Cine iubeste tenul ofilit si intunecat? Nimeni. Insa cei mai multi oameni cred ca tenul se intretine doar la exterior, printr-o rutina speciala de îngrijire a pielii. In fapt, obiceiurile alimentare nesanatoase pot anula orice efort de ingrijire la exterior a pielii.

Pielea este  la urma urmei un organ pe care corpul nostru il folosește pentru a elibera toxinele.

Alimentele procesate il saboteaza, în timp ce antioxidantii, vitaminele, mineralele și produsele proaspete sustin fermitatea si luminozitatea pielii din interior.

salata-ten-luminos

Iata 5 alimente care mentin sanatatea și redau strălucirea pielii:

1. Rucola
Cu frunze de culoare verde închis, rucola este o sursă excelentă de vitamina A si sulf, doua ingrediente esentiale pentru o piele superba. Clorofila frunzelor de rucola este de asemenea un detoxifiant puternic. Prepara-ti  chiar acum o salata pe pat de rucola (de preferat sa fie crescuta organic),   impreuna cu urmatoarele alimente din această listă! Va fi o desfatare culinara si un remediu pentru o piele stralucitoare in acelasi timp.

2. Semintele de dovleac
Semințele de dovleac au un puternic efect de înfrumusețarea a pielii, datorita bogatiei de minerale care sustin fermitatea si tineretea tenului: zinc, acizi grasi esentiali, inclusiv Omega 3, Omega 6, Omega 9. Ca și semințele de cânepă, acestea ajuta la reducerea inflamatiei in organism. Încearca să le presari in salate sau piureuri.

3. Ridichile
Inflacaratul avocat al alimentatiei sanatoase, David Wolfe, spune ca acestea sunt cele mai mari sustinatoare ale tenului. Ridichile conțin un număr de minerale si compusi importanti pentru piele. Sunt bogate in sulf, siliciu si vitamina C, care lucrează împreună pentru a crea o piele stralucitoare prin stimularea colagenului, precum și prin stimularea sistemului circulator.

4. Avocado
Acest fruct cremos ofera o doza mare de vitamine. Atunci cand avocado este insotit de un aliment bogat in carotenoide, cum ar fi tomatele, morcovii sau ardeii, acesta vă poate ajuta să asimilati in organism cu până la cinci ori mai mult licopen din antioxidanti si beta-caroten.

5. Semintele de cânepă
Aceste semințe mici sunt compuse dintr-o cantitate mare de proteine, inclusiv acizi si sulf, purtătoare de aminoacizi precum cisteina, metionina și cistina – compusi chimici naturali folositi pentru a construi un par, mușchi, piele si unghii puternice. Semintele de canepa contin, de asemenea, raportul ideal de omega 3 si omega 6, acizi grași (1:3), și includ chiar și omega 9, care sunt antioxidanti puternici, cu proprietăți anti-inflamatorii. Inflamatia este cauza multora dintre problemele pielii, inclusiv a petelor si a ridurilor, astfel încât adăugarea de semințe de cânepă in alimentatia zilnica poate ajuta la reducerea sau prevenirea acestor probleme ale pielii.

Autor: MARIA GUADAGNO via bombshellblueprint.com
Adaptare:

Tagged with:
 

Este cunoscut faptul ca fructele si legumele sunt sănătoase pentru organism. Tratarea lor cu substanțe chimice, în mod special cu pesticide, reprezintă insa un factor foarte dăunător. Echipa de cercetători de la Environmental Working Group (EWG) din SUA, condusa de Sonya Lunder, a efectuat o analiza de laborator în urma căreia a publicat o lista cu 12 “produse verzi poluate” in revista 2011 Shoppers Guide to Pesticides.

Cel mai mare procent de pesticide l-au prezentat merele, cu 98% grad de incarcare. Pesticidele si fungicidele sunt aplicate pe coaja merelor după cules pentru a putea fi conservate pe o durata lunga de timp. Aceste substanțe, chiar si în cantități mici, au efecte negative asupra sănătății de-a lungul timpului. Simpla spalare a merelor, in jet puternc de apa, este de cele mai multe ori suficienta pentru a reduce riscul îmbolnăvirii.

Pesticide in fructePesticidele sunt periculoase în special pentru copii. In anul 2011 au fost efectuate studii publicate de “Journal of Environmental Health Perspectives”, care au concluzionat faptul ca pesticidele sunt dăunătoare in special fătului, în perioada sarcinii.

Lista alimentelor rezultate “încărcate” cu o cantitate mare de pesticide este următoarea:
Merele, Țelina, Căpșunele, Piersicile, Spanacul, Strugurii, Ardeii grași, Cartofii, Afinele, Salata verde, Conopida.

Alimentele rezultate cu o cantitate mica de pesticide sunt următoarele: Ceapa, Porumbul, Ananas, Avocado, Mazărea, Mango, Vinete, Kiwi, Varza, Pepene roșu si galben, Grapefruit, Ciupercile.

Cele mai sigure sunt, desigur, fructele si legumele bio / ecologice.

Sursa: Gastromedia

Tagged with:
 

Sa tii dieta nu e foarte complicat. Oricine poate urma “dieta de pe hartie” mostenita de la cea mai buna prietena. Sa slabesti atunci cand urmezi o dieta e ceva mai complicat. Sa te mentii – aproape imposibil. Te-am demoralizat? Nu trebuie! Mai jos vei gasi 10 dintre cele mai importante secrete pe care trebuie sa le stii. Majoritatea se refera la ceea ce NU trebuie sa faci, celelalte iti ofera cateva principii orientative pentru a te ajuta sa slabesti. Citeste cu atentie si nu ignora niciun rand! Ai putea crede ca sfatul este “la mintea cocosului”, dar ar putea fi chiar motivul pentru care ai esuat in trecut.
Desert sanatos din fructe

1. Dietele te pot ingrasa

“Sunt nutritionist, deci imi rup din paine cand iti marturisesc ca dietele nu sunt de cele mai multe ori solutia pentru silueta ta. Da: daca ai 1,50 m si 100 kg, va trebui sa tii regim alimentar. Dar daca problema ta sta in 5 kilograme, atunci trebuie sa abordezi problema altfel”, declara Lena Seven pe pinterest.com.

Da, vei slabi 5 kile. Si le vei pune la loc in cazul in care nu te inrudesti cu spartanii. Dupa orice dieta vei mai pune la loc din kilogramele slabite. Cu cat acestea sunt mai putine, cu atat mai putin spectaculoase vor fi rezultatele. Solutia este sa nu incepi deloc dieta. Sa faci cateva schimbari esentiale in stilul tau de alimentatie si sa le mentii pentru tot restul vietii. De exemplu, te-ai gandit ca poti trai fara bauturi acidulate? Sau fara paine alba? Rezultatele se vor vedea in timp, dar se vor mentine!

2. Pastilele de slabit iti vor face, cel mai probabil, rau.

Nu ma refer la cele care contin fibre si care ti se umfla stomacul. Acelea sunt bune, cu conditia ca problema ta sa fie cantitatea mare de alimente pe care o consumi. Daca iei pastila si mananci o ciocolata xxl, nu vei slabi!

Si daca tot veni vorba, pana una alta cea mai buna pastila de slabit pentru pofticioase este banalul crom. Pentru ca iti scade pofta de dulce. Iar acest sfat vine de la un mare fan al prajiturilor.

Sa fugi insa cat te tin picioarele de pastilele care iti promit inhibarea poftei de macare. Unu la mana, fuga arde calorii. Doi – sunt de cele mai multe ori pastile care inhiba centrul foamei prin actiunea lor asupra sistemului nervos. Altfel spus, droguri. Ce-i drept, eu n-am cunoscut niciun dependent de heroina gras, dar parca nici nu as face schimb de probleme cu el.

3. Dietele iti pot cauza grave probleme de alimentatie

Mai ales cele repetate si restrictive. De aceea, daca simti si cu numai un strop de suflet ca ai exagerat (sau cei din jur te trag de maneca), cere ajutorul unui specialist. Consecintele pot fi grave! Infometarea repetata iti va genera niste obiceiuri nesanatoase de care vei scapa mai greu decat de kilogramele in plus. Si toti stim cat este de greu sa slabesti…

4. “Mananci oricat” suna bine, dar nu e chiar adevarat

Montignac stie ce zice. Dar nu-l lua ca atare! Daca deschizi cartea, vei vedea ca lucrurile stau putin diferit. Oricat are o limita de bun simt. Lasa ca te poti ingrasa! Risti sa te imbolnavesti. Putin din tot ceea ce e sanatos reprezinta secretul succesului. Iar daca acest putin din tot este servit conform principiilor Montignac, atunci slabirea ta este practic garantata.

5. Caloriile conteaza

Nu in varianta “vintage” de numarare la cutit. Si nu toate la fel: caloriile dintr-un fruct nu vor ingrasa la fel precum cele dintr-o praji, chiar daca praji e mica si fructul mare, iar pe ambalaj iti arata ca iti furnizeaza tot atata energie.
Daca vei consuma 10000 de kcal pe zi, te vei ingrasa indiferent din ce le iei!

6. Orice dieta minune este doar o amagire

In fiecare zi cineva trambiteaza aparitia unei diete miraculoase. Cu otet, cu mere, cu cereale, cu iaurt, cu fructe de padure, cu carne, cu cai verzi. Slabesti 700 kg intr-o microsecunda. Hai sa fim seriosi! Baga bine la cap si termina cu prostiile! Invata sa mananci sanatos, renunta la ceea ce simti ca te ingrasa sau iti face rau, suplimenteaza aportul de fructe si legume si vei slabi!

7. Fa alegeri sanatoase!

Cartof prajit – cartof copt. Suc acidulat – fresh de fructe. Porc – pui. Ulei de floarea soarelui – ulei de masline. Paine alba – paine integrala. Zahar – miere. Ciocolata – fructe. Ciocolata cu lapte – ciocolata neagra. Lista poate continua la nesfarsit. Important este ca intotdeauna sa alegi raul cel mai mic! Sau binele cel mai mare. Toate aceste alegeri marunte se vor insuma si vor da rezultate spectaculoase. Da! Optiunea a doua este cea sanatoasa.

8. Nu vei ajunge niciodata o scobitoare!

Daca ai conformatia unei femei voluptoase si ti-ai luat-o drept model de silueta pe Claudia Schiffer, s-ar putea sa o iei razna! Pentru ca picioarele ei au vreo 2 metri lungime in plus fata de ale tale, iar oasele bazinului tau ar trebui plisate de vreo 3 ori pana sa ajunga la dimensiunile coxalului sau. Te rog, fii realista! Identifica-ti idealul de frumusete corespunzator tipului tau de silueta si propune-ti sa il atingi pe acesta si nu pe cel al anorexicelor!

9. Nu vei reusi fara sport!

Ok, poti sa slabesti fara exercitiu fizic. De fapt, exercitiul fizic nici macar nu te “slabeste”. Dar vei arata ingrozitor cu toata pielea si sunculita zdruncinandu-se pe tine. In plus, vei pierde prea multa masa musculara si prea putina grasime. Altfel spus, ceea ce va ramane va fi un soi de gelatina pe bat (sau grasime pe os). In plus, metabolismul iti va fi incetinit (pentru ca muschii au activitate si cresc rata metabolismului bazal in vreme ce adipocitele – celulele grase – sunt lenese si nu te ajuta cu nimic). Unde mai pui ca exercitiul fizic iti modeleaza silueta.

10. Nu exista niciun mare mister

Nu exista nicio dieta minune, niciun secret bine pastrat, nicio magie pastrata special pentru vedete sau regine. Nu mai cauta Sfantul Graal al regimurilor de slabire si fa chiar astazi acele banale modificari in stilul tau de viata care ti-au adus kilogramele in plus. Stiu ca ar fi mult mai simplu sa existe un buton fantastic, dar adevarul este simplu si cere rabdare: numai stilul de viata sanatos si dieta echilibrata te vor conduce acolo unde iti doresti!

Sursa: kudika.ro via Pinterest

Tagged with:
 

Dupa ce trecem de 25-30 de ani, aspectul tenului vorbeste de la sine despre stilul nostru de viata. Nu te astepta ca dupa ani intregi de betii, nopti nedormite, cola, pizza si mezeluri, o crema oarecare – fie ea si organica, naturala sau 90% bio – de la cea mai vesela companie pentru femei sau barbati, sa te ajute in vreun fel. Prospetimea si stralucirea care se vad la exterior reprezinta rezultatul stilului nostru de viata si al alegerilor noastre interioare. Pielea neteda si supla nu se hraneste cu “junk food”.

Hrana pe care o oferi trupului este esentiala pentru a avea un ten care se cere admirat si mangaiat. Mananci frumos, gandesti frumos, traiesti frumos. Pentru ca esti ceea ce mananci, bei si gandesti, adica ceea ce faci in mod repetat. Stiu, stiu…mai si eliminam in mod repetat, chiar daca printesele nu vor s-o recunoasca.
frumusetea tenului, alimente pentru piele

OK, filosofia nu iti tine de foame si nici nu-ti face poftele, asa ca hai sa trecem la subiect.

Iata cele 10 alimente care iti hranesc tenul in mod sanatos:

1. Avocado
Avocado este unul dintre alimentele cu cele mai puternice ingrediente anti-imbatranire. Acest fruct verde si cremos abunda in uleiuri esentiale si vitamine din complexul B care hranesc pielea. Niacina (vitamina B3) este deosebit de importanta pentru o piele sanatoasa, iar fructele de avocado sunt extrem de generoase din acest punct de vedere. Un avocado cu iaurt natural si fructe de padure dimineata este un deliciu sanatos care iti poate transforma ziua intr-o vacanta plina de senzualitate. Un fruct contine aproximativ 3.8 mg niacina, adica 27% din nesarul zilnic pentru un adult.

2. Mango

Aceste fructe contin mai mult de 80 % din necesarul zilnic de vitamina A, motiv pentru care reprezinta un aliment de baza pentru un ten frumos. Vitamina A este un antioxidant foarte bun, care te protejeaza de radicalii liberi, regenereaza si menţine celulele pielii. Cu mai putin de 70 de calorii per bucata, acest fruct suculent este ideal atat pentru silueta cat si pentru tenul tau.

3. Migdalele

O alegera buna buna pentru aspectul sanatos al ochilor, migdalele aduc de asemenea un mare beneficiu tenului. Cu un continut de aproximativ 150% din necesarul zilnic de vitamina E, un pumn de migdale ajuta la hidratarea tenului uscat, protejeaza impotriva deteriorarii pielii si impiedica imbatranirea prematura.

4. Legumele verzi

Legumele verzi sunt bogate in vitamina A si au rolul de a vindeca eczemele, acneea sau orice infectie a pielii. Ele vor fi consumate in fiecare zi, crude sau in salate, deci fa-ti rezerve de spanac, varza, brocoli. Include si morcovul proaspat in combinatiile tale de salate, benefice pentru o piele sanatoasa si nu uita de apa pe care o vei consuma pe tot parcursul zilei.

5. Macesele si catina

Aproape toata lumea le recunoaste pentru continutul generos de vitamina C. Consumate proaspete, in ceai sau dulceata, macesele si catina furnizeaza peste 100% din necesarul zilnic de vitamina C, ceea ce este o veste minunata pentru pielea ta. Antioxidant puternic, vitamina C lupta bine impotriva factorilor care dauneaza pielii si conduc la aparitia ridurilor. De asemenea, joaca un rol central in productia de colagen.

6. Stridiile

Fie ca le consumi ca afrodisiac sau nu, stridiile vin ca un tsunami de dragoste asupra pielii tale. Stridiile lupta bine impotriva cosurilor, pentru ca sunt bogate in zinc – mineral care, impreuna cu vitamina C, ajuta foarte mult la cresterea productiei de elastina (proteina a pielii). Se stie ca mineralele influenteaza productia de sebum, iar o deficienta de minerale poate contribui la aparitia acneelor.

7. Cartofii copti (nu in foaie de aluminiu)

Iti vine sa crezi ca un cartof grasun abia scos din cuptor poate fi bun pentru pielea ta? Ba sa crezi! Manca un cartof copt pentru a obtine 75% din necesarul zilnic de cupru. Acest mineral esential functioneaza bine in compania vitaminei C si a zincului pentru a produce fibrele de elastina care sprijina structura pielii. Carentele de cupru in dieta pot reduce capacitatea de vindecare si regenerare a pielii, facand-o sa devina rigida si lipsita de viata.

8. Ciupercile

Ciupercile nu sunt bune doar de admirat dupa ploaie. Sunt excelente in alimentatie pentru ca sunt bogate in riboflavina, o vitamina din complexul B, care este vitala pielii. Riboflavina (vitamina B2) este implicata in intretinerea si repararea tesuturilor. Aceasta vitamina este consumata in cantitati foarte mari de organism mai ales dupa ce pielea a suferit arsuri sau dupa interventii chirurgicale.

9. Semintele de in

Nu mai este niciun secret ca acizii grasi esentiali Omega 3-6-9 sunt excelenti pentru piele. Se gasesc din plin in uleiul de in. O veste buna, mai ales daca nu te prea intelegi cu somonul si alte vietuitoare din prea poluatele mari si oceane. Numai o lingurita de ulei din seminte de in pe zi iti ofera 2,5 grame de Omega 3, ceea ce este mult mai bine decat sa inghiti indemnurile publicitare ale iaurturilor si margarinei imbogatite cu Omega 3, din care ar trebui sa consumi zilnic cate 2 frigidere ca iti iei o portie suficienta de acizi grasi esentiali.

10. Germenii de grau

Embrionul unui bob de grau este o sursa excelenta de biotina – vitamina din complexul B, esentiala pentru sanatatea pielii. Deficitul de biotina poate provoca dermatite, afectiuni extrem de inestetisce si sacaitoare. Ca sa stai departe de ele, iata un mic secret: presara germeni de grau in iaurt, lasa-l cateva ore si consuma-l pe indelete. Este o modalitate foarte buna de a obtine chiar si mai multa biotina pentru tenul tau.

Sarut mana pentru masa! Dam jos mastile si punem masca.

Cand vorbim de frumusetea tenului, putem sa ne punem mancarea pe fata. Nimeni nu se supara. Dimpotriva, pielea ta se va bucura inca o data. Foloseste-te de cateva dintre aceste 10 alimente pentru a obtine o masca faciala care iti va hidrata pielea instantaneu:

a) Piseaza un avocado intreg;

b) Adauga o lingurita de ulei de seminte de in si o lingurita de miere;

c) Amesteca-le pana se omogenizeaza;

d) Aplica solutia pe fata si lasa sa stea timp de 15-20 minute;

e) Clateste-te cu apa calduta.

Cele cateva porunci ale tenului irezistibil

– Urmeaza sfaturile de mai sus

– Vara, foloseste o crema organica de protectie solara cu factor minim 15

– Bea apa pura

– Fa sport cat mai des

– Renunta la fumat si alcool

– Dormi suficient

– Fii un om mai bun. Gandeste mai frumos, barfeste mai putin.

autor: Toni Bunaiasu

Tagged with:
 

Iata o reteta de salata foarte sanatoasa care nu are un aspect grozav, dar care furnizeaza o gramada de nutrienti ce va protejeaza de actiunea radicalilor liberi. Este o salata cu boabe de fasole neagra, plina de antioxidanti foarte benefici pentru artere si inima.

Salata mexicana cu branza si fasole neagra

Salata mexicana cu fasole neagraCantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute

INGREDIENTE:
– 1 salata verde
– 1 cana cu varf de fasole neagra, bine clatita si scursa de apa
– 1 avocado de marime medie, feliat
– 1 rosie medie taiata in bucai mici
– 2 bucatele de branza scazuta in grasimi, rasa
– salsa, dupa gust
– suc de lamaie verde (lime), dupa gust

Mod de preparare:
Se taie salata verde si se aseaza pe farfurie. Peste salata se presara fasolea, feliile de avocado si de rosii. Se acopera apoi cu branza, se toarna putina salsa si suc de lamaie verde proaspat stoarsa.

Valoare nutritionala:
Fasolea neagra este foarte scazuta in grasimi saturate, colesterol si sodiu, fiind totodata o sursa foarte buna de fibre dietetice si acid folic, bogata in proteine, tiamina, magneziu, fosfor si mangan.

autor: Toni Bunaiasu

Tagged with:
 

Cele 10 reguli de aur ale sanatatii si longevitatii

Procesul de imbatranire este guvernat de telomeri, adica acele portiuni situate la capatul cromozomilor. Potrivit celor mai recente studii efectuate de echipa doctorului Epel de la Universitatea din California, stresul este unul dintre cei mai nocivi factori care influenteaza ceasul biologic al celulelor. Stresul din factori externi sau interni scade in mod accelerat lungimea telomerilor, ceea ce creste dramatic riscul de apartie a infectiilor sau a bolilor cardiovasculare.
Structura ADN si telomerii Oamenii de stiinta au descoperit ca se poate intarzia procesul de scurtare a telomerilor prin activarea unei enzime care le reconstruieste. Descoperirea acestei substanţe, denumita telomeraza, reprezinta o descoperire atat de importanta incat a castigat Premiul Nobel pentru Medicina in 2009.

Pe baza acestei descoperiri, cercetatorii au dezvoltat un tratament numit „Protocolul lui Patton”, care activeaza telomeraza. Astfel, pe piata americana a aparut un supliment nutritiv sintetizat dintr-o molecula rara a plantei de astragalus, despre care producatorii sustin ca poate avea efecte de intinerire de pana la 20 de ani. Fiind o descoperire atat de recenta, suplimentul este foarte scump si putini si-l pot permite. Pe piata romanesca exista mai multe suplimente nutritive pe baza de extract din radacina de astragalus la un pret rezonabil, cu multiple efecte benefice, dar care nu pot avea pretentia ca incetinesc procesul de imbatranire.

Cum scapi de stres si incetinesti procesul de imbatranire?

1. Fa sport cat mai des

2. Dormi noaptea, cel putin 8 ore

3. Renunta la prajeli, tutun si alcool

4. Evita excesul de medicamente de sinteza si alte produse farmaceutice

5. Optimizeaza-ti nivelurile de vitamina D din organism la 60-70 ng/ml.
Cea mai buna modalitate este expunerea regulata la soare, protejat si niciodata in orele de varf.

6. Consuma alimente bogate in acizi grasi polinesaturati Omega 3-6-9
Unde ii gasesti?
– nuci, migdale, masline,
– ulei de rapita, ulei de in (crud, niciodata prajit),
– germeni de grau, peste gras si altele

7. Bucura-te de o alimentatie bogata in Resveratrol
Resveratrolul este un antioxidant puternic, de tip polifenol, produs in mod natural de mai multe plante atunci cand sunt atacate de agenti patogeni, cum ar fi bacteriile.

Resveratrolul este esential in comutarea intrerupatorului biologic pe pozitia „anti-imbatranire”. Acesta activeaza anumite proteine numite “sirtuine” pe care corpul uman le produce in mod natural pentru a prelungi viata in conditii de stres (cum ar fi infometare). Ele transmit semnale la fiecare celula din corp, care slabesc efectele imbatranirii si ajuta organismul sa lupte impotriva deteriorarii ADN-ului.

Cele mai bogate alimente in resveratrol sunt:
– afinele
– coacazele
– strugurii rosii
– arahidele

– o alta optiune este ceaiul de Itadori de provenienta japoneza. Acest lucru poate fi motivul pentru care a fost utilizat in Asia de peste o mie de ani ca remediu traditional din plante pentru bolile de inima si atacuri cerebrale.

Doza zilnica de resveratrol recomandata pentru efecte vizibile anti-imbatranire la un adult este de 50 – 100 mg.

8. Rasfata-ti corpul cu Coenzima Q10
CoQ10 energizeaza fiecare celula din corp. Acest lucru este crucial impotriva procesului de imbatranire, deoarece, atunci cand celulele sunt secatuite de energie, imbatranesc mai repede.

Cea mai puternica sursa naturala de CoQ10 este carnea rosie, in special carnea de organe. Celor care nu consuma carne rosie, pentru a evita problemele de digestie si asimilarea de toxine din carne, se recomanda suplimentele de CoQ10.

9. Lasa-ti corpul sa se bucure de DHEA
DHEA este o substanta produsa abundent de glandele suprarenale. Corpul secreta DHEA atunci cand toate conditiile de functionare sunt optime – atunci cand este bine hranit, antrenat si fara factori de stres. De aceea, este important sa mergi la medic pentru o analiza a nivelului de DHEA si sa suplimentezi deficitul prin suplimente nutritive, daca este necesar.

10. Incearca sa reduci consumul de carbohidrati
Profesorul Cynthia Kenyon, despre care multi experti cred ca ar trebui sa castige Premiul Nobel pentru cercetarile sale, a descoperit ca majoritatea carbohidratilor afecteaza in mod direct genele responsabile de tinerete si longevitate. Potrivit cercetarilor ei, cantitatea de carbohidrati consumata influenteaza secretia de insulina care este un accelerator major al procesului de imbatranire. Cantitatile excesive de zahar / fainoase si alimente procesate, impreuna cu sedentarismul reprezinta cei mai importanti factori care conduc la dereglari de metabolism si imbatranire prematura.

Prin modificarea genelor viermilor rotunzi, ea a reusit sa le prelungeasca viata cu pana la sase ori. Totodata, a observat ca genele care controleaza procesul de imbatranire la viermi reactioneaza in acelasi mod la sobolani si maimute, ceea ce face mult mai probabila teoria ca lucrurile functioneaza in mod similar si la oameni, relateaza intr-un articol recent Daily Mail.

autor: Toni Bunaiasu

De prea multe ori, in preajma sarbatorilor oamenii petrec cel mai mult timp la cumparaturi si in bucatarie, la gatit sau la spalat vase. Daca suntem gazda unei reuniuni de familie, procesul cumparaturi – gatit – pus masa – curatat masa – spalat vase ajunge sa se identifice cu sarbatoarea in sine. Astfel, ne petrecem mai mult timp muncind in loc sa ne simtim bine alaturi de cei dragi, iar cel mai sincer raspuns la intrebarea „Ce ai facut de Craciun?” este „Am lucrat cu norma intreaga la Bucatarie”.

Ei bine, in acest an de Craciun poti sa fii diferit. Pentru cei pretentiosi, am cules o reteta proaspata si sanatoasa pe care o dai gata in mai putin de jumatate de ora. Asta ca sa te poti bucura in sfarsit de mai mult timp alaturi de familie si prieteni. In plus, este perfect asortata cu Craciunul.

Salata in alb si rosu
Aromele dulci, picante si amarui fac casa buna cu aceasta salata ornata cu fructe si legume de iarna.
Cantitate: aproximativ 8 portii
Timp de preparare: 25 de minute
Salata biorganica in alb si rosuINGREDIENTE
– 4 cesti pline cu felii subtiri din miez de laptuca sau salata verde
– 2 capatini de andive, miez taiat in felii subtiri
– Un bulb de fenicul taiat, de asemenea, in felii subtiri
– ½ de capatana de radicchio sau varza rosie
– Un mar rosu, taiat pai
– O ceasca de ridichi taiate felii
– Cateva bucatele de ananas
– Piper proaspat macinat, dupa gust

Mod de preparare:
Ingredientele se amesteca intr-un vas de sticla, se acopera si se lasa la frigider pana la 4 ore. Inainte de servire, stropiti ingredientele cu putin vin rosu, sec. Se recomanda sa serviti salata fara sos/dressing.

Valoare nutritionala aproximativa pentru o portie de salata fara dressing:
Calorii 111; grasimi 7g (grasimi saturate 1g, grasimi monosaturate 6g); glucide 11g; proteine 2g, fibre 3g, sodiu 424 mg, potasiu 324 mg + Vitamina C aproximativ 30% din DZR.

autor: Toni Bunaiasu

Tagged with:
 
SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori