button print grnw20 Teflonul, portia zilnica de toxicitate

Dintre toate tipurile de tigai folosite astazi in bucatariile noastre, cele mai practice ni se par a fi cele din teflon – pentru ca ele au un strat antiaderent care impiedica mancarea sa se lipeasca de ele. Insa acest avantaj aduce cu sine un mare minus: toxicitatea. Intr-un interval de 2 pana la 5 minute deasupra focului, stratul protector de teflon de pe o tigaie se descompune, emanand substante toxice care sunt puse de mult in stransa legatura cu boli cum ar fi cancerul, dar si alte afectiuni.
tigaie teflon 300x212 Teflonul, portia zilnica de toxicitate
Una din substantele toxice din componenta teflonului se numeste ammonium perfluorooctanoate, si este cunoscuta sub denumirea de C-8. Aceasta substanta se mai gaseste si in alte produse, sub denumirea de teflon sau nu: in varul lavabil cu teflon, in materialele si detergentul de rufe care nu lasa petele sa adere la tesatura.

Substantele toxice din componenta teflonului sunt absorbite in organism in 3 moduri: prin inhalare, prin piele si prin ingerare, odata cu mancarea gatita in vasul de teflon. Cel mai grav la ora actuala este faptul ca din ce in ce mai multe vase si ustensile pentru gatit sunt acoperite de teflon.

Pentru ca firmele producatoare de vase din teflon aduc in fata numai avantajele, iata cateva motive sa renunti la teflon:

1. Vasele de teflon sunt scumpe si se strica repede. Chiar si intretinute corect, isi modifica forma in timp de la caldura;

2. Vasele de teflon se zgarie;

3. Mancarea gatita la cuptor nu se prinde de recipient, indiferent de materialul din care este compus;

4. In cazul aluaturilor gatite la cuptor, orice vas pregatit corespunzator face fata “provocarii” in mod admirabil;

5. Exista pe piata si alte tipuri de vase de gatit decat cele din teflon.
vas yena Teflonul, portia zilnica de toxicitate

Alternative la tigaia de teflon (in ordinea crescatoare a toxicitatii):

1. Vasele din sticla termorezistenta tip Jenna. Sticla nu se descompune in nici un mod la gatit.

2. Vasele de fonta

3. Vasele de otel inoxidabil

Asadar, fereste-te de substantele descoperite recent. Redescopera-le pe cele care au fost langa om sau in natura de zeci de mii de ani, ale caror efecte sunt bine cunoscute.

Articole despre toxicitatea teflonului:

viviente.com

tuberose.com

loe.org

sursa: fulgerica.com

Tagged with:
 

One Response to Teflonul, portia zilnica de toxicitate

  1. Tina spune:

    Asa este,neaparat excluse din bucatarie!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Anunta-ma prin e-mail cand apar alte comentarii. Poti urmari comentariileAboneaza-te fara sa comentezi..

SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.
Mai multe despre Alimentatie
frumusetea tenului, alimente pentru piele
Zece alimente pentru o piele irezistibila

Dupa ce trecem de 25-30 de ani, aspectul tenului vorbeste de la sine despre stilul nostru de viata. Nu te...

Închide