Din structura membranei tuturor celulelor din corpul uman fac parte mici molecule de acizi grasi nesaturati, de tip omega-3 si omega-6, numiti „esentiali”. Omega-3 sunt un grup de acizi grasi polinesaturati care se gasesc în peste si anumite plante, cu beneficii excelente pentru sanatate. Acestia au un rol esential in pastrarea bunei dispozitii si a sanatatii. De ce?

– Acizii grasi omega-3 si omega-6 formeaza si intretin creierul

– Acizii omega-3 si omega-6 fac sangele mai fluid si arterele mai suple

– Omega-3 si omega-6 intaresc sistemul imunitar

Beneficiile acizilor grasi esentiali Omega 3-6-9:

– reglarea tensiunii arteriale
– imunitate
– elasticitatea vaselor sanguine
– rol antiinflamator si antialergic
– prevenirea bolilor cardiovasculare
– lupta impotriva Alzheimer-ului si depresiei
– mareste potenta masculina
– previne osteoporoza
– cicatrizare

Alimente bogate in omega-3:
– ulei: de in, de rapita, de masline, de argan, de canepa.
– nuci, migdale (crude)
– peste: macrou, sardine si hering, somon.

Alimente bogate in omega-6:
– ulei: de in, de canepa, din samburi de struguri, de floarea-soarelui, de nuci, de rapita.

Iata alimentele cu cel mai mare continut de Omega 3:

1. Semintele de in: 3,5g de Omega 3 la 2 lingurite.
2. Nucile: 2,27g de Omega 3 la 30g.
3. Somonul: 2,09g Omega 3  / 110g
4. O sardina de 70g ofera 1,30g de Omega 3.
5. Soia: 1,03g / 220g
6. Creveti – 0,37g Omega 3 la 110g creveti
7. Tofu – 0,36 g Omega 3 la 115 g de tofu
8. Peste Dorada: 0,36 g la 115g de peste
9. Scoicile: 0,35g la 115g de scoici.

PontUleiul din seminte de in are calitati deosebite, continand de 2 ori mai multi acizi grasi Omega 3 decat uleiul de peste si un amestec de acizi esentiali Omega 3 si Omega 9. Toti acesti aminoacizi au un rol primordial in refacerea celulara, fiind foarte utili in diverse afectiuni. Proteina din uleiul de seminte de in este usor digerabila si contine toti aminoacizii necesari pentru mentinerea unui organism puternic si sanatos.

Tagged with:
 
SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori