Print Friendly

Este cunoscut faptul ca fructele si legumele sunt sănătoase pentru organism. Tratarea lor cu substanțe chimice, în mod special cu pesticide, reprezintă insa un factor foarte dăunător. Echipa de cercetători de la Environmental Working Group (EWG) din SUA, condusa de Sonya Lunder, a efectuat o analiza de laborator în urma căreia a publicat o lista cu 12 “produse verzi poluate” in revista 2011 Shoppers Guide to Pesticides.

Cel mai mare procent de pesticide l-au prezentat merele, cu 98% grad de incarcare. Pesticidele si fungicidele sunt aplicate pe coaja merelor după cules pentru a putea fi conservate pe o durata lunga de timp. Aceste substanțe, chiar si în cantități mici, au efecte negative asupra sănătății de-a lungul timpului. Simpla spalare a merelor, in jet puternc de apa, este de cele mai multe ori suficienta pentru a reduce riscul îmbolnăvirii.

Pesticide in fructePesticidele sunt periculoase în special pentru copii. In anul 2011 au fost efectuate studii publicate de “Journal of Environmental Health Perspectives”, care au concluzionat faptul ca pesticidele sunt dăunătoare in special fătului, în perioada sarcinii.

Lista alimentelor rezultate “încărcate” cu o cantitate mare de pesticide este următoarea:
Merele, Țelina, Căpșunele, Piersicile, Spanacul, Strugurii, Ardeii grași, Cartofii, Afinele, Salata verde, Conopida.

Alimentele rezultate cu o cantitate mica de pesticide sunt următoarele: Ceapa, Porumbul, Ananas, Avocado, Mazărea, Mango, Vinete, Kiwi, Varza, Pepene roșu si galben, Grapefruit, Ciupercile.

Cele mai sigure sunt, desigur, fructele si legumele bio / ecologice.

Sursa: Gastromedia

Tagged with:
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Anunta-ma prin e-mail cand apar alte comentarii. Poti urmari comentariileAboneaza-te fara sa comentezi..

SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori