Din pacate, prea multi oameni considera ca cel mai mare dusman in lupta cu kilogramele nedorite este mancarea. Curele de slabire drastice sau chiar infometarea severa devin un fel exorcizari anuale ale necuratului stomac. Desigur, o pauza mai serioasa e binevenita din cand in cand. Dar sa nu confundam postul si curele de detoxificare cu procesele de flamanzire. Nu. Nu mancarea este de vina, ci propria noastra lipsa de rigurozitate. Adevaratii inamici ai siluetei sunt automatismele, poftele “irezistibile”, ignoranta, lenea si, cateodata, saracia.

slabesti de martiosr
Mai bine uita de diete si inlocuieste acesti dusmani cu tot atatia prieteni. Iata 5 alimente la indemana, laudate de cei mai multi nutritionisti pentru capacitatea lor de a sustine organismul in procesul de ardere a grasimilor in mod natural.

1. OVAZUL

Dar nu e plin de carbohidrati? Si da si nu. Ovazul este o sursa buna de proteine si elemente nutritive precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan si magneziu. Nutritionistii spun ca ovazul creste foarte mult indicele de satietate, ceea ce inseamna ca te va ajuta sa scapi de senzatia de foame. Fiind foarte bogat in fibre solubile, se absoarbe lent. Astfel are grija sa nu ridice nivelul zaharului din sange si scade colesterolul rau (LDL).

2. LAPTELE DEGRESAT

Studii dezvaluite in publicatii de renume, cum ar fi Journal of Obesity, arata ca mixul de calciu, vitamina D si proteinele scazute in grasimi din laptele si iaurtul degresat sustine organismul in procesul de ardere a grasimilor si ajuta la construirea masei musculare.

3. MERELE

Numeroase studii au constatat ca cei care mananca un mar, cu o ora inainte de masa, absorb mai putine calorii din mancarea pe care o consuma. De ce? Fibrele din mere cresc gradul de satietate, astfel incat vei simti nevoia sa mananci mai putin. Cercetari recente asociaza consumul de mere cu multe alte beneficii; antioxidantii din mere s-au dovedit utili in prevenirea sindromului metabolic – o combinatie nefericita dintre colesterolul ridicat si tensiunea arteriala ridicata, care predispun la ingrosarea taliei. De asemenea, merele sunt bogate in pectina, care, impreuna cu apa, limiteaza cantitatea de grasime ce poata fi absorbita in celule.

4. SCORTISOARA

Acest condiment simplu pare sa aiba puterea de a ajuta organismul in metabolizarea zaharurilor, potrivit datelor oferite de un studiu asupra bolnavilor de diabet din America. Potrivit acestuia, consumul de pana la 2 lingurite de scortisoara pe zi reduce nivelul de zahar din sange si scade colesterolul rau cu pana la 25%. Scortisoara poate fi adaugata la piureuri, se presara peste cereale sau poate fi folosita ca aroma la cafea. Desi a devenit o traditie in Romania, incearca sa evitati combinatia cu vinul.

5. MIGDALELE

Multi dintre noi le-ar recomanda celor care sunt la o cura nebuna de ingrasare. Gresit. Conform unui studiu recent publicat de American Journal of Clinical Nutrition, migdalele ofera o doza eficienta de proteine esentiale, impiedicand absorbtia de carbohidrati si dezmatul zaharului in sange. Desi au suficiente calorii, migdalele ofera in schimb un pachet nutritional imens si sunt deosebit de eficiente in combaterea colesterolului rau si a trigliceridelor.

In final, vreau sa-ti spun adevarul in intregime.
Prietenia inselatoare si de conjunctura cu aceste alimente NU va da rezultate.
Ca sa fie o relatie sincera, eficienta si de lunga durata trebuie sa mai faci cateva lucruri:

a) Dormi suficient, pentru a nu transmite semnale organismului ca trebuie sa asimileze mai multe grasimi pentru supravietuire;

b) Uita de prajeli, produse de patiserie, fainoase si refuza-ti “placerile” nebanuite pe care ti le ofera mezelurile, semipreparatele, sucurile si dulciurile din comert;

c) Nu exagera cu sarea si hidrateaza-te cu apa de calitate. Poti adauga si suc de lamaie.

d) Fa miscare! Pune lenea deoparte si iesi la plimbare. De azi, oficial e primavara. Nu mai ai nicio scuza ca sa nu treci la actiune dupa ce termini de citit acest articol-martisor.Inotul, de exemplu, este un sport excelent: relaxeaza, dezvolta musculatura uniform si nu pune presiune pe incheieturile tale sensibile. Nu stii sa inoti sau nu gasesti bazin? Urca-te pe bicicleta! Ah, te plictisesti repede?! Atunci invita-ti toata familia in parc, sa-si bage picioarele in perechile de role pentru adulti si copii, mult mai accesibile decat abonamentul la piscina sau bicicleta.

e) Alege un produs natural pentru slabit. De pilda, poti incerca Slim&Fit – Produs de Slabit, un supliment 100% natural care contine 5 ingrediente active recomandate de medicii nutritionisti.

autor: Toni Bunaiasu

Tagged with:
 

Consumate dupa fiecare masa, nucile impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima.
Opt nuci pe zi pastreaza arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona ’s Hospital Clinico, aparut in publicatia American College of Cardiology. Specialistii citati de BBC News recomanda consumul de nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi saturate pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.

Nucile, mai eficiente decat uleiul de masline
nuca
Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam bogat in grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana. La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de masline, iar la cealalta, miezul a opt nuci. Testele au aratat ca atat uleiul de masline cat si nucile au ajutat la reducerea inflamatiilor din artere care apar brusc dupa o masa bogata in grasimi saturate (nesanatoase). Spre deosebire de uleiul de masline, nucile au mai ajutat si la mentinerea elasticitatii si flexibilitatii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului. In plus, nucile mai contin antioxidanti si arginina, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul nitric.

Trateaza tulburarile de ritm cardiac
Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca pot manca absolut tot ceea ce doresc, cu conditia sa consume si nuci.
Acest lucru demonstreaza ca grasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta, pe cand o grasime neutra, precum uleiul de masline, nu are un rol atat de important“, afirma Robert Vogel, profesor la University of Maryland, Baltimore.
Pentru ca sunt elastice, arterele se pot intinde atunci cand fluxul sanguin se imbunatateste. Consumul de grasimi intrerupe producerea de oxid nitric de catre “captuseala” arterelor. Acesta este necesar pentru mentinerea flexibila a vaselor de sange.

nuca pentru vegetarieni Vegetarienii pot combina fara griji nucile cu legume si paine.Nucile si alunele pot inlocui majoritatea nutrientilor animali. Printre nutrienti se numara cele mai multe vitamine B, fosfor, fier, cupru, potasiu si proteine. Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci si alune sunt inferioare calitativ celor animale. Cu toate acestea, in combinatie cu paine, cereale si leguminoase (mai ales soia si linte) se poate obtine gama intreaga si echilibrata de aminoacizi esentiali.

Tagged with:
 

Bolnavii de maine sunt ineficientii de astazi. Gatesc rar si greu, dar mananca repede si prost. Ceilalti o fac invers: gatesc repede si mananca incet. Incet si bine. Pentru acestia din urma exista Biorganica si retele sale. Dar sa lasam gargara si sa trecem la mancare. Iata ceva delicios si sanatos pentru o cina tihnita:

Legume sote cu acaju

 


sote de legume cu acajuCantitate: 2 portii
Timp de preparare: sfertul academic

INGREDIENTE:
– jumatate de cana cu supa de pui sau de legume
– 3 sau 4 ardei grasi, rosii si galbeni, taiati felii
– 1 ceasca de ceapa rosie maruntita
– 1 cana de mazare pastai
– un sfert de ceasca de acaju (sau nuci)

+ Dressing mediteranean:
– 3 linguri de ulei de masline extra virgin
– 2 lingurite de suc de lamaie
– 2 catei de usturoi tocat sau presat
– sare de mare si piper, dupa gust

Mod de preparare:
Se marunteste sau se piseaza usturoiul, se feliaza ceapa, iar apoi se lasa impreuna timp de 5 minute pentru a le spori proprietatile curative. Se incalzeste supa intr-o tigaie din otel inoxidabil, la foc mediu. Dupa ce supa da in clocot, se adauga ardeiul gras si ceapa, se amesteca si se acopera pentru sote timp de 5 minute. Apoi, se adauga mazarea si se lasa timp de 2 minute. Amestecul de legume sote se transfera pe o farfurie sau intr-un castron. Se adauga acaju sau nuci si sosul mediteranean.

Valoare nutritionala:
Nutrientii esentiali organismului se asoreteaza perfect in acest meniu cu grasimile monosaturate Omega 3 din acaju sau nuci, pentru a-i oferi inimii o portie indestulatoare de vitalitate.

autor: Toni Bunaiasu

Tagged with:
 

Cele 10 reguli de aur ale sanatatii si longevitatii

Procesul de imbatranire este guvernat de telomeri, adica acele portiuni situate la capatul cromozomilor. Potrivit celor mai recente studii efectuate de echipa doctorului Epel de la Universitatea din California, stresul este unul dintre cei mai nocivi factori care influenteaza ceasul biologic al celulelor. Stresul din factori externi sau interni scade in mod accelerat lungimea telomerilor, ceea ce creste dramatic riscul de apartie a infectiilor sau a bolilor cardiovasculare.
Structura ADN si telomerii Oamenii de stiinta au descoperit ca se poate intarzia procesul de scurtare a telomerilor prin activarea unei enzime care le reconstruieste. Descoperirea acestei substanţe, denumita telomeraza, reprezinta o descoperire atat de importanta incat a castigat Premiul Nobel pentru Medicina in 2009.

Pe baza acestei descoperiri, cercetatorii au dezvoltat un tratament numit „Protocolul lui Patton”, care activeaza telomeraza. Astfel, pe piata americana a aparut un supliment nutritiv sintetizat dintr-o molecula rara a plantei de astragalus, despre care producatorii sustin ca poate avea efecte de intinerire de pana la 20 de ani. Fiind o descoperire atat de recenta, suplimentul este foarte scump si putini si-l pot permite. Pe piata romanesca exista mai multe suplimente nutritive pe baza de extract din radacina de astragalus la un pret rezonabil, cu multiple efecte benefice, dar care nu pot avea pretentia ca incetinesc procesul de imbatranire.

Cum scapi de stres si incetinesti procesul de imbatranire?

1. Fa sport cat mai des

2. Dormi noaptea, cel putin 8 ore

3. Renunta la prajeli, tutun si alcool

4. Evita excesul de medicamente de sinteza si alte produse farmaceutice

5. Optimizeaza-ti nivelurile de vitamina D din organism la 60-70 ng/ml.
Cea mai buna modalitate este expunerea regulata la soare, protejat si niciodata in orele de varf.

6. Consuma alimente bogate in acizi grasi polinesaturati Omega 3-6-9
Unde ii gasesti?
– nuci, migdale, masline,
– ulei de rapita, ulei de in (crud, niciodata prajit),
– germeni de grau, peste gras si altele

7. Bucura-te de o alimentatie bogata in Resveratrol
Resveratrolul este un antioxidant puternic, de tip polifenol, produs in mod natural de mai multe plante atunci cand sunt atacate de agenti patogeni, cum ar fi bacteriile.

Resveratrolul este esential in comutarea intrerupatorului biologic pe pozitia „anti-imbatranire”. Acesta activeaza anumite proteine numite “sirtuine” pe care corpul uman le produce in mod natural pentru a prelungi viata in conditii de stres (cum ar fi infometare). Ele transmit semnale la fiecare celula din corp, care slabesc efectele imbatranirii si ajuta organismul sa lupte impotriva deteriorarii ADN-ului.

Cele mai bogate alimente in resveratrol sunt:
– afinele
– coacazele
– strugurii rosii
– arahidele

– o alta optiune este ceaiul de Itadori de provenienta japoneza. Acest lucru poate fi motivul pentru care a fost utilizat in Asia de peste o mie de ani ca remediu traditional din plante pentru bolile de inima si atacuri cerebrale.

Doza zilnica de resveratrol recomandata pentru efecte vizibile anti-imbatranire la un adult este de 50 – 100 mg.

8. Rasfata-ti corpul cu Coenzima Q10
CoQ10 energizeaza fiecare celula din corp. Acest lucru este crucial impotriva procesului de imbatranire, deoarece, atunci cand celulele sunt secatuite de energie, imbatranesc mai repede.

Cea mai puternica sursa naturala de CoQ10 este carnea rosie, in special carnea de organe. Celor care nu consuma carne rosie, pentru a evita problemele de digestie si asimilarea de toxine din carne, se recomanda suplimentele de CoQ10.

9. Lasa-ti corpul sa se bucure de DHEA
DHEA este o substanta produsa abundent de glandele suprarenale. Corpul secreta DHEA atunci cand toate conditiile de functionare sunt optime – atunci cand este bine hranit, antrenat si fara factori de stres. De aceea, este important sa mergi la medic pentru o analiza a nivelului de DHEA si sa suplimentezi deficitul prin suplimente nutritive, daca este necesar.

10. Incearca sa reduci consumul de carbohidrati
Profesorul Cynthia Kenyon, despre care multi experti cred ca ar trebui sa castige Premiul Nobel pentru cercetarile sale, a descoperit ca majoritatea carbohidratilor afecteaza in mod direct genele responsabile de tinerete si longevitate. Potrivit cercetarilor ei, cantitatea de carbohidrati consumata influenteaza secretia de insulina care este un accelerator major al procesului de imbatranire. Cantitatile excesive de zahar / fainoase si alimente procesate, impreuna cu sedentarismul reprezinta cei mai importanti factori care conduc la dereglari de metabolism si imbatranire prematura.

Prin modificarea genelor viermilor rotunzi, ea a reusit sa le prelungeasca viata cu pana la sase ori. Totodata, a observat ca genele care controleaza procesul de imbatranire la viermi reactioneaza in acelasi mod la sobolani si maimute, ceea ce face mult mai probabila teoria ca lucrurile functioneaza in mod similar si la oameni, relateaza intr-un articol recent Daily Mail.

autor: Toni Bunaiasu

SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori