Dacă nu ţii prea mult la sănătatea ta sau eşti prea “ocupat” şi “stresat” ca să fii atent şi la ce bagi în gură, ai măcar grijă ce le oferi copiilor tăi! Sunt sigur că există mai multe lucruri pe care eviţi să le dai micuţilor. Pentru că îi iubeşti şi nu vrei să le oferi mâncăruri nesănătoase. Te felicit pentru asta! Dar ce să le dai? Sunt prea multe sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă şi prea puţini bani pentru a le cumpăra cele mai bune alimente, nu-i aşa? În plus, ştii sigur că unele reclame sunt “mincinoase”. Şi aici nu te contrazic. Îţi mănâncă timp să te informezi din surse credibile despre nutriţie, iar tu eşti un om ocupat.
De aceea, câteodată e mai uşor să ştii ce nu trebuie să mănânci decât cum să te hrăneşti sănătos.
 
nutritie-copii-sfaturi-nutritionist-pediatru
Douăzeci de experţi în nutriţie foarte respectaţi în SUA, în special în “nutriţia pediatrică”,  recomandă insistent să NU le oferi niciodată copiilor tăi următoarele produse:
 
 

Top 10 alimente pe care experţii în nutriţie NU le recomandă copiilor

 

1. Băuturile îndulcite cu zahăr

Acesta a fost de departe cel mai răspândit sfat. Lista băuturilor îndulcite cu zahăr include de asemenea sifonul, băuturile carbogazoase, sucurile răcoritoare din comerţ, ice tea-urile, limonadele şi mixurile de băuturi energizante din comerţ. Aceste băuturi nu oferă nici un beneficiu nutriţional şi sunt sursa #1 cu exces de calorii . Băuturile care au fost permise: apa (plată), laptele şi sucurile de fructe 100%.

2. Gustările de tip snacks, fast food şi produsele semipreparate
Meniurile fast food şi produsele preambalate s-au aflat pe aproape fiecare listă. Acestea au fost interzise din cauza conţinutului ridicat de sodiu şi grăsimi saturate (nocive), cu o valoare nutritivă minimă (vitamine, minerale şi cereale integrale).
 
3. Produse de patiserie – Acestea s-au clasat pe un loc fruntaş datorită cantităţilor mari de zahăr şi minime de fibre. Dimineaţa se recomandă barurile de sau cu ovăz şi alte cereale integrale, fructe şi nuci.
 
4. Cerealele  îndulcite şi colorate artificial 
Un dietetician care a scris acest lucru pe lista lui a spus:
“Dacă le-aş oferi copiilor mei posibilitatea să aleagă între atrăgătoarele cereale multicolore cu bezele sau ciocolată şi cereale integrale, ghici pe care le-ar alege de fiecare dată? Iată de ce nu le ofer opţiuni când vine vorba de mâncare.” 
 
5. Paste din făină albă rafinată, amestecate cu rosii, conservanţi şi conserve din carne? Nici gând. Prepară-ţi spaghetele şi pastele în casă. Şi ai grijă să fie din făină integrală. Amestecă-le cu legume şi, dacă doreşti să le ţii la păstrare, congelează-le în recipiente de unică folosinţă.
 
6. Fructele conservate în sirop au primit un NU absolut din partea experţilor. Acestea au fost considerate mai acceptabile pentru consum, doar dacă sunt conservate în apă sau suc.
 
7. Conservele din carne
Aceste  “alimente” foarte prelucrate au de regulă un conţinut prea mare de grăsimi nesănătoase şi mult sodiu. O alternativă considerată acceptabilă au fost conservele de peşte ambalat în apă.
 
8. Chips-urile (de toate felurile) – coapte, prajite sau de orice alt fel, toate au fost trecute pe lista produselor inacceptabile, în ciuda faptului că sunt atât de mult consumate la petreceri.
 
9. Hot Dog – Cârnăciorii americani au un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi hidrogenate şi mult sodiu. Evită-i cu orice ocazie!
 
10. Dulciuri, prăjituri şi alte deserturi ambalate – Prăjiturele si alte produse de brutărie/coapte sunt pline de trans-grăsimi toxice şi sunt încărcate cu zahăr. Cealaltă opţiune? Oferă-le copiilor dulciuri preparate în casă. Astfel vei şti foarte bine ce ingrediente sunt în produsul pe care îl consumaţi în familie.
 
Aceasta nu este cu siguranţă lista completă, dar este un excelent punct de plecare către un stil de viaţă mult mai sănătos. Succes în a-ţi demonstra iubirea pentru copii tăi! În mod inteligent.
 
Sursa: philly.com
Tagged with:
 
SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori