S-a dovedit stiintific faptul ca multe produse alimentare cu care ne-am obisnuit cresc riscul de cancer, iar unele din ele chiar în mod substanțial. Iata 10 dintre cele mai nesănătoase alimente, cauzatoare de cancer, pe care ar trebui sa nu le mai consumi vreodata:

1) Organismele modificate genetic (OMG)
Este de la sine înțeles că OMG-urile nu au ce cauta in farfuria noastra, mai ales acum cand s-a dovedit clar ca provoaca dezvoltarea rapidă a tumorilor. Desi Uniunea Europeana interzice cultivarea si comercializarea OMG-urilor in statele membre, unii comercianti romani nu respecta aceste reglementari. De aceea, ar fi de preferat sa alegeti alimente certificate organic, certificat non-OMG verificate, și cultivate local, care sunt produse in mod natural, fără biotehnologie.

2) Carne procesata
Cele mai multe produse din carne procesata, inclusiv slănina, cârnații și carnea pentru hot-dog, conțin conservanți chimici care le fac să pară proaspete și atrăgătoare, dar care pot provoca, de asemenea, cancer. Atât nitritii de sodiu și nitratul de sodiu au fost legate de creșterea semnificativă a riscului de cancer de colon și a altor forme de cancer.

3) Popcorn la microunde
Pungile de popcorn care se prepara la microunde sunt căptușite cu substanțe chimice, care provoaca infertilitate si favorizeaza aparitia cancerului de ficat, testicular și cancer pancreatic. Agenția Statelor Unite pentru Protecția Mediului (EPA) recunoaște ca acidul perfluorooctanoic (PFOA) prezent în pungile cu floricelele de porumb pentru microunde favorizeaza aparitia tumorilor. De asemenea, diacetilul utilizat chiar în floricelele de porumb preambalate poate provoca afectiuni pulmonare si cancer.

4) Bauturi carbogazoase
Ca in cazul carnii procesate, s-a demonstrat  ca bauturile carbogazoase cresc, de asemenea, riscul de cancer. Încărcate cu zahăr, produse chimice alimentare și coloranți, bauturile acidulate acidifica organismul și hrănesc literalmente celulele canceroase. Cea mai comuna substanta chimice de tip cola (de culoarea caramelului) contin derivatul 4-metilimidazol (4-MI) care este în mod special legat de ricul aparitiei cancerului.produs-cancerigen

5) Alimente si băuturi asa-zise “dietetice”

O analiză științifică recent emisa de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) arata că aspartamul, unul din cei mai comuni îndulcitori artificiali prezenti in produsele dietetice, provoacă o serie de boli, inclusiv malformații congenitale și cancer. Sucraloza, zaharina și diversi alti indulcitori artificiali s-au dovedit a fi nocivi.

6) Făină “alba”, rafinata
Făina rafinată este un ingredient comun in produsele alimentare prelucrate, dar conținutul său de carbohidrați în exces este un motiv serios de îngrijorare. Un studiu publicat in revista Cancer Epidemiology a constatat ca un consum regulat de glucide rafinate a fost legat de o crestere cu 220 la suta a riscului de aparitie a cancerul la san in randul femeilor. Alimentele cu indice glicemic mare , in general, cresc rapid nivelul zaharului din sange in organism si alimentează direct cresterea si raspandirea celulelor canceroase.

7) Zahar rafinat
Același lucru este valabil pentru zaharurile rafinate. Zaharul alb folosit in produsele de cofetarie si patiserie, dar nu numai,  creste rapid nivelul de insulina si sustine cresterea celulelor canceroase. Prăjiturile, plăcintele, bauturile acidulate, sosurile prelucrate industrial, cerealele și multe alte produse populare sunt încărcate cu HFCS și alte zaharuri rafinate. Acest lucru explica de ce ratele de cancer cresc de la o zi la alta.

8) Mere, struguri si alte fructe multe fructe crescute convențional, cu pesticide si agenti de crestere
Mulți oameni cred că isi fac un mare bine atunci când cumpără mere, struguri sau căpșuni de la magazin. Dar cele mai multe dintre ele sunt pline de pesticide. Environmental Working Group (EWG) a constatat că până la 98 la sută din toate fructele crescute convențional sunt  contaminate cu pesticide cauzatoare de cancer.

9) Somon de crescătorie
Somonul de crescătorie este un alt aliment cu potential cancerigen ridicat, remarca Dr. David Carpenter, director al Institutului pentru Sanatate si Mediu de la Universitatea din Albany (SUA). Conform evaluării sale, somonul de crescătorie nu numai ca este lipsit de vitamina D, dar este adesea contaminat cu substanțe chimice cancerigene, PCB (bifenili policlorurați), substanțe ignifuge, pesticide și antibiotice.

10) Uleiuri hidrogenate
Sunt folosite pentru a conserva alimentele procesate. Din nefericire, uleiurile hidrogenate modifica structura și flexibilitatea membranelor celulare in tot corpul, ceea ce poate duce la o serie de boli grave, printre care si cancerul. Unii producători au inceput sa renunte treptat la utilizarea uleiurilor hidrogenate, inlocuindu-le cu ulei de palmier si alte alternative mai sigure, dar grasimile trans sunt încă utilizate pe scară largă în produsele alimentare prelucrate, mai cu seama in cele de patiserie si fast-food.

Sursa : http://www.naturalnews.com/039970_cancer_junk_food_carcinogens.html

Tagged with:
 
SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori