Vara si-a intrat deja in drepturi. E bine sa te protejezi de radiatiile solare puternice, atat la exterior cat si din interior. De aceea, iti prezint 6 alimente care actioneaza din interior ca un ecran natural de protectie solara. Acestea cresc capacitatea pielii de a se apara de daunele cauzate de soare. 

Protectie solaraPepenele verde, rosiile, rodia, somonul (omega 3), ceaiul verde si ciocolata neagra, toate au efecte de protectie UV atunci când sunt consumate în zilele in care te expui la soare. Nu glumesc! Testele stiintifice arata ca alimentele bogate in antioxidanti susțin rezistența pielii la razele UV care provoaca arsuri solare, riduri si cancer de piele. Cand mananci anumiti antioxidanti, sustii stabilizarea celulelor pielii, prevenirea degradarii și repararea pielii.

1. Ciocolata neagra: Femeile care au consumat zilnic 15-20 g de ciocolata neagra sau au baut o cana mare de cacao fierbinte, bogata în antioxidanti “flavanoli”, timp de trei luni, au avut cu pana la 25% mai puține arsuri in urma expunerii la razele UV și pielea s-a descuamat (cojit) mai putin decat la femeile care nu au consumat, spun noile cercetari germane. 

2. Pepenele verde: cercetarea germana consideră, de asemenea, că licopenul (antioxidant prezent in special in pepenele verde si in rosii), reduce sensibilitatea la arsuri solare. Mananca pepene rosu si consuma suc de rosii sau macar ia un supliment cu 10 mg de licopen pe zi, timp de trei luni, pe timpul verii si vei obtine o protectie suficienta cat sa te apere de efectele  UV, cu 25% pana la 48%.

3. Rodia: La Universitatea din Wisconsin, extractul de rodie, bogat în antioxidanți, a inhibat modificarea celulelor umane expuse la lumina UV.

4. Omega 3: EPA, care este un acid gras omega-3 din pește si nu numai, reduce semnele de deteriorare a tenului in urma expunerii la soare, spune un studiu coreean recent. Într-un test britanic, consumul a 4.000 de mg de omega-3 pe zi, timp de trei luni, reduce riscul de aparitie a arsurilor cu 30%.

5. Ceaiul verde: Consumul de ceai verde ajuta la prevenirea arsurilor solare si a modificarilor precanceroase, arata numeroase studii. Sunt suficiente aproximativ 2 cesti de ceai verde pentru a reduce deteriorarea celulelor umane.

6. Rosiile: Chiar mai mult, pasta de tomate, contine o cantitate mai mare de antioxidant denumit licopen. Cercetatorii de la Universitatea New Castle au examinat recent pielea a 20 de femei, dintre care jumatate au consumat 55 g de pastă de tomate (cinci linguri) in amestec cu 10 g de ulei de masline in fiecare zi, timp de 12 saptamani si au constatat ca pielea femeilor care au consumat tomate a fost protejata mult mai eficient împotriva radiațiilor UV.

Sursa: Liveinthenow.com

Tagged with:
 

Facaturile chimice au penetrat adanc si piata uleiurilor de masline. Intr-un mod chiar foarte toxic.

Intr-o lume mai corecta am vedea semne de avertizare in fiecare supermarket. Nu cu mesajul “Atentie! Cad preturi“, ci cu “Atentie, uleiul de masline poate dauna grav sanatatii“, pentru ca traficul printre rafturile magazinelor poate fi periculos.  “Producatorii” insetati de profit s-au prins ca tot mai multi oameni cauta produse sanatoase, asa ca si-au pus creativitatea la lucru pentru a produce ulei de toxine, fara masline,  dar cu etichete si preturi pe care doar originalul le merita.

ulei de masline contrafacut

Biochimistii ne sfatuiesc sa facem un test ca sa nu ne pacalim cu uleiul de masline. E foarte simplu si poate fi relevant:

Intr-o farfurie, pui pe un servetel o lingura de ulei. Astepti 24 de ore. Dupa aceea vezi a ce miroase, ii dai foc si constati daca miroase a masline sau a … GUDRON!

Business Insider a rezumat fata intunecata a acestei industrii in 20 de exemple graitoare. Cea mai mare parte din mult uzitatul „ulei de masline extravirgin original din Italia” nu e ceea ce pretinde eticheta. Cateodata, acesta nu este extravirgin, cateodata nici italian, iar alteori, nici macar facut din masline. Iata ce trebuie sa stii despre una dintre cele mai profitabile afaceri din lume, care se poate compara usor cu industria drogurilor.

Fata ascunsa a industriei uleiului de masline in 20 de istorioare

1. Uleiul de masline este mult mai scump decat alte soiuri de ulei, dar in mod surprinzator, este foarte usor de falsificat.

2. Industria falsa a uleiului de masline este la fel de veche ca si cea adevarata. In trecut, negustorii amestecau uleiul cu untura.

3. In Roma antica, consumul de ulei de masline pe cap de locuitor era de 50 de litri pe an, datorita valorii mare a acestuia, oamenii fiind pregatiti atunci sa cheltuiasca aceeasi cantitate de bani care se da astazi pe petrol.

4. Romanii luau mult mai in serios problema uleiului de masline fals decat se face astazi. Containerele erau marcate cu greutatea uleiului, numele fermei unde s-au presat maslinele, comerciantul care a transportat uleiul si numele celui care a verificat aceste informatii.

ulei de masline

5. Industria falsa a continuat in timpurile moderne. In romanul original „Godfather”, personajul Vito Corleone s-a bazat pe povestea unui mafiot adevarat din industria uleiului de masline, pe nume Joe Profaci.

6. Domenico Ribatti, odata cel mai mare dealer din lume in domeniu, a fost condamnat la 13 ani de inchisoare in anii ’90.

7. Odata cu subventiile Uniunii Europe, o dimensiune complet noua s-a adaugat fraudei din industrie. Curtea Europeana a Auditorilor a raportat faptul ca 87% din cazurile de delapidare a fondurile UE acordate pentru aceasta industrie s-au inregistrat in Italia, in perioada 1985-2000.

8. In paralel, consumul de ulei de masline creste constant – cu 37% in sudul Europei si cu 100% in America de Nord.

9. Se crede ca acesti factori au dus la infiltrarea membrilor din organizatii mafiote in industrie, din cauza ca pedepsele pentru falsificare in domeniul food sunt pe jumatatea celor din business-urile cu droguri.

10. Profiturile sunt comparabile  cu cele obtinute din contrabanda cu droguri.

11. In 2005, autoritatile italiene au spart o organizatie criminala care detinea 1.000.000 de litri de ulei de masline fals, valorand aproape 8 milioane de dolari.

12. Mafia din domeniu a dezvoltat metode prin care uleiul fals trecea usor de testele chimice. Testul gustului este mai greu de pacalit, dar metoda a fost foarte putin sustinuta de Uniunea Europeana, din cauza costurilor ridicate.

13. In aprilie 2007, ministrul agriculturii din Italia a recunoscut ca a investigat 787 de producatori din bransa, dintre care 205 au fost gasiti vinovati de falsificare, etichetare falsa si alte infractiuni.

14. In 2007, s-a raportat faptul ca doar 4% din uleiul de masline pe care il exporta Italia era ulei de masline pur italienesc.

15. Italia vinde de trei ori mai mult ulei de masline decat produce.

16. 70% din „uleiul de masline extravirgin” care se comercializeaza este probabil fals.

17. In SUA, o mare cantitate de ulei de masline cu etichete ce spun ca e importat din Italia, nu a fost facut din masline din Italia.

18. SUA s-a aliniat standardelor de verificare in domeniu abia in 2011.

19. De aceea, 50% din uleiul de masline de vanzare in magazinele din SUA, este de obicei fals.

20. Problema este una serioasa, avand in vedere ca in 1981 nu mai putin de 600 de persoane au murit si alte 25.000 au fost spitalizate in urma cazului denumit „sindromul uleiului toxic”. Citeste pe larg explicatiile acestor lucruri pe Business Insider.

Sursa: businessinsider.com

Tagged with:
 
SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori