Vara si-a intrat deja in drepturi. E bine sa te protejezi de radiatiile solare puternice, atat la exterior cat si din interior. De aceea, iti prezint 6 alimente care actioneaza din interior ca un ecran natural de protectie solara. Acestea cresc capacitatea pielii de a se apara de daunele cauzate de soare. 

Protectie solaraPepenele verde, rosiile, rodia, somonul (omega 3), ceaiul verde si ciocolata neagra, toate au efecte de protectie UV atunci când sunt consumate în zilele in care te expui la soare. Nu glumesc! Testele stiintifice arata ca alimentele bogate in antioxidanti susțin rezistența pielii la razele UV care provoaca arsuri solare, riduri si cancer de piele. Cand mananci anumiti antioxidanti, sustii stabilizarea celulelor pielii, prevenirea degradarii și repararea pielii.

1. Ciocolata neagra: Femeile care au consumat zilnic 15-20 g de ciocolata neagra sau au baut o cana mare de cacao fierbinte, bogata în antioxidanti “flavanoli”, timp de trei luni, au avut cu pana la 25% mai puține arsuri in urma expunerii la razele UV și pielea s-a descuamat (cojit) mai putin decat la femeile care nu au consumat, spun noile cercetari germane. 

2. Pepenele verde: cercetarea germana consideră, de asemenea, că licopenul (antioxidant prezent in special in pepenele verde si in rosii), reduce sensibilitatea la arsuri solare. Mananca pepene rosu si consuma suc de rosii sau macar ia un supliment cu 10 mg de licopen pe zi, timp de trei luni, pe timpul verii si vei obtine o protectie suficienta cat sa te apere de efectele  UV, cu 25% pana la 48%.

3. Rodia: La Universitatea din Wisconsin, extractul de rodie, bogat în antioxidanți, a inhibat modificarea celulelor umane expuse la lumina UV.

4. Omega 3: EPA, care este un acid gras omega-3 din pește si nu numai, reduce semnele de deteriorare a tenului in urma expunerii la soare, spune un studiu coreean recent. Într-un test britanic, consumul a 4.000 de mg de omega-3 pe zi, timp de trei luni, reduce riscul de aparitie a arsurilor cu 30%.

5. Ceaiul verde: Consumul de ceai verde ajuta la prevenirea arsurilor solare si a modificarilor precanceroase, arata numeroase studii. Sunt suficiente aproximativ 2 cesti de ceai verde pentru a reduce deteriorarea celulelor umane.

6. Rosiile: Chiar mai mult, pasta de tomate, contine o cantitate mai mare de antioxidant denumit licopen. Cercetatorii de la Universitatea New Castle au examinat recent pielea a 20 de femei, dintre care jumatate au consumat 55 g de pastă de tomate (cinci linguri) in amestec cu 10 g de ulei de masline in fiecare zi, timp de 12 saptamani si au constatat ca pielea femeilor care au consumat tomate a fost protejata mult mai eficient împotriva radiațiilor UV.

Sursa: Liveinthenow.com

Tagged with:
 
Dacă nu ţii prea mult la sănătatea ta sau eşti prea “ocupat” şi “stresat” ca să fii atent şi la ce bagi în gură, ai măcar grijă ce le oferi copiilor tăi! Sunt sigur că există mai multe lucruri pe care eviţi să le dai micuţilor. Pentru că îi iubeşti şi nu vrei să le oferi mâncăruri nesănătoase. Te felicit pentru asta! Dar ce să le dai? Sunt prea multe sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă şi prea puţini bani pentru a le cumpăra cele mai bune alimente, nu-i aşa? În plus, ştii sigur că unele reclame sunt “mincinoase”. Şi aici nu te contrazic. Îţi mănâncă timp să te informezi din surse credibile despre nutriţie, iar tu eşti un om ocupat.
De aceea, câteodată e mai uşor să ştii ce nu trebuie să mănânci decât cum să te hrăneşti sănătos.
 
nutritie-copii-sfaturi-nutritionist-pediatru
Douăzeci de experţi în nutriţie foarte respectaţi în SUA, în special în “nutriţia pediatrică”,  recomandă insistent să NU le oferi niciodată copiilor tăi următoarele produse:
 
 

Top 10 alimente pe care experţii în nutriţie NU le recomandă copiilor

 

1. Băuturile îndulcite cu zahăr

Acesta a fost de departe cel mai răspândit sfat. Lista băuturilor îndulcite cu zahăr include de asemenea sifonul, băuturile carbogazoase, sucurile răcoritoare din comerţ, ice tea-urile, limonadele şi mixurile de băuturi energizante din comerţ. Aceste băuturi nu oferă nici un beneficiu nutriţional şi sunt sursa #1 cu exces de calorii . Băuturile care au fost permise: apa (plată), laptele şi sucurile de fructe 100%.

2. Gustările de tip snacks, fast food şi produsele semipreparate
Meniurile fast food şi produsele preambalate s-au aflat pe aproape fiecare listă. Acestea au fost interzise din cauza conţinutului ridicat de sodiu şi grăsimi saturate (nocive), cu o valoare nutritivă minimă (vitamine, minerale şi cereale integrale).
 
3. Produse de patiserie – Acestea s-au clasat pe un loc fruntaş datorită cantităţilor mari de zahăr şi minime de fibre. Dimineaţa se recomandă barurile de sau cu ovăz şi alte cereale integrale, fructe şi nuci.
 
4. Cerealele  îndulcite şi colorate artificial 
Un dietetician care a scris acest lucru pe lista lui a spus:
“Dacă le-aş oferi copiilor mei posibilitatea să aleagă între atrăgătoarele cereale multicolore cu bezele sau ciocolată şi cereale integrale, ghici pe care le-ar alege de fiecare dată? Iată de ce nu le ofer opţiuni când vine vorba de mâncare.” 
 
5. Paste din făină albă rafinată, amestecate cu rosii, conservanţi şi conserve din carne? Nici gând. Prepară-ţi spaghetele şi pastele în casă. Şi ai grijă să fie din făină integrală. Amestecă-le cu legume şi, dacă doreşti să le ţii la păstrare, congelează-le în recipiente de unică folosinţă.
 
6. Fructele conservate în sirop au primit un NU absolut din partea experţilor. Acestea au fost considerate mai acceptabile pentru consum, doar dacă sunt conservate în apă sau suc.
 
7. Conservele din carne
Aceste  “alimente” foarte prelucrate au de regulă un conţinut prea mare de grăsimi nesănătoase şi mult sodiu. O alternativă considerată acceptabilă au fost conservele de peşte ambalat în apă.
 
8. Chips-urile (de toate felurile) – coapte, prajite sau de orice alt fel, toate au fost trecute pe lista produselor inacceptabile, în ciuda faptului că sunt atât de mult consumate la petreceri.
 
9. Hot Dog – Cârnăciorii americani au un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi hidrogenate şi mult sodiu. Evită-i cu orice ocazie!
 
10. Dulciuri, prăjituri şi alte deserturi ambalate – Prăjiturele si alte produse de brutărie/coapte sunt pline de trans-grăsimi toxice şi sunt încărcate cu zahăr. Cealaltă opţiune? Oferă-le copiilor dulciuri preparate în casă. Astfel vei şti foarte bine ce ingrediente sunt în produsul pe care îl consumaţi în familie.
 
Aceasta nu este cu siguranţă lista completă, dar este un excelent punct de plecare către un stil de viaţă mult mai sănătos. Succes în a-ţi demonstra iubirea pentru copii tăi! În mod inteligent.
 
Sursa: philly.com
Tagged with:
 

Nutritionistii germani au stabilit care sunt cele mai sanatoase 100 de alimente ce îti protejeaza principalele organe. Lista acestora a fost publicata în ziarul Bild din Germania si a facut deja furori în intreaga lume.
In cazul legumelor si fructelor se recomanda ca acestea sa fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie administrate sub forma de infuzii, comprese sau tincturi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Piele/par
1. Pepenele. Are foarte putine calorii si e un fruct excelent pentru mentinerea fermitatii pielii.
2. Iaurtul degresat. Are o concentratie ridicata de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunatatesc aspectul pielii.
3. Grâul. Are calciu, acizi grasi, dioxid de siliciu – provizii de sanatate pentru piele, par si unghii..
4. Orzul. Contine substante bioactive, înfrumuseteaza si revitalizeaza..
5. Cimbrul. Curata organismul si reda stralucirea pielii.
6. Hreanul. Regenereaza parul, pielea si unghiile, multumita substantelor active continute.
7. Mustarul. Regleaza fluxul sangvin la nivelul pielii.
Rinichi
8. Sfecla rosie. Stimuleaza arderile celulare.
9. Visinele. Contin potasiu, substanta pe care rinichii “se lupta” sa o elimine din sânge, când e în exces.
10. Castravetele. Are multa apa si stimuleaza activitatea rinichilor.
11. Telina. Protejeaza rinichii de virusi.
12. Varza rosie. Aminoacizii si proteinele sale actioneaza ca un filtru pentru rinichi.
13. Gulia. Vitamina C protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza.
14. Ridichea neagra. Are proprietati de antibiotice naturale.
15. Varza murata. Detoxifica întregul organism.
16. Hrisca. În medicina complementara, e folosita ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi si în diabet. E eficienta daca suferiti de hipertensiune arteriala.
17. Patrunjelul. Detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii.
Oase
18. Migdalele. Contin magneziu, care ajuta oasele sa ramâna sanatoase.
19. Spanacul. Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenta oaselor si functionarea muschilor.
20. Meiul. Deosebit de bun pentru copii, carora le întareste dintii, oasele si le stimuleaza cresterea.
21. Secara. Benefica pentru dinti, oase si muschi. E o sursa ideala de oligtlemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc.
22. Brânza. Este o sursa de calciu, contribuind la întarirea oaselor.
 
Intestine/stomac
23. Tinctura de fenicul. Protejeaza mucoasele intestinale.
24. Pastârnacul. Stimuleaza digestia.
25. Mango. Are vitamina A si antioxidanti ce apara mucoasa intestinala.
26. Arpacasul. Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu si fosfor pentru o digestie sanatoasa.
27. Mararul. Amelioreaza indigestia..
28. Soia. Are proprietati anticancerigene..
29. Nucile. Contin o forma purificata de Omega 3, care ajuta la reducerea riscului de cancer al intestinelor.
 
Ficat
30. Anghinarea. Are proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii sai previn bolile hepatice. 31. Sucul de ridiche. Stimuleaza secretia bilei..
32. Conopida. Contribuie la protejarea si îmbunatatirea activitatii ficatului.
33. Drojdia de bere. E o importanta sursa de vitamina B, detoxifica ficatul.
34. Nasturelul (Nasturtium Officinale). E folosit la producerea mustarului si a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei si al ficatului.
35. Papadia. Reduce colesterolul si ajuta la buna functionare a ficatului.
36. Laptele. Apara ficatul de diferite afectiuni frecvente.
37. Menta. Uleiurile sale esentiale stimuleaza secretia biliara si ajuta la calmarea crampelor.
38. Carnea de iepure. Degreseaza ficatul.
39. Carnea de vita si de mânzat. Contine vitamina B, fier si proteine de buna calitate.
 
Creier
40. Lintea. Contine proteine, glucide si lecitina de care au nevoie celulele creierului.
41. Quinoa. Bogat în fier, întareste memoria si încetineste procesul de îmbatrânire.
42. Carnea de pasare de curte. Are grasimi si uleiuri care ofera energie celulelor nervoase.
43. Fasolea. Creste puterea de concentrare.
44. Oul. E o sursa grozava de proteine, iar galbenusul contine colina, care ajuta la dezvoltarea memoriei.
45. Avocado. E un fruct care combate stresul, nervozitatea si insomnia.
46. Bananele. Contin substante benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele si mineralele fructelor îl energizeaza.
47. Caisele. Un amestec ideal de minerale ce stimuleaza neuronii.
48. Stafidele. Au mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier.
49. Perele. Ajuta circulatia sangvina, iar zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea “de lucru” a creierului.
50. Mazarea. E bogata în proteine bune pentru memorie si concentrare.
51. Salata verde. Substantele opiacee calmeaza sistemul nervos.
 
Ochi
52. Castanul salbatic. Substantele sale active calmeaza iritatiile si senzatia de usturime.
53. Arnica. Uleiurile esentiale calmeaza inflamatiile oculare.
54. Mesteacanul alb. Vitamina C, potasiul si calciul continute întaresc imunitatea ochilor.
55. Limba de miel. Are o multime de taninuri si saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.
56. Rostopasca. Este eficienta împotriva virusilor, în special pentru ochii uscati.
57. Gutuia. Cu pectina si calciu, e buna pentru alergii si febra fânului.
58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis). Calmeaza ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în fata calculatorului.
59. Grasimea de gaina. Împreuna cu iarba de silur, face minuni daca e aplicata ca unguent pe ochi.
60. Strugurii. Aceste fructe ajuta cu precadere ochiul în timpul vederii nocturne.
61. Patlagina. Taninurile sale trateaza infectiile oculare.
62. Capsunele. Ajuta ochiul în timpul vederii nocturne.
63. Centaurium minus. Tinctura acestei plante vindeca afectiunile oculare.
64. Ananasul. Contine numeroase enzime ce relaxeaza ochii celor care stau mult la calculator.
65. Rozmarin. Purifica ochii si protejeaza vasele de sânge oculare.
 
Inima
66. Varza. Are mult potasiu si fier, necesare inimii si circulatiei sangvine.
67. Broccoli. Previne ateroscleroza si atacurile de cord, prin continutul de calciu, fier si caroten.
68. Ridichea. Apara împotriva atacurilor de inima.
69. Portocalele. Contin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge, În plus, are si putine calorii.
70. Morcovul. Acidul folic si bioflavonoidele radacinoasei protejeaza inima.
71. Pestele. Acizii grasi Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si de calcifieri.
72. Ceapa. Scade presiunea sângelui, îmbunatateste activitatea inimii si circulatia.
73. Usturoiul. Alicina continuta previne accidentele vasculare cerebrale.
74. Usturoiul salbatic. Substantele sale curata sângele de toxine.
75. Sparanghelul. Asparagina curata cordul si vasele mari de sânge.
76. Cicoarea. Scade tensiunea arteriala si colesterolul, curata sângele cu ajutorul unor minerale specifice.
77. Uleiul de masline. Energizeaza cordul si reduce colesterolul.
78. Somonul. Acest peste e o sursa buna de acizi grasi Omega 3, care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sânge.
79. Dovleacul. Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale si în bolile de inima..
80. Cartofii. Protejeaza contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
81. Paprika – boia de ardei. Protejeaza inima si vasele de sânge.
82. Rosiile. Diuretice eficiente, normalizeaza tensiunea arteriala.
83. Maslinele. Reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala.
84. Merele. Contin 300 de substante esentiale pentru protectia întregului sistem vascular.
85. Fasolea neagra. O cana din acest aliment furnizeaza între 120 si 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne aparitia tulburarilor de ritm cardiac.
86. Coacazele. Cu cea mai mare concentratie de minerale si de vitamine C, B, D si E, sunt bune pentru circulatia sângelui.
87. Zmeura. Actioneaza ca o aspirina naturala, întarind sistemul imunitar.
88. Murele. Sunt considerate de specialistii germani fructe cardioactive, ajutând la functionarea optima a cordului.
89. Socul. Îmbunatateste circulatia sângelui.
90. Piersicile. Au multe vitamine si oligoelemente care protejeaza inima.
91. Ciresele. Împrospateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu.
92. Rubarba. Fortifica inima si scade tensiunea arteriala.
93. Grepfrutul. Are o enzima speciala, care previne obstructiile vasculare si tromboza.
94. Ciuperca Shitake. Reduce colesterolul.
95. Prunele. Previn tromboza.
96. Curmalele. Sunt bogate în fier, calciu si potasiu. Reduc tensiunea arteriala, protejeaza împotriva aterosclerozei.
97. Afinele. Pigmentul lor albastru ajuta la elasticitatea vaselor sangvine.
98. Ovazul. Are acizi grasi, benefici în bolile cardiovasculare.
99. Porumbul. Are vitamina D si vitamina K.
100. Ardeiul iute. Previne cresterea zaharului din sânge, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii
Tagged with:
 

Din structura membranei tuturor celulelor din corpul uman fac parte mici molecule de acizi grasi nesaturati, de tip omega-3 si omega-6, numiti „esentiali”. Omega-3 sunt un grup de acizi grasi polinesaturati care se gasesc în peste si anumite plante, cu beneficii excelente pentru sanatate. Acestia au un rol esential in pastrarea bunei dispozitii si a sanatatii. De ce?

– Acizii grasi omega-3 si omega-6 formeaza si intretin creierul

– Acizii omega-3 si omega-6 fac sangele mai fluid si arterele mai suple

– Omega-3 si omega-6 intaresc sistemul imunitar

Beneficiile acizilor grasi esentiali Omega 3-6-9:

– reglarea tensiunii arteriale
– imunitate
– elasticitatea vaselor sanguine
– rol antiinflamator si antialergic
– prevenirea bolilor cardiovasculare
– lupta impotriva Alzheimer-ului si depresiei
– mareste potenta masculina
– previne osteoporoza
– cicatrizare

Alimente bogate in omega-3:
– ulei: de in, de rapita, de masline, de argan, de canepa.
– nuci, migdale (crude)
– peste: macrou, sardine si hering, somon.

Alimente bogate in omega-6:
– ulei: de in, de canepa, din samburi de struguri, de floarea-soarelui, de nuci, de rapita.

Iata alimentele cu cel mai mare continut de Omega 3:

1. Semintele de in: 3,5g de Omega 3 la 2 lingurite.
2. Nucile: 2,27g de Omega 3 la 30g.
3. Somonul: 2,09g Omega 3  / 110g
4. O sardina de 70g ofera 1,30g de Omega 3.
5. Soia: 1,03g / 220g
6. Creveti – 0,37g Omega 3 la 110g creveti
7. Tofu – 0,36 g Omega 3 la 115 g de tofu
8. Peste Dorada: 0,36 g la 115g de peste
9. Scoicile: 0,35g la 115g de scoici.

PontUleiul din seminte de in are calitati deosebite, continand de 2 ori mai multi acizi grasi Omega 3 decat uleiul de peste si un amestec de acizi esentiali Omega 3 si Omega 9. Toti acesti aminoacizi au un rol primordial in refacerea celulara, fiind foarte utili in diverse afectiuni. Proteina din uleiul de seminte de in este usor digerabila si contine toti aminoacizii necesari pentru mentinerea unui organism puternic si sanatos.

Tagged with:
 

Facaturile chimice au penetrat adanc si piata uleiurilor de masline. Intr-un mod chiar foarte toxic.

Intr-o lume mai corecta am vedea semne de avertizare in fiecare supermarket. Nu cu mesajul “Atentie! Cad preturi“, ci cu “Atentie, uleiul de masline poate dauna grav sanatatii“, pentru ca traficul printre rafturile magazinelor poate fi periculos.  “Producatorii” insetati de profit s-au prins ca tot mai multi oameni cauta produse sanatoase, asa ca si-au pus creativitatea la lucru pentru a produce ulei de toxine, fara masline,  dar cu etichete si preturi pe care doar originalul le merita.

ulei de masline contrafacut

Biochimistii ne sfatuiesc sa facem un test ca sa nu ne pacalim cu uleiul de masline. E foarte simplu si poate fi relevant:

Intr-o farfurie, pui pe un servetel o lingura de ulei. Astepti 24 de ore. Dupa aceea vezi a ce miroase, ii dai foc si constati daca miroase a masline sau a … GUDRON!

Business Insider a rezumat fata intunecata a acestei industrii in 20 de exemple graitoare. Cea mai mare parte din mult uzitatul „ulei de masline extravirgin original din Italia” nu e ceea ce pretinde eticheta. Cateodata, acesta nu este extravirgin, cateodata nici italian, iar alteori, nici macar facut din masline. Iata ce trebuie sa stii despre una dintre cele mai profitabile afaceri din lume, care se poate compara usor cu industria drogurilor.

Fata ascunsa a industriei uleiului de masline in 20 de istorioare

1. Uleiul de masline este mult mai scump decat alte soiuri de ulei, dar in mod surprinzator, este foarte usor de falsificat.

2. Industria falsa a uleiului de masline este la fel de veche ca si cea adevarata. In trecut, negustorii amestecau uleiul cu untura.

3. In Roma antica, consumul de ulei de masline pe cap de locuitor era de 50 de litri pe an, datorita valorii mare a acestuia, oamenii fiind pregatiti atunci sa cheltuiasca aceeasi cantitate de bani care se da astazi pe petrol.

4. Romanii luau mult mai in serios problema uleiului de masline fals decat se face astazi. Containerele erau marcate cu greutatea uleiului, numele fermei unde s-au presat maslinele, comerciantul care a transportat uleiul si numele celui care a verificat aceste informatii.

ulei de masline

5. Industria falsa a continuat in timpurile moderne. In romanul original „Godfather”, personajul Vito Corleone s-a bazat pe povestea unui mafiot adevarat din industria uleiului de masline, pe nume Joe Profaci.

6. Domenico Ribatti, odata cel mai mare dealer din lume in domeniu, a fost condamnat la 13 ani de inchisoare in anii ’90.

7. Odata cu subventiile Uniunii Europe, o dimensiune complet noua s-a adaugat fraudei din industrie. Curtea Europeana a Auditorilor a raportat faptul ca 87% din cazurile de delapidare a fondurile UE acordate pentru aceasta industrie s-au inregistrat in Italia, in perioada 1985-2000.

8. In paralel, consumul de ulei de masline creste constant – cu 37% in sudul Europei si cu 100% in America de Nord.

9. Se crede ca acesti factori au dus la infiltrarea membrilor din organizatii mafiote in industrie, din cauza ca pedepsele pentru falsificare in domeniul food sunt pe jumatatea celor din business-urile cu droguri.

10. Profiturile sunt comparabile  cu cele obtinute din contrabanda cu droguri.

11. In 2005, autoritatile italiene au spart o organizatie criminala care detinea 1.000.000 de litri de ulei de masline fals, valorand aproape 8 milioane de dolari.

12. Mafia din domeniu a dezvoltat metode prin care uleiul fals trecea usor de testele chimice. Testul gustului este mai greu de pacalit, dar metoda a fost foarte putin sustinuta de Uniunea Europeana, din cauza costurilor ridicate.

13. In aprilie 2007, ministrul agriculturii din Italia a recunoscut ca a investigat 787 de producatori din bransa, dintre care 205 au fost gasiti vinovati de falsificare, etichetare falsa si alte infractiuni.

14. In 2007, s-a raportat faptul ca doar 4% din uleiul de masline pe care il exporta Italia era ulei de masline pur italienesc.

15. Italia vinde de trei ori mai mult ulei de masline decat produce.

16. 70% din „uleiul de masline extravirgin” care se comercializeaza este probabil fals.

17. In SUA, o mare cantitate de ulei de masline cu etichete ce spun ca e importat din Italia, nu a fost facut din masline din Italia.

18. SUA s-a aliniat standardelor de verificare in domeniu abia in 2011.

19. De aceea, 50% din uleiul de masline de vanzare in magazinele din SUA, este de obicei fals.

20. Problema este una serioasa, avand in vedere ca in 1981 nu mai putin de 600 de persoane au murit si alte 25.000 au fost spitalizate in urma cazului denumit „sindromul uleiului toxic”. Citeste pe larg explicatiile acestor lucruri pe Business Insider.

Sursa: businessinsider.com

Tagged with:
 

Ce au in comun Tina Turner, Demi Moore si Megan Fox? Toate arata incredibil de bine si stralucesc de sanatate. Secretul lor? Mananca alimente crude. Adeptii bucatariei fara foc, cunoscuta ca si Dieta Raw, sustin ca acest stil de alimentatie este mai apropiat naturei umane. Motivul? Alimentele supuse unor temperaturi mai mari de 40 de grade isi pierd aportul nutritiv.Megan Fox, bucataria fara foc

“Daca vrem sa fim sanatosi, sa avem energie si o imuniate crescuta, atunci trebuie sa consumam alimente vii, neomorate prin fierbere, coacere sau prajire”, a explicat pentru Business24 Andreia Claudius, nutritionist sprecializat in bucataria fara foc.

Principiile bucatariei crude

Principiile alimentatiei fara foc (hrana vie) sunt simple: fara carne, fara chimicale, fara zahar (se foloseste mierea de albina), fara alimente rafinate, fara alimente fierte, prajite, coapte sau produse lactate nepasteurizate.

Andreia Claudius sustine ca exista nenumarate feluri de mancare ce pot fi gatite dupa aceste principii. Printre cele mai utilizate ingrediente se numara: legume, fructe, cereale, seminte, produse lactate, miere de albine, ulei presat la rece din floarea soarelui sau masline. De asemenea, se folosesc si condimente, precum: piper, sare, enibahar, coriandru, frunze de marar, leusten, patrunjel, sare de mare neiodata etc.

In bucataria fara foc, aragazul este inlocuit de mixer. Ingredientele de mai sus se amesteca in diferite proportii si combinatii, rezultand diferite preparate: ciorbe, ciftelute, sarmale, pizza, rulada de ciocolata, prajitura de mere si de dovleac, etc. Celor care se simt speriati de o astfel de dieta, Claudius le recomanda sa incerce o cura de dezintoxicare de 10 zile folosindu-se de bucataria fara foc.

“Acestia observa prin experienta lor proprie transformarile minunate care au loc in starea lor generala”, mai spune nutritionistul.

Prevenirea si tratarea bolilor

Andreia Claudius spune ca a descoperit bucataria fara foc intr-un moment greu din viata sa, cand se confrunta cu o boala necunoscuta. Acest lucru se intampla in urma cu 22 de ani, iar mentorul sau a fost celebrul vindecator naturist Valeriu Popa.

Piramida alimentatiei crude

“Sanatatea mea s-a imbunatatit considerabil intr-un timp relativ scurt, fortele mi-au revenit, intreaga mea fiinta emanand o stare de bine”, povesteste aceasta. Cu ajutorul bucatariei fara foc pot fi prevenite si tratate majoritatea bolilor care afecteaza astazi omenirea: bolile de inima, circulatorii, bolile de ficat si chiar multe tipuri de cancer, mai sustine nutritionistul.

In strainatate, acest stil de alimentaie este foarte mediatizat, in Occident existand clinici specializate pe tratamentul bolnavilor cu alimente crude.

Sursa: Business24

Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat. Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face sa iesi din casa in miez de noapte si sa te duci la magazin sa-ti cumperi mancarea dupa care salivezi. Pofta de un anumit aliment este modul corpului prin care iti spune ca duce lipsa de vreo substanta din acea mancare. Si de multe ori, ca sa-ti satisfaci intr-adevar pofta, trebuie sa mananci altceva decat crezi ca ai nevoie.

Daca ti-e pofta de ciocolata.
Ai nevoie de magneziu.
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe.

Iti este pofta de ceva dulce?
Ai nevoie de:
– crom pe care il gasesti in brocoli, struguri, branza, fasole boabe, pui, ficat de vitel
– carbon pe care il gasesti in fructe proaspete
– fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate, nuci, legume, fulgi
– tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat, spanac, cartofi, stafide

Daca ti-e pofta de paine, paine prajita,
ai nevoie de azot.
Pe care il gasesti in mancaruri proteice: peste, carne, fasole boabe, nuci

Daca ti-e pofta de grasimi (chipsuri), prajeli?
Ai nevoie de calciu.
Pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza, nap

Pofta de cafea sau ceai?
Ai nevoie de:
– fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate, nuci, legume, fulgi
– sulf pe care il gasesti in galbenusul de ou, ardei rosii, usturoi, ceapa
– sare, fier,pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare, verdeata, cirese negre

Daca ti-e pofta de alcool sau pastile care sa te relaxeze,
ai nevoie de:
– proteine pe care le gasesti in carne de pui, de porc, nuci, lactate, fructe de mare
– calciu pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza, napi
– potasiu pe care il gasesti in masline negre, cartofi, spanac, verdeturi amare

Ti-e pofta de gheata?
Ai nevoie de fier.
Pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare, verdeata, cirese negre

Pofta de mancare prajita?
Ai nevoie de carbon.
Pe care il gasesti in fructe proaspete.

Pofta de bauturi acidulate?
Ai nevoie de calciu.
Pe care il gasesti in seminte de mac, susan, mustar, ceapa, brocoli, legume, branza, nap

Ti-e pofta de mancaruri sarate….
Ai nevoie de cloruri.
Pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

Daca ti-e pofta de mancaruri acide,
ai nevoie de magneziu.
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe

Daca ti-e pofta de lichide,
bea APA!

Daca ti-e pofta de solide, mai degraba decat lichide, e o pacaleala.
Ai nevoie tot de apa!
E clar ca organismul tau a fost dezhidratat pentru o perioada asa lunga de timp incat nu mai simte nevoie de apa. Trebuie sa bei cat mai multa apa posibil pentru a reveni la normal.

Daca ti-e pofta de bauturi reci,
ai nevoie de mangan,
pe care il gasesti in alune, nuci, arahide, ananas, coacaz negru.

Daca ai anumite pofte in perioada premenstruala,
ai nevoie de zinc.
Pe care il gasesti in carne rosie, fructe de mare, radacinoase, salata, legume cu frunze.

Daca iti este mai mereu foame,
ai nevoie de:
– silicon pe care il gasesti in nuci, seminte
– tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale,verdeturi , legume si fructe rosii
– tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat, spanac, cartofi, stafide

Daca nu ai pofta de mancare,
ai nevoie de:
– vitamina B1 pe care il gasesti in fasole, nuci, seminte, ficat
– vitamina B3 pe care o gasesti in ton, carne de vita, pui, curcan, porc, legume, seminte
– cloruri pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

Daca ti-e pofta de tutun,
ai nevoie de:
– silicon pe care il gasesti in nuci, seminte
– tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale, verdeturi, legume si fructe rosii

Tagged with:
 

Toxic: “Ai grija ce mananci! Scapa cine stie!”,
primul film romanesc despre alimentatia “moderna”, cu Dr. Mencinicopschi. TOXIC dezvaluie adevarul despre alimentele pe care le consumam zilnic, prezentat intr-o viziune proaspata si nonconformista.

Toxic: Partea 1

„Aşa vom descoperi că multe dintre alimentele consumate zilnic sunt artificiale, nu există în natură şi că creierul nu le poate decodifica”, spune prof. dr Mencinicopschi, consultatul ştiinţific pentru această peliculă. Scopul „Toxic” este de a educa, astfel încât să selectăm atent alimentele cumpărate şi consumate. „Atunci când analizăm un aliment, tendinţa generală este de a-i analiza forma actuală. Însă o bună analiză nu se leagă de forma prezentă, ci intră în trecut, ajungând la stadiul iniţial de matrice a alimentului respectiv. În momentul în care încercăm să stabilim dacă un produs este sau nu bun pentru noi, trebuie să ne întoarcem în timp pentru a vedea în ce mediu a crescut şi care au fost factorii care au acţionat asupra lui. Filmul «Toxic» este primul care pune accent pe adevărata faţă a alimentului, pe analiza în profunzi­me, şi nu pe simpla observaţie”, preci­zea­ză profesorul Mencinicopschi.

Anual, în lume, 17,3 milioane de oameni îşi pierd viaţa din cauza bolilor cardiovasculare, peste 500 de milioane suferă de obezitate, 346 de milioane au diabet. Aceste cifre au un element comun, respectiv alimentele provenite din agricultura intensivă, promovate din interese de marketing. Şi nu mai sunt arătate cu degetul doar alimentele de tip junk food, ci şi alimentele de bază pe care le credem sănătoase şi pe care le consumăm cu încredere, dar care ne otrăvesc lent, sigur, fără măcar să ştim. Aşa cum sunt roşiile de pe taraba din piaţă care ne ispitesc cu mărimea şi frumuseţea lor, dar în realitate ele sunt depozite de substanţe chimice care în timp se acumulează în organism.

Fimul este un documentar artistic din galeria peliculelor gen Disco­very. El reuşeşte performanţa ca, în 80 de minute, să îmbine informaţia riguroasă, accesibilă tuturor, pentru a ne responsabiliza asupra a ceea ce punem în farfurie, cu pasaje artistice menite să facă mesajul cât mai accesibil privitorului.

Tagged with:
 
SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori