Print Friendly

Cosmeticele organice sunt obtinute numai din ingrediente care se gasesc in natura (plante), nu contin conservanti, coloranti sau alte substante toxice. Sunt fabricate dupa reguli foarte stricte, fara de care producatorul nu poate primi certificarea organica. Producatorilor li se verifica sursa materiilor prime, procesul de fabricare, modalitatea de stocare si transport. Intregul parcurs, de la planta la produs cosmetic ambalat urmeaza legile productiei organice. De exemplu, viata unei creme organice incepe la o ferma, unde plantele sunt cultivate organic, fara insecticide, fara fertilizanti, fara hormoni.
cosmetice organice
Cosmeticele bio au texturi mai putin catifelate, arome mai putin subtile sau, uneori, putere de absorbtie mai indelungata, dar efectele sunt, cu adevarat, mult mai puternice. In plus, sunt dezvoltate intr-un mediu in care animalele nu sunt tinta testelor de performanta sau non-toxice si in care chiar si selectia ambalajelor se face cu respectarea naturii si a mediului, urmarindu-se reducerea contaminarii si a consumului de energie.

Cosmeticele parfumate contin extracte din flori, cele colorate contin coloranti naturali. Pentru conservare, de asemenea, se folosesc extracte din plante, atunci cand se folosesc. De obicei, cosmeticele organice au o perioada de garantie mult mai mica, de numai cateva luni sau chiar saptamani, tocmai pentru ca nu contin conservati puternici si sintetici cum sunt parabenii.

Nu trebuie confundate cosmeticele asa-zis naturale cu cele organice. Termenul de “natural”poate fi folosit de orice producator, fie ca il respecta, fie ca nu. Pe cand eticheta organica o obtin doar cei care se supun legislatiei specifice si primesc certificarea de la organismele abilitate. Un produs cosmetic natural, chiar daca este facut din plante, poate sa contina conservanti, coloranti si alte chimicale. Cititi eticheta asadar!

Alegeti produsele care NU contin urmatoarele ingrediente:
. DEA, MEA, TEA
. Petrolatum
. Midazolidinyl urea si DMDM hydantoin
. Isopropyl
. Sodium lauryl sulphate (SLS )
. PVP/VA copolymer , Padimate-O, Methyl, propyl, butyl si ethyl paraben
. Coloranti sintetici
. Talc
. Parfumuri sintetice
. Extracte modificate genetic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Anunta-ma prin e-mail cand apar alte comentarii. Poti urmari comentariileAboneaza-te fara sa comentezi..

SEO Bloguri, Bloggeri si Cititori