Print Friendly

Vinurile organice sunt facute din struguri crescuti in viile ecologice si sunt prelucrate folosind metode care reduc interventiile chimice la un nivel minim. Asta inseamna ca, practic vorbind, vinul organic nu este neaparat organic….in totalitate.

Sulfitii sunt necesari. Toti producatorii ii folosesc pentru a proteja viile de atacurile fungice, pentru a pastra si a stabiliza vinul in sticla. Asadar, sulfitii sunt utilizati atat in productiile de vin conventionale cat si in cele organice.
Diferenta consta in faptul ca producatorii ecologici mentin utilizarea sulfitilor la minim, la aproape o treime fata de cantitatea folosita in productia clasica. Multumita nivelurilor mai scazute de sulf folosite in productia de vin organic, acesta si-a castigat reputatia de licoare care nu te doare chiar daca faci exces. Ca multe altele in Romania. Asadar, pentru cei care sunt deosebit de sensibili la sulfiti este simplu sa deosebeasca un vin organic de unul obisnuit, pentru ca au un indicator sigur la indemana: mahmureala. Pentru ceilalti exista specialistii in sulfisme. Pardon, in vin.

autor: Toni Bunaiasu

Tagged with:
 

One Response to Ce e organic cand vorbim de vin? Pe scurt, putina abureala.

  1. Sorin spune:

    Oarce cand vom invata si noi sa mancam bine?

    Eticheta si pretul sunt la noi de baza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Anunta-ma prin e-mail cand apar alte comentarii. Poti urmari comentariileAboneaza-te fara sa comentezi..

SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori
Mai multe despre Alimentatie
produse organice
Sa mancati bine!

Acelasi desfrau culinar se dezlantuie deopotriva in Seattle si in Toulouse. Aceleasi grasimi nesaturate abunda in farfuriile gurmanzilor din Philadelphia...

Închide