeste”. Dar vei arata ingrozitor cu toata pielea si sunculita zdruncinandu-se pe tine. In plus, vei pierde prea multa masa musculara si prea putina grasime. Altfel spus, ceea ce va ramane va fi un soi de gelatina pe bat (sau grasime pe os). In plus, metabolismul iti va fi incetinit (pentru ca muschii au activitate si cresc rata metabolismului bazal in vreme ce adipocitele – celulele grase – sunt lenese si nu te ajuta cu nimic). Unde mai pui ca exercitiul fizic iti modeleaza silueta.

10. Nu exista niciun mare mister

Nu exista nicio dieta minune, niciun secret bine pastrat, nicio magie pastrata special pentru vedete sau regine. Nu mai cauta Sfantul Graal al regimurilor de slabire si fa chiar astazi acele banale modificari in stilul tau de viata care ti-au adus kilogramele in plus. Stiu ca ar fi mult mai simplu sa existe un buton fantastic, dar adevarul este simplu si cere rabdare: numai stilul de viata sanatos si dieta echilibrata te vor conduce acolo unde iti doresti!

Sursa: kudika.ro via Pinterest

Tagged with:
 
SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori