Print Friendly

Omul a devenit un animal modern. Din pacate, prea modern pentru sanatatea lui.
Traditia si popularitatea sunt modurile cele mai nefericite pentru a determina o dieta adecvata. Schimbarile recente din mediul nostru inconjurator nu ne modifica adaptarile biologice, structura interna, sau nevoile naturale, pentru a instaura o stare optima de bine. Mediul nostru puternic industrializat initiaza mai mult adaptari sau ajustari sociale, decat schimbari fizice sau anatomice. Traind conform adaptarilor noastre naturale, putem de fapt sa facem fata stresului vietii moderne, mult mai bine decat daca nu ne respectam nevoile biologice. Determinarea dietei noastre naturale nu este o chestiune de credinta: bazele dietei sunt date stiintifice referitoare la caracteristicile ei biologice, biochimice, anatomice si fiziologice.

Intestinul carnivorelor este scurt si fara striatii pentru a descompune rapid hrana si a o scoate rapid din sistem, inainte ca delicioasa carne sa putrezeasca. Tractul digestiv uman este de aproape 4 ori mai lung decat cel al carnivorelor. De aceea, intestinul lung al omului nu poate procesa rapid hrana saraca in fibre. In consecinta, hrana animala reduce capacitatea musculaturii intestinului de a efectua miscari rapide de contractie si relaxare, astfel incat apare aproape inevitabil putrefactia, care se manifesta prin flatulenta si scaune urat mirositoare.

Nutritia Stiintifica versus Nutritia Comerciala
Prima intrebare care se pune pentru crearea unei abordari mai degraba stiintifice decat economice, fata de nutritia umana, este: care este natura biologica a organismului uman?

Reclamele “ne invata” ca produsele lactate si carnea sunt esentiale pentru starea de bine. Acesta este rezultatul miliardelor de dolari cheltuiti pentru influentarea opiniei publice, a planului public de invatamant. Marile industrii sunt conduse de aspectele financiare, nu de stiinta. Lobiul lor puternic exercita o imensa putere economica. Societatea Americana Nutritiei Clinice care publica Jurnalul American al Nutritiei Clinice este sponsorizata de cel mai mare producator de bauturi pe baza de cola si de nenumarate companii farmaceutice.

Cei mai multi nutritionisti de astazi sunt subordonati conceptelor celor patru grupe alimentare de baza si piramidei alimentare, asa cum au fost perpetuate de marea industrie din SUA. Conform acestora, oamenii nu au o dieta fixa, ca a altor animale. Mai degraba, suntem creaturi omnivore, care se hranesc cu numeroase mancaruri gatite la aproape fiecare masa, pentru a ne satisface cerintele nutritionale. Toate cele 80 de milioane de specii de pe Pamant se hranesc cu alimente negatite. Doar oamenii le gatesc. Gatirea implica focul. Focul arde si distruge tesuturile vii, inclusiv nutrientii, transformindu-i in substante toxice.
Desi ultimul studiu al hranei elaborat de USDA (Departamentul pentru Agricultura al Statelor Unite) nu mai pune accentul pe carne, pui si alimentele bogate in grasimi, publicarea lui a fost amanata timp de 5 ani, timp in care au fost negociate pozitii mai puternice pentru aceste produse.

Material extras si adaptat din lucrarea “ADAPTARI BIOLOGICE” de Art Baker, Editura For You

Tagged with:
 

One Response to Gateste mai putin, simte-te mai bine!

  1. Sorin spune:

    Si eu credeam ca ai muncit azi ptr asta inca de dimineata!

    Buuun …oricum cat de prolific sunt daca nu exista youtube 90% dintre bloguri erau istorie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Anunta-ma prin e-mail cand apar alte comentarii. Poti urmari comentariileAboneaza-te fara sa comentezi..

SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori
Mai multe despre Alimentatie
vin organic
Ce e organic cand vorbim de vin? Pe scurt, putina abureala.

Vinurile organice sunt facute din struguri crescuti in viile ecologice si sunt prelucrate folosind metode care reduc interventiile chimice la...

Închide